5x waarom jij absoluut naar de Veluwe moet

Slapen midden in de natuur

 
 
Home / Artikelen / 5x waarom jij absoluut naar de Veluwe moet
 

Toe aan een paar dagen rust, en wil je eventjes je overvolle agenda ontvluchten, dan hebben we een fijne tip. Reis af naar de Veluwe waar je door de wondermooie natuur wordt omarmd. De natuur die roept, om ontdekt te worden, welk jaargetijden ook! Wandel door de bossen, over de (kleurrijke) heide en over de zandverstuivingen. Wellicht spot je wel een edelhert of en wild zwijn! Dus, toe aan een paar dagen rust, dan kunnen we de Veluwe aanraden. Waarom? We geven je 5 redenen waarom jij een keer naar De Veluwe moet.

Lekker actief

Fiets- wandel- en mountainbike routes zijn er voldoende! Want Staatsbosbeheer heeft schitterende routes uitgestippeld die je door bossen, over glooiende heuveltjes, langs zandverstuivingen en over heide vlaktes voert! Hierbij bepaal jezelf  hoelang je fiets- of wandeling duurt! Je kunt je eigen fiets meenemen, maar je kunt deze ook huren bij een van de van der Valk hotels op de Veluwe! Wat dacht je bijvoorbeeld van Van der Valk de Cantharel? Een charmant hotel, gelegen nabij Apeldoorn en de perfecte uitvalsbasis om zowel het Kröller-Müller Museum, alsook het Kootwijkerzand te verkennen.

Een paar dagen struinen over De Veluwe? Boek hier Van der Valk de Cantharel

Cultuur snuiven in het Kröller-Müller Museum

Of je nu kunstliefhebber bent of niet, een bezoekje aan het Kröller-Müller Museum, kunnen we echt aanraden! Je kunt er werken van onder meer Vincent van Gogh, Piet Mondriaan en Claude Monet bewonderen. Je kunt hier, zeker op rustige dagen de kunstwerken van heel dichtbij bewonderen! Zo dichtbij dat je elke penseelstreep kunt zien! Ook de beeldentuin is een must om te bezoeken, evenals het Jachthuis Sint Hubertus. Dit is het voormalige buitenverblijf van het echtpaar Kröller-Müller. Een bijzonder gebouw, uit 1920 en ontworpen door de architect Berlage. Goed om te weten: het Jachthuis is alleen via een rondleiding te bezoeken.

Tip! Koop je ticket online en sla de wachtrijen over bij het Kröller-Müller Museum

Foto: facebook.com/pg/KrollerMuller/

Wellness en ontspannen

Wie aan de Veluwe denkt, denkt direct aan lange wandel- en fietstochten door de natuur! Zeker juist! Maar op de Veluwe vind je ook Thermen Bussloo. Dus na een dagje struinen door de natuur en voordat je huiswaarts keert, kun je hier, je spieren tot rust laten komen. Thermen Bussloo is één van de beste en meest uitgebreide wellnesscentra van Nederland. Het voorzieningenniveau is hoog en zijn er veel verschillende sauna’s, is er een Hammam, een binnen- en buitenzwembad en is er een grote keuze aan beauty- en massagebehandelingen. Voor een hapje, drankje of een diner, kun je terecht bij één van de drie restaurants.

Tip! Een dagje Thermen Bussloo? Maak dan gebruik van de diverse acties en fijne extra’s

Dwaal door Park De Hoge Veluwe

Nationaal Park De Hoge Veluwe is een van de mooiste- en grootste natuurgebieden van Nederland. In dit groene hart van Nederland dat zo’n 5400 hectare groot is, kun je uren dwalen door bijzondere landschappen en elk seizoen is adembenemend mooi! In het najaar geniet je van de prachtige herfstkleuren en van het gebrul van burlende edelherten. In het voorjaar en de zomer is de natuur fris groen en op haar mooist! In het park zijn de mogelijkheden bijna onbeperkt. Dus spring op een witte fiets, die bij alle ingangen gratis voorhanden zijn of trek goede wandelschoenen aan, want er is veel te ontdekken in het park.

Bezoek het Kootwijkerzand

Nog een absolute must is de zandverstuiving: het Kootwijkerzand! Hier in het hart van de Veluwe, sta je plotseling midden op een groot open gebied met zandverstuivingen en heidevelden! Zover je ogen reiken, zie je glooiende heuvels, heide en zandverstuivingen. Bijna on-Nederlands! Midden op deze lege vlakte doemt plots het monumentale zendstation Radio Kootwijk op! Het zendstation dat in de vorige eeuw werd gebouwd voor radio contact met toenmalig Nederlands-Indië. Radio Kootwijk is een uniek en indrukwekkend gebouw in de art-deco-stijl en is alleen toegankelijk via een rondleiding. Het Natuurgebied is wel het jaarrond toegankelijk.

Lees ook dit artikel: Fietsen op de Veluwe – geniet van de natuur

Overnachten op de Veluwe

Oftewel één dagje Veluwe is niet voldoende! Blijf daarom lekker slapen op de Veluwe en geniet meerdere dagen van deze pracht streek! Wandelen, wild spotten en cultuur snuiven. Je vult jouw weekendje op de Veluwe helemaal zelf in! Interesse? Reserveer dan een van de vier Van der Valk Hotels op de Veluwe! Direct weg? Maak dan gebruik van een last minute naar de Veluwe.