De leukste pret- en dierenparken in Overijssel

Voor jong en oud - voor elk wat wils

 
 
Home / Artikelen / De leukste pret- en dierenparken in Overijssel
 

Met de kinderen eropuit in Overijssel? In deze veelzijdige provincie zijn diverse leuke attractie- en dierenparken te vinden, voor een geslaagd dagje uit. Waterpret, spectaculaire achtbanen, attracties voor jong en oud en bijzondere dieren. Er is voor iedereen wel een perfect dagje-uit te vinden. We zetten de leukste attractieparken en dierenparken van Overijssel op een rij. Bovendien hebben we een link opgenomen naar de ticket verkoop, want als je online een ticket koopt ben je voordeliger uit. Indien gewenst kun je ook blijven slapen op of nabij een pretpark.

Avonturenpark Hellendoorn

Op Avonturenpark Hellendoorn beleven jong en oud een super avontuurlijk dagje uit, door de ruim 30 attracties en shows. Waar ga jij als eerste in? In de wildwaterbaan, het grote schommelschip of de supersnelle achtbaan ‘Tornado’? Ook aan de jongste gasten is gedacht. Ze kunnen terecht in ‘Dreumesland’ een zone voor de allerkleinste. Tussendoor kun je genieten van een ijsje en een drankje of meld je aan voor het ‘all you can eat’ avondbuffet.

Tip! Wil je na een dagje Hellendoorn niet naar huis rijden? Blijf slapen op vakantiepark de Hellendoornse Berg

Pretpark De Waarbeek

Dit pretpark in Hengelo is nog eens een echt typisch familiepretpark: niet te groot, maar wel groot genoeg om je met je kinderen een dag lang te vermaken. Het park is mooi gelegen in het groen, met veel schaduwrijke plekjes om te picknicken. Het is vooral gericht op gezinnen met kinderen tot ongeveer 10 jaar. Je vindt hier nostalgische attracties, zoals de Rups en een zweefmolen. Andere favoriete attracties zijn de rodelbaan en de botsauto’s. 

Attractiepark Slagharen

Een dagje Slagharen is altijd super! Maar wist je dat je na een dag bomvol speelplezier, ook kunt blijven slapen op Attractiepark Slagharen? Tijdens je verblijf krijg je onbeperkt toegang tot alle attracties en kun je ’s avonds naar de gezellige familie-avonden. Nieuw is het grote waterpark ‘Aqua Mexicana’ met waterglijbanen en een mega bubbelbad. Ga je in het najaar, dan wordt je bovendien getrakteerd op de ‘Miracle of Lights’ parade.

Aanrader! Tickets kun je online kopen
Ook leuk! Verras je kinderen en blijf slapen op attractiepark Slagharen

Dierenpark Taman Indonesia

Vindt je alle dierenparken op elkaar lijken? Ga dan naar Dierenpark Taman Indonesia in Kallenkote voor een nieuwe ervaring. In dit tropische dierenpark treft je dieren aan, zoals een Binturong of een Loewaks. Weet je niet wat dat zijn? Des te meer redenen om een bezoek te brengen aan dit dierenpark. Geniet ook van de Indonesische gastronomie in het eethuis, bewonder een Indonesische paalwoning, bezoek het Wayangtheater, de kinderen kunnen zich hullen in Indonesische kledendracht en er is een speeltuin. Adres: Kallenkote 53, Kallenkote.