Corona en de zomervakantie

De ontwikkelingen in de landen Duitsland, Belgie en Nederland!

 
 
Home / Artikelen / Corona en de zomervakantie
 

Nu in veel landen, net als in Nederland, het corona-virus onder controle is, ziet het er gelukkig naar uit dat we in de zomervakantie, behalve in Nederland, ook in het buitenland op vakantie kunnen. Zeker nu de Nederlandse overheid voor een aantal landen Code oranje terug heeft gebracht naar Code geel. Vakantie is dus zeker mogelijk, maar er blijven wel risico’s! Bovendien wijst het ministerie erop dat Nederlanders in het buitenland de plaatselijke corona maatregelen moeten volgen.

Update – 10 juli – In dit artikel houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen in de landen Duitsland, België en Nederland, omdat we ons met Lekkerwegtips richten op deze 3 vakantielanden.

Let op! Dit artikel is geen reisadvies! Het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft reisadvies in Nederland. Bezoek hier de website van het RIVM en Het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Zomervakantie in Nederland? De meest zékere optie!

Nederland gaat langzaam van het slot en de regels worden versoepeld. Wat betekent dat hotels en vakantieparken weer gasten mogen ontvangen en ook de meeste hotel- en parkvoorzieningen weer toegankelijk zijn of worden! Uiteraard met inachtneming van de RIVM richtlijnen. Vanaf 1 juni gaan ook de terrassen, restaurants, musea en veel attractieparken open. Maar let op: Het aantal bezoekers dat men kan toelaten, zal beperkt zijn en men zal (online) een reservering moeten maken. Anders kan men de 1.5 meter afstand niet waarborgen.

Reserveer hier je tickets online voor: De Efteling, Attractiepark Slagharen, Safari Resort Beekse Bergen, All-in park Drouwenerzand, Walibi en Wildlands

Een zomervakantie in Nederland is deze zomer zeker mogelijk! Wellicht is een zomervakantie in Nederland op dit moment wel de meest zekere zomervakantie optie van allemaal! Want het blijft onzeker wat er gebeurt als het virus toch weer de kop opsteekt in het buitenland. Wat gebeurt er aan de grens? Wellicht moet je in quarantaine als je weer in Nederland bent?

Het lijkt er op dat veel Nederlanders kiezen voor een vakantie in eigen land! Wil je deze zomer ook in Nederland je zomervakantie vieren, wees er wel op tijd bij, want de reserveringen gaan hard. Bekijk hier het aanbod van Landal GreenParksRoompot, Droomparken en Voordeeluitjes. Populair deze zomer is een ‘contactloos verblijf’ in een Natuurhuisje.

Lees ook: Hoe gaan hotels en vakantieparken om met het Coronavirus?

Zomer tip! Huisjes met een hottub

Zomervakantie in Duitsland? Het kan!

We kunnen vanaf 15 juni weer op vakantie naar Duitsland! Maar net als in Nederland gelden er Corona regels! Zo geld in Duitsland ook de 1,5 meter afstand. Deze social distancing regel is tot 29 juni verplicht. Daarna is de 1,5 meter mogelijk niet meer verplicht. Wel ben je verplicht in het openbaar vervoer en winkels een mondkapje te dragen. Ook bij binnenkomst en verplaatsingen in restaurants moet je een mondkapje dragen. Ook veel bezienswaardigheden gaan langzaam weer open, waarbij het aantal bezoekers wordt beperkt. Let op! De regels (kunnen) verschillen per deelstaat. Wil je bepaalde bezienswaardigheden bezoeken, dan kun je het beste contact zoeken met deze bezienswaardigheid.

Het negatief reisadvies voor Duitsland is opgeheven en zijn veel accommodaties weer boekbaar. Zou je graag je zomervakantie in Duitsland vieren, dan kun jij je vakantie boeken bij TUI, Landal GreenParcs, Center Parcs, Voordeeluitjes en bij Natuurhuisjes. Deze vijf reisorganisaties geven hun gasten een omruilgarantie i.v.m het coronavirus.

Lees hier de voorlichting wat betreft de omruilgarantie i.v.m het coronavirus. TUI, Landal GreenParks, Center Parcs, Voordeeluitjes , Natuurhuisje Droomparken, Roompot en TopParken.

Corona zomervakantie tip! Als je kiest voor een vakantiepark dan heb je alle vertier binnen handbereik. Zwemmen, kinderanimatie, speeltuin, een parkwinkel en eetgelegenheden! Je hoeft het vakantiepark niet te verlaten, zeker als je kiest voor de grote parken van Center Parcs en Landal! Daarnaast kun je ook kiezen voor een Natuurhuisje! Je verblijft dan midden in de natuur en de kans is groot dat je niet veel andere vakantiegangers tegenkomt!

Lees ook: De 10 beste Landal parken in Duitsland, 7x waarom jij naar Bispinger Heide en 7x waarom jij naar Park Hochsauerland wil

Zomer tip! De beste Landal parken in Duitsland

Zomervakantie in Belgie? Het kan!

België opende de grenzen op 15 juni voor buitenlanders! In België is het dragen van een mondkapje verplicht in: winkels, winkelcentra, bioscopen, theaters, musea en ruimtes waar veel mensen samenkomen.

Een buitenlandse zomervakantie boeken? Lees de voorwaarden i.v.m. het coronavirus

We richten ons met lekkerwegtips op vakantie in Nederland, Belgie en Duitsland, vandaar dat we ook alleen maar deze landen belichten! Wil je graag naar een ander Europees land, dan verwijzen we je naar de website van Het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Maar ook in veel kranten staan dagelijks de laatste updates, wat betreft de zomervakantie en de corona mogelijkheden. Besluit je te boeken, lees dan de omruil- en de annuleer garanties i.v.m. het coronavirus goed.

Lees ook: Zomervakantie tips: laat je verrassen