Tip! Penthouse Strandslag Nes

Genieten op Ameland waar uitrusten en uitwaaien tot kunst is verheven

 
 
Home / Artikelen / Tip! Penthouse Strandslag Nes
 

Zoek je een plekje waar je mijlen ver verwijdert bent van je overvolle agenda dan hebben we een tip – stap op de veerboot naar Ameland! Het Waddeneiland waar je het echte eilandgevoel ervaart en waar uitrusten en uitwaaien tot kunst is verheven. Het genieten begint direct wanneer je de veerbootterminal nadert. Een weids zicht over zee, de boot die aanmeert, de meeuwen in de lucht en de frisse zeewind. De rust en de schoonheid van het Wad pakt je meteen! Ook Lekkerwegtips reisde naar Ameland en verbleef in dit warm en vriendelijk ingericht appartement op Ameland.

Vanaf Holwerd vaar je binnen 45 minuten naar Ameland. De boot is ruim en er zijn voldoende zitplekken, ook is er een zelfbedieningsbuffet! Maar je kunt ook boven op het dek plaatsnemen, zelfs in de winter. Na aankomst kun je direct bij diverse bedrijven een fiets huren, deze brengen indien gewenst je bagage ook naar je vakantieadres. Lekker makkelijk! Maar je kunt ook op de bus stappen, die langs nagenoeg alle vakantieadressen rijdt! Daarnaast kun je ook lopen, je wandelt binnen 15 minuten naar het centrum van Nes. Maar als je in Buren, Ballum of Hollum verblijft, kun je beter de bus nemen of een fiets huren. Ons penthouse ligt in Nes, dus we kiezen voor de bus.

Het penthouse ligt niet in het centrum van Nes, maar direct aan het strand van Nes. Binnen 5 minuten wandel je zo het strand op! Perfect dus! Via de centrale ingang krijgen we toegang tot het appartementencomplex ‘Ostrea’ waar het penthouse in is gelegen. We moeten naar de 2e verdieping, dit kan via de trap, maar de lift is gemakkelijker met onze koffers. Het penthouse bestaat uit 2 verdiepingen. Op de 2e verdieping liggen drie slaapkamers, twee badkamers en een toilet en op de 3e verdieping is het woongedeelte met een royaal terras. Ideaal dus, want zo kunnen we optimaal genieten van het uitzicht. Zeker het terras is een heerlijk plekje, zeker in de zomer. Ontbijten, zonnen en luieren op de twee ligbedden.

Wat opvalt, is de ruimte en de rust die het penthouse uitstraalt. Door de grote ramen heb je vrij zicht op de duinen, wat je tevens (bijna) doet vergeten dat je in een appartement verblijft. Op de onderste en dus de tweede verdieping, is de entree een toilet en liggen er drie slaapkamers, waaronder een master bedroom met een terras, Smart TV en een privé-badkamer met een regendouche. De andere twee slaapkamers bereik je via een gang en slaap je op een 2-persoonsbed. Ook is er nog een tweede badkamer met een heerlijk bad. Via de houten trap krijg je toegang tot de derde verdieping, waar de keuken, het zit- en eetgedeelte en het terras zijn gesitueerd.

Tip! Voor nog een betere indruk van het ‘Penthouse Strandslag Nes‘ kun je ook het onderstaande filmpje bekijken

Interesse in een weekendje, midweek of weekje in Penthouse Strandslag Nes? Reserveren kan via deze link

Op de derde verdieping ligt het woongedeelte met een ruim eet- en zitgedeelte en de keuken met combi-oven en vaatwasser. Alles is voorhanden en koken kan zelfs op een inductiekookplaat. In de woonkamer staat een Smart TV, maar het mooiste plekje is het terras. Lekker royaal – er is plek voor een compleet tuinset met parasol en ook staan er twee ligbedden. Kussens voor alle stoelen zijn voorhanden. Makkelijk is ook de was- en droogmachine en wifi is gratis. Oftewel we zouden hier prima een hele week kunnen vertoeven. Maar helaas we gaan maar een weekendje. Want Ameland biedt voldoende mogelijkheden.

Meer lezen over Ameland? Lees dan: wat is er te doen op Ameland

Nu al heimwee

We hebben genoten – Ameland is echt prachtig! We hebben veel gewandeld en gefietst. Maar de tijd was te kort, zoveel heeft Ameland te bieden. We stappen op de veerboot en geniet ik nog eventjes van de frisse zeewind en het zicht over zee. Wij bezochte Ameland in de zomer, maar een bezoek aan Ameland is ook tijdens de herfst- en wintermaanden heel fijn. Het is er dan veel rustiger, maar houd er wel rekening mee, dat de openingstijden wat beperkter zijn, maar als je voor de rust en de natuur komt is het echt genieten! Ben je een kunstliefhebber dan is november de maand om dit eiland te bezoeken. Het gehele Waddeneiland staat dan in het teken van kunst.

Interesse in een verblijf in dit fijn penthouse? Reserveren kan via deze link