De allerleukste dierentuinen

Top 10 dierentuinen in Nederland

 
 
Home / Artikelen / De allerleukste dierentuinen
 

Een dagje uit met de kinderen of gezellig met zijn tweetjes? Een dierentuin bezoekje kan altijd. Tijdens je dierentuin bezoek, kun je niet alleen de (grote) wilde dieren van heel dichtbij bewonderen, ook zijn er dierenshows en mag je dieren voeren. Bovendien is de keuze aan dierentuinen in Nederland zeer divers; van klein tot heel groot en met een grote diversiteit aan dieren of juist maar één dierensoort. Lekkerwegtips heeft tien dierentuinen in Nederland op een rij gezet, die garant staan voor een dagje dierenpret.

Wildlands Adventure Zoo Emmen

Wildlands Adventure Zoo Emmen is niet echt een dierentuin, maar meer een belevingspark, waar natuur en avontuur op een goede en moderne manier zijn samengebracht; al het goede van een klassieke dierentuin maar dan wel met een moderne styling en is beleving belangrijk. Zo wandel je door een jungle, het poolgebied en de savanne en maak je een spannende jungle-boottocht. Tip; ga op een doordeweekse dag, in het weekend is het erg druk en om uren in de rij te staan, om de dieren te bewonderen, is jammer van je geld.

Tip! Tickets voor Wildlands Adventure Zoo kun je ook online kopen via de ANWB

Burgers Zoo Arnhem

Burgers Zoo is niet alleen heel groot, zo’n 45 hectare, het is ook nog eens een van de meest diervriendelijke dierentuinen van Europa, omdat alle wilde dieren leven in hun natuurlijke leefomgeving. Veel fijner voor de dieren en ook veel interessanter om te bezoeken. De natuurlijke leefomgevingen zijn op gedeeld in zeven leefgebieden; Safari, Desert, Mangro, Rimba, Bush en Ocean, die elk dus fantastisch zijn nagebootst. In Burgers Bush krijg je dus een goed natuurgetrouw beeld van hoe wilde dieren leven.

Tickets voor Burgers Zoo kun je met een fijne korting online kopen via de ANWB of via de webwinkel van het AD.

Safaripark Beekse Bergen

Je hoeft gelukkig niet af te reizen naar Afrika om leeuwen, olifanten en gorilla’s te spotten. Deze wilde dieren kun je ook bekijken bij Safaripark Beekse Bergen. Ook bij Safaripark Beekse Bergen leven alle wilde dieren in volledige vrijheid. Op diverse plekken staan speeltoestellen en vinden er elke dag, op gezette tijden voederpresentaties plaats. Bijzonder spannend is ook de autosafari met je eigen auto, dieren als giraffe kunnen zomaar midden op de weg blijven staan, om te snuffelen aan je auto.

Tip! Tickets voor Safaripark Beekse Bergen kun je online kopen

Dolfinarium Harderwijk

Natuurlijk kan het Dolfinarium in Harderwijk niet ontbreken, want er zijn maar weinig plekken in Europa waar je zoveel verschillende zeedieren bij elkaar kunt bewonderen. Er leven natuurlijk veel dolfijnen, maar je kunt ook genieten van zeehonden, walrussen en haaien. Populair zijn ook de shows van de zeehonden, de walrussen en natuurlijk die van de dolfijnen. Voor wie wil en hier extra voor wil betalen, kan ook op de foto met een dolfijn en is het zelfs mogelijk om te zwemmen met een dolfijn.

Tip! Tickets voor het Dolfinarium kun je ook online kopen

Apenheul

Apenheul is een gezellige dierentuin die je absoluut een keertje bezocht moet hebben. Veel aapjes lopen hier los – met een beetje geluk springt er zelfs eentje op je schouder. In Apenheul zijn de verschillende apensoorten ondergebracht in hun eigen leefgebieden. Zo kun je zien hoe gorilla’s, orang-oetans, bonobo’s, maki’s en de bekende doodshoofd-aapjes, lekker hangen en slingeren. Dagelijks vinden er ook presentaties plaats waarbij de apen gevoederd worden, dit is echt schitterend om te zien.

