De allerleukste dierentuinen

Top 10 dierentuinen in Nederland

 
 
Lekker weg tips  /  Artikelen  /  Naar een attractiepark  /  De allerleukste dierentuinen
 

Een dagje uit met de kinderen of gezellig met zijn tweetjes? Een dierentuin bezoekje kan altijd. Tijdens je dierentuin bezoek, kun je niet alleen de (grote) wilde dieren van heel dichtbij bewonderen, ook zijn er dierenshows en mag je dieren voeren. Bovendien is de keuze aan dierentuinen in Nederland zeer divers; van klein tot heel groot en met een grote diversiteit aan dieren of juist maar één dierensoort. Lekkerwegtips heeft tien dierentuinen in Nederland op een rij gezet, die garant staan voor een dagje dierenpret.

Dagje dierentuin – koop je tickets online

Tip: bij de meeste dierentuinen in Nederland kun je online je ticket kopen. Niet alleen vermijd je hiermee wachten aan de kassa, ook zijn deze tickets vaak iets goedkoper.

Wildlands Adventure Zoo Emmen

Wildlands Adventure Zoo Emmen is niet echt een dierentuin, maar meer een belevingspark, waar natuur en avontuur op een goede en moderne manier zijn samengebracht; al het goede van een klassieke dierentuin maar dan wel met een moderne styling en is beleving belangrijk. Zo wandel je door een jungle, het poolgebied en de savanne en maak je een spannende jungle-boottocht. Tip; ga op een doordeweekse dag, in het weekend is het erg druk en om uren in de rij te staan, om de dieren te bewonderen, is jammer van je geld.

Koop je tickets online – je kunt bij aankomst direct doorlopen aan de kassa. Wil je meerdere dagen genieten? Dan kun je een verblijf boeken op Center Parcs Sandur of de Huttenheugte en de meerdagenpas bijboeken. Je betaalt eenmalig entree en krijgt gedurende je gehele verblijf onbeperkt toegang tot Wildlands.

wildlands-emmen

Burgers Zoo Arnhem

Burgers Zoo is niet alleen heel groot, zo’n 45 hectare, het is ook nog eens een van de meest diervriendelijke dierentuinen van Europa, omdat alle wilde dieren leven in hun natuurlijke leefomgeving. Veel fijner voor de dieren en ook veel interessanter om te bezoeken. De natuurlijke leefomgevingen zijn op gedeeld in zeven leefgebieden; Safari, Desert, Mangro, Rimba, Bush en Ocean, die elk dus fantastisch zijn nagebootst. In Burgers Bush krijg je dus een goed natuurgetrouw beeld van hoe wilde dieren leven.

leeuw

Safaripark Beekse Bergen

Je hoeft gelukkig niet af te reizen naar Afrika om leeuwen, olifanten en gorilla’s te spotten. Deze wilde dieren kun je ook bekijken bij Safaripark Beekse Bergen. Ook bij Safaripark Beekse Bergen leven alle wilde dieren in volledige vrijheid. Op diverse plekken staan speeltoestellen en vinden er elke dag, op gezette tijden voederpresentaties plaats. Bijzonder spannend is ook de autosafari met je eigen auto, dieren als giraffe kunnen zomaar midden op de weg blijven staan, om te snuffelen aan je auto.

Koop je tickets online – kies een datum en je ontvangt een fijne korting.

neushoorn

Dolfinarium Harderwijk

Natuurlijk kan het Dolfinarium in Harderwijk niet ontbreken, want er zijn maar weinig plekken in Europa waar je zoveel verschillende zeedieren bij elkaar kunt bewonderen. Er leven natuurlijk veel dolfijnen, maar je kunt ook genieten van zeehonden, walrussen en haaien. Populair zijn ook de shows van de zeehonden, de walrussen en natuurlijk die van de dolfijnen. Voor wie wil en hier extra voor wil betalen, kan ook op de foto met een dolfijn en is het zelfs mogelijk om te zwemmen met een dolfijn.

Koop je tickets online – als je online je tickets koopt hoef je niet in de rij bij de kassa’s te staan. Zo vermijd je de wachtrij – je korting kan oplopen tot € 10,-.

dolfinarium

Apenheul

Apenheul is een gezellige dierentuin die je absoluut een keertje bezocht moet hebben. Veel aapjes lopen hier los – met een beetje geluk springt er zelfs eentje op je schouder. In Apenheul zijn de verschillende apensoorten ondergebracht in hun eigen leefgebieden. Zo kun je zien hoe gorilla’s, orang-oetans, bonobo’s, maki’s en de bekende doodshoofd-aapjes, lekker hangen en slingeren. Dagelijks vinden er ook presentaties plaats waarbij de apen gevoederd worden, dit is echt schitterend om te zien.

