Breda Jazz Festival

Vier dagen lang verandert Breda in één groot Jazzpodium

 
 
Lekker weg tips  /  Artikelen  /  Naar een evenement  /  Breda Jazz Festival
 

Op verschillende plekken worden jaarlijks jazzfestivals gehouden. Toch is die in Breda uniek! Het is namelijk het oudste, een van de grootste en gezelligste jazzfestivals van Nederland, met een ongekende bourgondische ambiance. Maar liefst vier dagen lang, verandert het centrum van Breda in één groot jazzpodium – er vinden zo’n tweehonderd concerten plaats op bijna twintig podia. Elk jaar opnieuw zorgt de organisatie voor nieuwe podia en locaties. Deze grotendeels gratis, grote en bijzondere opzet trekt elk jaar ruim 250.000 bezoekers.

Breda Jazz Festival

Het Breda Jazz Festival bestaat al sinds 1971. Waar er indertijd enkele honderden mensen afkwamen op de inloopconcerten en kroegentocht in het centrum van Breda, komen er tegenwoordig vanaf Hemelvaart enkele tienduizenden bezoekers per dag op de diverse optredens af, en dat maar liefst vier dagen lang. Dit bezoekersaantal is groeiende, en daarmee het festival ook, want de organisatie zoekt ieder jaar opnieuw naar nieuwe podia en locaties om te zorgen voor spreiding van de mensenmassa. Zo worden de laatste jaren ook de winkelstraten meer betrokken bij het festival, door er mobiele jazzorkesten al musicerend doorheen te laten lopen.

Gratis toegankelijk

Breda Jazz is grotendeels gratis toegankelijk, hiermee is Breda Jazz een van de drukst bezochte gratis evenementen in Nederland. Alleen voor enkele binnenconcerten moet je betalen. Tijdens Breda Jazz vinden er ongeveer 175 optredens plaats op zo’n 20 podia. Voor de complete line-up raden we je aan de website van Breda Jazz te bezoeken. Traditioneel begint Breda Jazz op Hemelvaartsdag – en duurt vier dagen. Breda Jazz is prima bereikbaar met het openbaar vervoer, zo ligt Breda Centraal op wandelafstand van alle podia. Maar je kunt ook blijven slapen, in het centrum van Breda liggen voldoende goede hotels.

Lees ook: 9 x de fijnste hotels in Breda
Lees ook: De fijnste tips voor een weekendje Breda

Wanneer is Breda Jazz?

Donderdag 10 mei: 13.00 – 01.00 uur
Vrijdag 11 mei: 13.00 – 01.00 uur
Zaterdag 12 mei: 13.00 – 01.00 uur
Zondag 13 mei: 13.00 – 01.00 uur


Ook voor een all-inclusive vakantie kun je in Nederland terecht. Lekkerwegtips is op zoek gegaan naar goede all-in vakantieaanbieders, zodat jij onbezorgd kunt genieten.

NOOIT MEER DE LEUKSTE VAKANTIE-TIPS MISSEN?

Laat je inspireren! Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief. In onze Privacyverklaring kunt u lezen hoe wij met uw gegevens omgaan.