Amsterdam Light Festival! Laat je verrassen

Lichtkunstenaars toveren Amsterdam om, tot een echte lichtstad

 
 
Lekker weg tips  /  Artikelen  /  Naar een evenement  /  Amsterdam Light Festival! Laat je verrassen
 

December is de tijd van warme chocolademelk en kerstmarkten. Maar ook van het Amsterdam Light Festival, dat elk jaar plaatsvindt in de donkere wintermaanden. Het centrum van Amsterdam wordt dan in de avonduren sfeervol verlicht, met behulp van kunst- en lichtobjecten. Deze kunstwerken van internationale kunstenaars en designers zijn kosteloos te bezichtigen en bevinden zich zowel op het water als op gebouwen en pleinen. Kortom, een heerlijk uitje voor in de donkere wintermaand. Ideaal om te combineren met een weekendje Amsterdam.

Amsterdam Light Festival 2017

Het Amsterdam Light Festival heeft twee routes: een vaar- en een wandelroute. Kies je voor de waterroute, dan ga je met een (rondvaart)boot door de grachten langs alle verlichte kunstwerken, onderweg genietend van bij de kerstsfeer passende hapjes en drankjes zoals kerststol en warme chocolademelk. Diverse rederijen bieden hiervoor speciale rondvaarten aan. De meeste rederijen beginnen hun route bij Amsterdam Centraal Station. Uiteraard zijn hier kosten aan verbonden. Maar deze route kun je ook prima wandelen. De wandelroute bevind zich op en rond het Marineterrein Amsterdam. In de avonduren zijn hier 20 kunstwerken te bewonderen. Het Amsterdam Light Festival is gepland van 30 november t/m januari 2018.

Gratis toegankelijk

Zowel de kunstwerken langs de waterroute als de lichtobjecten in het centrum, zijn gratis te bezichtigen. Alleen is het wel leuker om de waterroute, vanaf het water te bekijken. Diverse rederijen bieden hiervoor speciale rondvaarten aan. De lichtobjecten in het centrum kun je op eigen initiatief bekijken. Het festival vindt plaats in het centrum van Amsterdam, we adviseren dan ook om met het openbaar vervoer naar Amsterdam te reizen. Wil je toch met de auto komen, houdt dan rekening met ernstige verkeershinder. Een andere optie is om een hotel te reserveren in Amsterdam. Je kunt er dan direct een gezellig weekendje van maken, want naast het Light Festival heeft Amsterdam nog een groot aantal must visits.

Lees ook: Voilà! 10 x de állerfijnste hotels in Amsterdam
Lees ook: Wat te doen in Amsterdam? Dé 11 must-visits!

Datums Amsterdam Light Festival 2017

Het festival vindt plaats van 30 november t/m 21 januari 2018. Dit betekent dat je 53 avonden op rij kunt genieten van prachtige kunstwerken en installaties. De kunstwerken zijn verlicht van 17:00 tot 22:00 uur en gratis te bezichtigen.


Ook voor een all-inclusive vakantie kun je in Nederland terecht. Lekkerwegtips is op zoek gegaan naar goede all-in vakantieaanbieders, zodat jij onbezorgd kunt genieten.

NOOIT MEER DE LEUKSTE VAKANTIE-TIPS MISSEN?

Laat je inspireren! Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief. In onze Privacyverklaring kunt u lezen hoe wij met uw gegevens omgaan.