Weekend tip: Fletcher de Wageningsche Berg

Dè perfecte combi van: natuur en wellness

 
 
Home / Artikelen / Weekend tip: Fletcher de Wageningsche Berg
 

Je bent toe aan een weekendje weg, maar je wilt je vrije tijd en vakantiebudget wel zo optimaal mogelijk besteden. Wanneer je bij Hotel de Wageningse Berg aankomt, weet je meteen dat je goed zit! Je haalt een paar keer diep adem en je welverdiende weekendje weg kan nu echt beginnen. Je wordt omringd door prachtige natuurgebieden, zoals de Betuwe, Veluwezoom en de Veluwe, maar ook steden als Wageningen en Arnhem liggen vlakbij. We geven je hier 5 goede redenen voor een weekendje Fletcher de Wageningsche Berg!

1. Een dagje Ouwehands Dierenpark

Nog een goede reden om Fletcher de Wageningsche Berg te boeken, is de nabijheid van de leukste dierentuin van ons land; Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Hier kijk je je ogen uit! Vooral de reuzepanda’s behoren tot de meest indrukwekkende bewoners van dit park. Je vindt ze in het prachtige gedeelte van het park dat Pandasia wordt genoemd. Andere hoogtepunten zijn Expeditie Berenbos en de Gorilla Adventure. Je komt in dit dierenpark oog in oog te staan met de mooiste dieren van onze planeet in mooie natuurlijke verblijven. Voor de kids is er een overdekte speeljungle van maar liefst 4000 m² groot en 12 meter hoog!

Foto: Ouwehands Dierenpark

2. De Hoge Veluwe en het Kröller-Müller Museum

Wilde je altijd al een keer de natuur van de Hoge Veluwe in duiken en het Kröller-Müller Museum bezoeken? Ook dit is een goede reden om gauw af te reizen naar het Fletcher Hotel de Wageningsche Berg. Vanaf het hotel ben je binnen een halfuurtje rijden bij het Kröller-Müller Museum en word je omringd door de natuur van het Nationaal Park De Hoge Veluwe. Bewonder topstukken van Vincent van Gogh, Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan. Dwaal hier ook eens door de enorme beeldentuin en bezoek het Jachthuis Sint Hubertus: het voormalige buitenverblijf van het echtpaar Kröller-Müller.

Lees ook: Wat te doen op de Veluwe? Duik de natuur in!

3. Natuurliefhebber? Mis dan Natuurgebied de Blauwe kamer niet!

Echte natuurliefhebbers mogen tijdens hun verblijf in Hotel de Wageningse Berg natuurgebied de Blauwe Kamer niet missen. Dit is een uniek stukje natuur aan de Nederrijn waar water een sleutelrol speelt. Het is een geliefde rustplaats voor allerlei vogelsoorten, waaronder lepelaars, zilverreigers, aalscholvers en visarenden. Breng een bezoek aan de vogelkijkhut in de hoop enkele mooie vogels te spotten. Er voeren twee goed bewegwijzerde wandelroutes door dit gebied: de ‘Blauwe kamer route’ van 3 km en de ‘Rivieroeverreservaat route’ van 1,2 km. Het is ook mogelijk om een excursie met een gids te boeken.

4. Maak een stadswandeling door Wageningen

Ontdek tijdens je verblijf in Hotel de Wageningsche Berg de stadje Wageningen met veel kunst, cultuur en gastronomie. Trek gemakkelijke schoenen aan en maak een ontdekkingstocht door het centrum. Waar je echt bij stil moet staan zijn; Museum de Casteelse Poort en Beeldengalerij Het Depot. Of maak een mooie stadswandeling door Wageningen langs de grachten. Dat geeft je uitstapje meteen een romantisch tintje. Je komt langs vele mooie en historische plekjes en ook gezellige cafés en eettentjes ontbreken niet. Er ligt eveneens een kunstwandelroute in Wageningen van 3 km, die langs kunstwerken op de Campus De Born voert.

5. Unieke ligging en luxe faciliteiten

Met name de ligging van het Fletcher Hotel de Wageningsche Berg trekt veel mensen aan? Kun jij de verleiding van een panoramisch uitzicht over de uiterwaarden weerstaan? Fiets- en wandelliefhebbers zijn hier vanwege de nabijheid van de mooie natuurgebieden helemaal thuis. Na een dagje actief in de natuur is een bezoekje aan de sauna, het Turks stoombad of de jacuzzi (tegen betaling) heerlijk! Schuif aan in het restaurant en trek je daarna terug in de luxe hotelkamer!

Goed om te weten: Je kunt kiezen voor een gewone hotelkamer of voor een luxe suite met bijvoorbeeld uitzicht over de Rijn, een balkon of misschien wel een whirlpool

De luxe suite beschik over een heerlijk bed, een balkon met uitzicht op de Nederrijn en een whirlpool.