De grootste pret- en dierenparken in Gelderland

Ideaal voor een dagje quality time met z’n allen

 
 
Home / Artikelen / De grootste pret- en dierenparken in Gelderland
 

Gelderland staat bol van de grote pret- en dierenparken: aapjes spotten in Apenheul en in Burgers’ Zoo en in het Dolfinarium trakteren, dolfijnen je op mooie shows en waar je zeehonden en zeeleeuwen van heel dichtbij kunt bekijken. Wil je actie en spanning? Dan is Julianatoren een aanrader! Voldoende mogelijkheden dus! De vier grootste pret- en dierenparken in Gelderland. Bovendien hebben we een link opgenomen naar de ticket verkoop, want als je online een ticket koopt ben je voordeliger uit.

Dolfinarium

Het Dolfinarium in Harderwijk is een geliefd uitje! Jong en oud beleven hier een superleuk dagje uit. Zo kom je oog in oog te staan met dolfijnen en kun je kijken naar de spectaculaire dolfijnen- en zeeleeuwenshows. Let op; de dieren vinden het leuk om bezoekers nat te spetteren. Je bent dus gewaarschuwd! Voor wie wil, kan tegen betaling, met een dolfijn op de foto. Of wat dacht je van een ontbijt bij de dolfijnen? Supergaaf! Naast dolfijnen, kun je ook roggen, zeeleeuwen en zelfs haaien bekijken en aaien.

Fotomoment met een dolfijn: Ga op de foto met een dolfijn! Reserveer online.
Ontbijt bij de dolfijnen: Als eerste bezoeker van de dag mag je het Dolfinarium betreden. Vervolgens daal je met de lift af naar de onderwaterruimte voor het ontbijt

Julianatoren

Julianatoren is een bruisend pretpark, wat zijn naam dankt aan de uitkijktoren de ‘Juliana Toren’ die je ook kunt beklimmen. Na 121 treden ben je boven en heb je een prachtig uitzicht over het pretpark. Maar dat is natuurlijk niet alles! Tijdens je bezoek liggen er zo’n 60 attracties op je te wachten. Vergeet ook niet om één van de shows van ‘Jul en Julia’s’ te bezoeken. Julianatoren is met name geschikt voor kinderen tot 12 jaar. 

Apenheul

Apenheul is een gezellige dierentuin die je absoluut een keertje bezocht moet hebben. Veel aapjes lopen hier los – met een beetje geluk springt er zelfs eentje op je schouder. In Apenheul zijn de verschillende apensoorten ondergebracht in hun eigen leefgebieden. Zo kun je zien hoe gorilla’s, orang-oetans, bonobo’s, maki’s en de bekende doodshoofd-aapjes, lekker hangen en slingeren. Dagelijks vinden er ook presentaties plaats waarbij de apen gevoederd worden, dit is echt schitterend om te zien.

Burgers’ Zoo

Burgers Zoo is niet alleen heel groot, zo’n 45 hectare, het is ook nog eens een van de meest diervriendelijke dierentuinen van Europa, omdat alle wilde dieren leven in hun natuurlijke leefomgeving. Veel fijner voor de dieren en ook veel interessanter om te bezoeken. De natuurlijke leefomgevingen zijn op gedeeld in zeven leefgebieden; Safari, Desert, Mangro, Rimba, Bush en Ocean, die elk dus fantastisch zijn nagebootst. In Burgers Bush krijg je dus een natuurgetrouw beeld van hoe wilde dieren leven.