Zomervakantie 2018 – leuke zomervakantie tips

Vier samen met 3 miljoen Nederlanders je zomervakantie in eigen land

 
 
Lekker weg tips  /  Artikelen  /  Schoolvakantie tips  /  Zomervakantie 2018 – leuke zomervakantie tips
 

Je zomervakantie boeken is zo gebeurt als je tenminste weet, waar je naar toe wil. Maar als je (nog) niet weet, waar naartoe, dan kan het knap lastig zijn, om je zomervakantie te boeken. Naar de kust, naar een bosrijke omgeving of naar een streek waarvan je nog nooit hebt gehoord? Nederland mag dan niet heel groot zijn, toch zijn er in Nederland voldoende plekjes, die bijzonder en uniek zijn! Oftewel, laat je inspireren door onze ideeën voor je volgende zomervakantie en vier samen met 3 miljoen Nederlanders je zomervakantie in eigen land.

Zomervakantie 2018? De leukste zomervakantie tips

Zomervakantie 2018: Ronddwalen in Zuid-Limburg op 1

Zuid-Limburg is on-Nederlands, zo mooi! Een uniek stukje Nederland wat bekend staat om de glooiende heuvels, lieflijke dorpjes, vakwerkboerderijen en holle wegen. Tussen het glooiende landschap slingeren talrijke wandel- en fietsroutes, waarbij de Mergellandroute de bekendste is! Ideaal voor wandel- en natuurliefhebbers! Shoppen en een terrasje pikken kan in Maastricht. Vier je graag sportief vakantie – ga in Valkenburg grotbiken en beklim de Vaalserberg, met zijn 323 meter het hoogste punt van Nederland. Vlakbij ligt ook het Drielandenpunt! Voor een dagje ontspanning bezoek je Thermae 2000. Oftewel, veel vermaak in het uiterste puntje van Nederland!

Lees ook: Wat te doen in Zuid-Limburg? 8 must-do’s
Lees ook: Landal in Zuid-Limburg. Hier wil je niet weg!

Nr 2 – Uitwaaien op Ameland

Texel is het populairste Waddeneiland, maar ben je op zoek naar het echte eilandgevoel, dan kan ik Ameland aanraden! Door de oversteek van zo’n 45 vaarminuten, kom je helemaal tot rust en los van je dagelijkse beslommeringen. Heerlijk! Eenmaal op Ameland, dan kun je kiezen voor zowel een echte strandvakantie – het witte zandstrand is hier bijna oneindig! Maar ook watersporters zijn hier op de juiste plek – er staat altijd wind – dus ideaal om te kite- en golfsurfen. Spring op de fiets en fiets naar de vuurtoren, dwaal door het unieke natuurgebied ‘het Oerd’ en ga op robbentocht. Grote kans dat je aan een weekje Ameland niet voldoende hebt. Zoveel is hier te beleven!

Lees ook: Persoonlijke reistip – Weekendje Ameland

Nr 3 – Naar Zoutelande

Wie naar de radio luistert, zal het liedje over Zoutelande vast wel eens gehoord hebben. Dit lied dat door BLØF wordt gezongen, heeft de badplaats met de gelijknamige naam, absoluut geen windeieren gelegd. Maar naast dit aanstekelijk lied over Zoutelande, is het ook de drukste badplaats op Walcheren en één van de weinige badplaatsen in Nederland, met een strand op het zuiden, hierdoor wordt dit strand ook wel de ‘Zeeuwse Riviera’ genoemd. Door de gunstige ligging is het hier bijna altijd een paar graden warmer dan in andere badplaatsen. Het strand is zo’n 5 kilometer lang, heeft brede duinen en kenmerkend zijn ook de paalhoofden en de strandhuisjes.

Een gezinsvakantie? Boek een vakantiepark rondom Zoutelande

Nr 4 – Een Afrikaanse vakantie in Nederland

Ik bezocht Safari Resort Beekse Bergen en was onder de indruk! Geweldig wat een bijzondere vakantiebeleving biedt dit resort. Hier waan jij je echt in Afrika – je verblijft in lodges of safaritenten, die samen een Afrikaans dorp vormen. In je achtertuin wandelen dieren als giraffen, zebra’s en dromedarissen vrij rond. Het resort ligt heerlijk rustig, beschikt ook over een klein zwembad, een restaurant, met bar en bowlingbaan en krijg je gratis toegang tot het naast gelegen safaripark Beekse Bergen. Wil je er deze zomer echt eventjes tussen uit en heb je geen zin in een lange vakantie, dan is dit nieuwe resort dat zich richt op korte vakanties perfect!

Lees ook: Persoonlijke reistip – Safari Resort Beekse Bergen
Ook een Afrikaanse weekendje beleven? Reserveer Safari Resort Beekse Bergen

Nr 5 – Oer-Hollands vakantie vieren

Horden toeristen komen ervoor naar Nederland, om onze molens en tulpen te bewonderen en om onze kaas te proeven. Dus waarom hang jij ook niet eens de toerist uit in eigen land en bezoek je Amsterdam, Volendam en Marken, een schiereiland in het Markermeer. Drie super toeristische hotspots die dichtbij elkaar liggen en dus prima te combineren zijn. Amsterdam is lekker druk en bezoek het Anne Frankhuis en maak een rondvaart over de grachten. Wandel in Volendam over de Dijk en ga op de foto in klederdracht. In Marken lijkt het net of de tijd heeft stilgestaan. Smalle straatjes, met oude houten huisjes, waar men nog de was buiten droogt.

Met je gezin Oer-Hollanss vakantie vieren? De fijnste vakantieparken in Noord-Holland
Met zijn tweetjes? Reserveer een hotel via Voordeeluitjes

Nr 6 – Cultuur en natuur in Friesland

Of je nu cultuur, stadse drukte of natuur zoekt, Friesland heeft het allemaal, zeker nu Leeuwarden in 2018 de Culturele Hoofdstad van Europa is. Met zo’n 800 projecten op het gebied van muziek, theater, landschapskunst en sport, die in de loop van het jaar plaatsvinden, wil Leeuwarden laten zien dat zowel Friesland als Leeuwarden absoluut de moeite waard zijn. Naast de cultuur en de stadse drukte heeft Friesland ook een fraai open en groen landschap – prachtig om te fietsen. Bezoek ook de typische Friese stadjes zoals: Dokkum en Kollum. In Friesland kun je ook je hart ophalen als je van water houdt. Er zijn veel wateren en op veel plekken kun je een boot huren.

Met je gezin naar Friesland? 5 x de fijnste vakantieparken in Friesland
Met zijn tweetjes? Reserveer hotel-Paleis Stadhouderlijk Hof


Ook voor een all-inclusive vakantie kun je in Nederland terecht. Lekkerwegtips is op zoek gegaan naar goede all-in vakantieaanbieders, zodat jij onbezorgd kunt genieten.

NOOIT MEER DE LEUKSTE VAKANTIE-TIPS MISSEN?

Laat je inspireren! Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief. In onze Privacyverklaring kunt u lezen hoe wij met uw gegevens omgaan.