Attractie- en dierenparken in Drenthe

Dieren spotten, zwemmen en all-in genieten

 
 
Home / Artikelen / Attractie- en dierenparken in Drenthe
 

Ook al is het de dunbevolkste provincie van Nederland, in Drenthe liggen een aantal grote en supergave attractie- en dierenparken, die garant staan voor een geslaagd dagje uit. Denk hierbij aan het compleet nieuwe Wildlands Adventure Zoo. Een unieke en avontuurlijke dierentuin! Maar ook voor water- en speelpret voor de hele familie ben je in Drenthe op de juiste plek. We hebben hier de topattracties van Drenthe op een rij gezet. Bovendien hebben we ook links opgenomen naar de ticket verkoop, want als je online een ticket koopt ben je voordeliger uit.

Wildlands Adventure Zoo Emmen

Wat voorheen Dierenpark Emmen was, heet vanaf nu ‘Wildlands Adventure Zoo Emmen’. Het is niet echt een dierentuin, maar meer een groot belevingspark, waar natuur en avontuur op een goede en moderne manier zijn samengebracht; al het goede van een klassieke dierentuin, maar dan wel met een moderne styling en is beleving belangrijk. Zo wandel je door een jungle, het poolgebied en de savanne en maak je een spannende jungle-boottocht. Natuurlijk kun je alle dieren van heel dichtbij bekijken. Daarnaast is er ook een overdekte speeltuin die Animazia heet.

Tip! Tickets voor Wildlands Adventure Zoo kun je ook online kopen via de ANWB

De Bonte Wever in Assen

Voor een flinke dosis waterpret is De Bonte Wever de aangewezen plek! In dit subtropisch zwemparadijs beleven jong en oud urenlang waterpret. Er is een golfslagbad, een wildwaterkreek, een glijbaan, 25 meter bad en voor de kleintjes is er een peuterbad. Of ga ontspannen in het saunacentrum met naast sauna’s ook kruidenbaden, een Turks stoombad, voetenbaden, zonnebanken en infrarood warmtebanken. Of wat dacht je van een partijtje bowlen?

Wil je lekker lang van dit alles genieten? Blijf slapen in een van de familiekamers

Plopsa indoor Coevorden

Als je kinderen de Studio 100 figuren als: Piet Piraat, Bumba, Kabouter Plob en Mega Mindy willen ontmoeten, hoef je niet helemaal naar België! Je kunt ook terecht in de indoorspeeltuin Plopsa te Coevorden. Hier zullen ze hun ogen uitkijken en niet weten waar ze moeten beginnen met spelen. Plopsa Coevorden is namelijk maar liefst drie voetbalvelden groot! Of je nu in de zomer of in de winter Plopsa Coevorden bezoekt, elke dag schijnt de zon in deze mega grote indoorspeeltuin. 

Tip! Tickets voor Plopsa Coevorden kun je ook online kopen

Drouwenerzand Attractiepark

Drouwenerzand Attractiepark is een familiepretpark, geschikt voor kinderen tot circa 14 jaar. Wat dit attractiepark uniek maakt, is dat het eten en drinken bij de prijs is inbegrepen; friet, snacks, soep, koffie en thee, limonade en ijs! Het wordt daarom ook vaak het ‘voordeligste attractiepark van Europa genoemd’. De pret is er niet minder om, want er zijn tal leuke attracties; een piratenboot, familieachtbaan en geheel in Drentse stijl een hunebed8baan! 

Is één dag Drouwenerzand niet voldoende? Blijven slapen op het bungalowpark of in het hotel