Hier knap je van op! Een dagje wellness

Tijd voor ontspanning

 
 
Lekker weg tips  /  Artikelen  /  Een dagje eropuit  /  Hier knap je van op! Een dagje wellness
 

Als je tussen alle drukte door, eventjes wil ontspannen, dan is een dagje wellness perfect! Geen telefoon en internet, maar warmte en ontspanning. Heerlijk! Eenmaal binnen heerst er rust. Neem de tijd om het wellness resort te verkennen, zo ontdek je de fijnste baden en sauna’s. Heerlijk zijn ook de opgietingen in de sauna en de floating sessies. Maar wat is tijdens een dagje wellness bij de entreeprijs inbegrepen en wat niet? Wat neem je mee? Zijn er ook aanbiedingen voor een dagje wellness? We zetten al deze vragen op een rij.

Dagje wellness – de toppers

Even helemaal opladen en jezelf verwennen? Dan is een dagje wellness perfect! Bekijk de mogelijkheden.

Dagje wellness – top 3 wellnesscentra

Thermae 2000 – is één van de weinige plekken in Nederland, met een eigen bron. Het heilzame water uit deze bron, is afkomstig uit een eeuwenoude thermale bron die speciaal voor Thermae 2000 is aangeboord. Het heilzame water is heerlijk voor je spieren en gewrichten. Ontspannen kan in de diverse sauna’s, de stoombaden en de binnen- en buitenbaden. Trek gekregen? Er zijn drie eetgelegenheden en kun je blijven slapen in het aangrenzend hotel.

  • Wil je optimaal genieten, dan kun je ook een arrangement reserveren. Je wordt dan heerlijk in de watten gelegd en hoef je nergens aan te denken. Ideaal! De keuze aan arrangementen is divers, zo kun je kiezen voor een romantisch-, een vriendinnen of een avondarrangement. Bij interesse kun je kijken op de officiele website van Thermae 2000.

De Zwaluwhoeve – midden in de Veluwse natuur, ligt de vernieuwde Zwaluwhoeve. Wat betekent nog meer voorzieningen, om te ontspannen. Zo is de grote tuin een ideaal plekje, om tot rust te komen. Ook bubbelen in de hottub en het buiten- en kruidenbad zijn aanraders. Uiteraard zijn er ook veel verschillende binnen- en buitensauna’s, waar dagelijks opgietingen plaats vinden. Ook is er een keur aan beauty- en massagebehandelingen.

  • Bij de entreeprijs is het gebruik van alle sauna’s en wellness faciliteiten inbegrepen. Ook het onbeperkt gebruiken van shampoo, showergel en scrubzout en deelname aan opgietsessies is inclusief. Aan een behandeling of een massage zijn wel kosten verbonden. Deze kun je hier bekijken.

Het Elysium – is in 2013 en 2014 uitgeroepen tot het beste wellnesscentra van Zuid-Holland en in 2016 tot leukste uitje van Zuid Holland. Voor een dagje wellness zit je hier dus goed. Er zijn maar liefst 24 verschillende sauna’s, een buitenzwembad, een schitterende Haman en een binnenbad in de sprookjesachtige sfeer van ‘duizend-en-een-nacht’. Nieuw is ‘De Tuin van Bezinning’, een tuin met verschillende bomen en sauna’s. Ook vinden er opgietingen en klankschaalsessies plaats.

  • Bij de entreeprijs is het gebruik van alle sauna’s en wellness voorzieningen inbegrepen. Ook het onbeperkt gebruiken van doucheproducten en scrubzout en deelname aan opgiet- en klankschaalsessies is inclusief. Aan een behandeling of een massage zijn wel kosten verbonden. Deze kun je hier bekijken.

De Veluwse Bron – een dagje Veluwse Bron is genieten! Maar misschien heb je aan een dagje wellness niet voldoende. De Veluwse Bron is maar liefst 9.000 m² groot! Ontspan in een van de 20 sauna’s, de baden en geniet van een Oosters reinigingsritueel. Bijzonder is ook de Kneipp-kuurtuin en het buitenbad, met een watertemperatuur van 32 graden. Hier kun je lekker ontspannen in de frisse buitenlucht. Heerlijk! Wat je ook zoekt, hier heb je het voor het uitkiezen.

  • Bij de entreeprijs is het gebruik van alle sauna’s en wellness faciliteiten inbegrepen. Ook het onbeperkt gebruiken van showergel, shampoo en scrubzout en deelname aan opgiet- en klankschaalsessies is inclusief. Aan een behandeling of een massage zijn wel kosten verbonden. Deze kun je hier bekijken.

Aanbiedingen dagje wellness

SpaOnline – natuurlijk zijn er veel meer sauna’s- en wellnesscentra in Nederland. Van klein tot groot en met een keur aan behandelingen en wellness voorzieningen. Gaat je voorkeur uit naar een wellness dagje bij jouw in de buurt? Kijk dan op SpaOnline! Hier vind je bijna alle sauna’s en wellnesscentra, door heel Nederland overzichtelijk op een rij. Zoeken kan op voorzieningen, locatie en type resort. Ook heel fijn, als je via SpaOnline boekt, kun je gebruik maken van een fijne korting. Je ticket krijg je direct per mail toegezonden. Ideaal.

Actievandedag – deze website heeft dagelijks zeer interessante (dag)deals, waarmee je flink kunt besparen op een dagje wellness. Kortingen zitten vaak tussen de 50-70%. Deze deals zijn zo goedkoop, omdat ze vaak maar één of enkele dagen boekbaar zijn.

Dagje wellness gezond? Ja, zeker!

Wat doet een dagje wellness met je lichaam? Een dagje wellness is ontspannend, maar ook gezond, met name een sauna bezoekje. Want het zorgt voor een betere doorbloeding, door de afwisseling van warmte en afkoeling. Bovendien worden door het zweten, ook afvalstoffen en dode huidcellen sneller afgevoerd. Last van stijve spieren, grote kans dat deze na een dagje sauna heel wat soepeler kunnen bewegen.

Opgieting – tijdens een opgieting wordt er water met een geurende olie op hete stenen gegoten, waardoor er stoom vrij komt. Deze stoom of waterdeeltjes komt op de huid en bevordert het transpireren, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd.

Dagje wellness – wat neem je mee

Een badjas, badslippers en twee handdoeken, zijn verplicht, deze kun je zelf meebrengen. Ben je dit vergeten dan kun je deze altijd huren. Vergeet ook je badkleding niet en een tijdschrift of boek om te lezen. Ook een fles water is handig. Je zweet veel en om elke keer een drankje te kopen, is toch wel duur.


Ook voor een all-inclusive vakantie kun je in Nederland terecht. Lekkerwegtips is op zoek gegaan naar goede all-in vakantieaanbieders, zodat jij onbezorgd kunt genieten.

NOOIT MEER DE LEUKSTE VAKANTIE-TIPS MISSEN?

Laat je inspireren! Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief. In onze Privacyverklaring kunt u lezen hoe wij met uw gegevens omgaan.