Zin in een dagje Apenheul en wil je gezellig in de buurt blijven slapen? Kijk dan eens bij Trivago.nl, voor een goedkoop hotel in Apeldoorn.

aap-1000

Artis

Artis ligt midden in Amsterdam en is de oudste dierentuin van Nederland. Door deze geweldige ligging is Artis een prima dagje uit als je een paar dagen verblijft in Amsterdam. Artis is zo’n 14 ha groot en leven er 900 dieren en is er onder andere een vlindertuin en een vogel- en apenhuis. In de maanden juni, juli en augustus zijn er de ‘speciale zomeravonden’ met live optredens van bekende artiesten en picknickmogelijkheden. Tijdens een weekendje Amsterdam kunnen we een dagje Artis zeker aanraden.

Zoek je nog een hotel in Amsterdam? Kijk dan eens op de website van Trivago voor een goedkoop hotel in Amsterdam. Sommige hotels liggen nabij Artis. Ideaal dus!

olifant

GaiaZOO

De GaiaZOO in Zuid-Limburg is een mooie dierentuin, wat ook terug te zien is, in de vele goede reviews. Vooral dat je zo dichtbij de dieren kunt komen, wordt door vele gezien als een groot pluspunt. De verscheidenheid aan wilde dieren is groot en de dierenverblijven lekker ruim. Leuk zijn ook de voederpresentaties met uitleg van de verzorgers. De rode panda is een grote aanwinst. Voor een hapje of drankje kun je terecht in de verschillende horecagelegenheden. Voor de kinderen is er het geweldige en overdekte Dinodome, maar ook jungletoer en een waterspeelplaats.

Tip; boek een hotel in Kerkrade, zeker als je een eindje moet reizen een aanrader. Kijk voor een goedkoop hotel op de site van Trivago.

giraf

Dierenpark Amersfoort

Dierenpark Amersfoort is vooral een aanrader voor jonge gezinnen. De dieren zijn namelijk goed te zien doordat veel verblijven voorzien zijn van glas tot op de grond. Bovendien zitten de dieren in verblijven, die de uitstraling hebben van het land van herkomst. Bijzonder is de grote volière waar je gewoon bij de vogels en gieren in de kooi mag. Verspreid over de dierentuin liggen ook veel speeltuintjes en is er ook een avontuurlijke klimroute voor de kinderen. Natuurlijk ontbreken de nodige horecagelegenheden niet.

Geniet lekker lang van je verblijf in Gelderland en boek een ‘Dierenpark Amersfoort arrangement‘ via Zoweg. Zo maak je er een paar supergave dagen van.

zebra

Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp ligt aan de rand van Rotterdam en is in 2016 tot ZooSite uitgeroepen tot de ‘Mooiste Dierentuin van de Benelux’. Ook op TripAdvisor scoort Blijdorp erg goed en heeft hier het ‘Certificaat van uitmuntendheid’ ontvangen. Met een bezoekje aan Diergaarde Blijdorp zit je dus goed. De dierentuin heeft veel bijzondere verblijven, zoals het Oceanium waar je onder haaien en zeeschildpadden doorloopt. Maar ook het gloednieuwe leeuwenreservaat en het giraffen verblijf is erg mooi. Natuurlijk mogen we Bokito niet vergeten.

Geniet optimaal van Blijdorp en boek een ‘Blijdorp arrangement‘ via Zoweg. Een arrangement is incl. overnachting en toegang tot Diergaarde Blijdorp.

tijger

Ouwehands Dierenpark

Het Ouwehands Dierenpark is gelegen in het plaatsje Rhenen, tussen Utrecht en Arnhem. De dierentuin is wat kleiner als de meeste dierentuinen in Nederland, maar dat mag de pret niet drukken. Uniek is het Berenbos, waar bruine beren worden ondergebracht die vroeger mishandeld zijn. Ook de ‘Gorilla Adventure’ grot is een populaire attractie. Diep onder de grond, beleef je een spannend avontuur tussen de gorilla’s. Voor jonge gezinnen is deze dierentuin perfect, omdat deze wat kleiner is.

Geniet lekker lang van je verblijf in Gelderland en boek een ‘Ouwehands arrangement‘ via Zoweg. Perfect als je er eventjes tussenuit wil met je kinderen.

ringstaartmaki

Nog meer dierentuinen in Nederland?

De bovenstaande dierentuinen in Nederland zijn natuurlijk superleuk en staan deze dierentuinen in Nederland garant voor veel vakantieplezier. Wil je wat korting scoren voor je bezoekje aan een van de dierentuinen in Nederland, lees onze pretpark korting special. Zoek je nog zo’n leuk uitje? Wat dacht je van een attractiepark? Bekijk hier de 10 populairste pretparken in Nederland.


Ook voor een all-inclusive vakantie kun je in Nederland terecht. Lekkerwegtips is op zoek gegaan naar goede all-in vakantieaanbieders, zodat jij onbezorgd kunt genieten.

NOOIT MEER DE LEUKSTE VAKANTIE-TIPS MISSEN?

Laat je inspireren! Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief. In onze Privacyverklaring kunt u lezen hoe wij met uw gegevens omgaan.