Zin in een dagje aapjes kijken? Koop dan je tickets online via de ANWB.

Artis

Artis ligt midden in Amsterdam en is de oudste dierentuin van Nederland. Door deze geweldige ligging is Artis een prima dagje uit als je een paar dagen verblijft in Amsterdam. Artis is zo’n 14 ha groot en leven er 900 dieren en is er onder andere een vlindertuin en een vogel- en apenhuis. In de maanden juni, juli en augustus zijn er de ‘speciale zomeravonden’ met live optredens van bekende artiesten en picknickmogelijkheden. Tijdens een weekendje Amsterdam kunnen we een dagje Artis zeker aanraden.

Tip! Koop je ticket online en sla de wachtrijen over bij Artis

GaiaZOO

De GaiaZOO in Zuid-Limburg is een mooie dierentuin, wat ook terug te zien is, in de vele goede reviews. Vooral dat je zo dichtbij de dieren kunt komen, wordt door vele gezien als een groot pluspunt. De verscheidenheid aan wilde dieren is groot en de dierenverblijven lekker ruim. Leuk zijn ook de voederpresentaties met uitleg van de verzorgers. De rode panda is een grote aanwinst. Voor een hapje of drankje kun je terecht in de verschillende horecagelegenheden. Voor de kinderen is er het geweldige en overdekte Dinodome, maar ook jungletoer en een waterspeelplaats.

Tip! Tickets voor de GaiaZoo kun je ook online via de ANWB kopen

Dierenpark Amersfoort

Dierenpark Amersfoort is vooral een aanrader voor jonge gezinnen. De dieren zijn namelijk goed te zien doordat veel verblijven voorzien zijn van glas tot op de grond. Bovendien zitten de dieren in verblijven, die de uitstraling hebben van het land van herkomst. Bijzonder is de grote volière waar je gewoon bij de vogels en gieren in de kooi mag. Verspreid over de dierentuin liggen ook veel speeltuintjes en is er ook een avontuurlijke klimroute voor de kinderen. Natuurlijk ontbreken de nodige horecagelegenheden niet.

Samen een dagje naar Dierenpark Amersfoort? Koop dan je tickets online via de ANWB of via de webshop van het AD

Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp ligt aan de rand van Rotterdam en is in 2016 tot ZooSite uitgeroepen tot de ‘Mooiste Dierentuin van de Benelux’. Ook op TripAdvisor scoort Blijdorp erg goed en heeft hier het ‘Certificaat van uitmuntendheid’ ontvangen. Met een bezoekje aan Diergaarde Blijdorp zit je dus goed. De dierentuin heeft veel bijzondere verblijven, zoals het Oceanium waar je onder haaien en zeeschildpadden doorloopt. Maar ook het gloednieuwe leeuwenreservaat en het giraffen verblijf is erg mooi. Natuurlijk mogen we Bokito niet vergeten.

Tip! Koop je ticket online en sla de wachtrijen over bij Diergaarde Blijdorp

Ouwehands Dierenpark

Het Ouwehands Dierenpark is gelegen in het plaatsje Rhenen, tussen Utrecht en Arnhem. De dierentuin is wat kleiner als de meeste dierentuinen in Nederland, maar dat mag de pret niet drukken. Uniek is het Berenbos, waar bruine beren worden ondergebracht die vroeger mishandeld zijn. Ook de ‘Gorilla Adventure’ grot is een populaire attractie. Diep onder de grond, beleef je een spannend avontuur tussen de gorilla’s. Voor jonge gezinnen is deze dierentuin perfect, omdat deze wat kleiner is.

Nog meer dierentuinen in Nederland?

De bovenstaande dierentuinen in Nederland zijn natuurlijk superleuk en staan deze dierentuinen in Nederland garant voor veel vakantieplezier. Zoek je nog zo’n leuk uitje? Wat dacht je van een attractiepark? Bekijk hier de 10 populairste pretparken in Nederland.

Tip: bij de meeste dierentuinen in Nederland kun je online je ticket kopen. Niet alleen vermijd je hiermee wachten aan de kassa, ook zijn deze tickets vaak iets goedkoper.

Foto’s zijn van de genoemde dierentuinen (facebook)