De fijnste steden voor in de herfst

Ga naar buiten en ervaar het echte herfstgevoel

 
 
Home / Artikelen / De fijnste steden voor in de herfst
 

De herfst is voor vele een net-niet (vakantie) periode! Jammer, want de herfst is ideaal om er op uit te trekken! Want, de drukte van de zomer ligt achter ons en in veel steden en natuurgebieden is het een stuk rustiger. Fijn, want de drukte brengt dan wel veel gezelligheid, het heeft ook zo zijn nadelen! Ook de bossen kleuren goudgeel en de afgevallen bladeren vormen een tapijt dat uitnodigt tot (lange) wandelingen. Oftewel, laat je niet tegenhouden door het weer en ga op zoek naar het herfstgevoel. We tippen 5 fijne herfstbestemmingen in Nederland.

Roermond: Scoor een designer juweeltje

Roermond is een echt shopparadijs! Dit heeft Roermond te danken aan het McArthurGlen Designer Outlet. Het Outlet telt maar liefst 190 designerwinkels: er valt dus voor iedereen wel een afgeprijsd designer juweel te scoren. In de herfstmaanden verandert het Outlet in een gezellig winkelstadje, want de smalle winkelstraatjes, met kleurrijke panden, worden dan verlicht met twinkelende lichtjes en gezellige winter- en kerstversieringen. Bovendien zijn er overal eetgelegenheden, waar je tussen het winkelen door, je eventjes kunt opwarmen. Dus wil je al wat cadeau-inspiratie op doen voor in de decembermaand, dan is een dagje Outlet een aanrader. Het outlet is 363 dagen per jaar geopend tot 20.00 uur. In de maand november en december zijn veel winkels tot 21.00 uur geopend.

Zoek je een fijn hotel in Roermond? Kijk dan bij Voordeeluitjes

Foto: facebook.com/DesignerOutletRoermond/

Rotterdam: Shoppen en strand

Rotterdam is net als Roermond ideaal om lekker te shoppen, maar Rotterdam ligt ook vlakbij de Noordzee! Je kunt dus een middagje shoppen prima combineren met een paar uurtjes strand. Waar het in de zomer druk is op het strand is het in de herfst veel rustiger. Maak een strandwandeling en pik een (verwarmd) terrasje bij een van de strandpaviljoens, die het jaarrond geopend zijn. Of wat dacht je van een wandeling door het Kralingse Bos en het park bij de Euromast? Hier kun je midden in Rotterdam genieten van de schitterende herfstkleuren. Natuurlijk mag je een bezoekje aan de Markthal en de Euromast niet overslaan, alle twee regen-proof. Shoppen kan in de Koopgoot, deels overdekt en dus ook regen-proof.

Lees ook dit artikel: 10x de absolute must-see van Rotterdam

De Veluwe: Pracht kleuren en burlende herten

Wil je het echte herfstgevoel voelen, zien en opsnuiven? Reis dan af naar de Veluwe, want je verdwaalt hier letterlijk in de bossen of op de heidevelden, die prachtig in bloei staan. Wie weet spot je tijdens je wandeltocht een harige hooglander of een wild zwijn. Bovendien gaan in het najaar de edelherten op zoek naar liefde: het is paartijd. De mannetjes lokken dan met het burlen de vrouwtjes. Een indrukwekkend schouw- en hoorspel dat alleen maar plaatsvindt in het najaar. Wandelroutes zijn er voldoende en je kunt ook altijd mee met een boswachter, die je alles vertelt over de natuur, die zich opmaakt voor de koude wintermaanden. Oftewel, de Veluwe is een uitstekende keuze om een weekend of langer, te genieten van het echte herfstgevoel.

Lees ook dit artikel: 7x de mooiste Landal parken op de Veluwe

Utrecht: Schilderachtige grachten

Tijdens de herfstmaanden is Utrecht absoluut een aanrader! Want overal, zie je gezellige- en feestelijke etalages verschijnen. De grachten worden schilderachtig, door de bomen die langs de grachten groeien en waarvan de bladeren, fraaie en warme herfstkleuren krijgen. Ideaal voor een (romantische) wandeling of stap aan boort van een rondvaartboot. Vanaf het water ziet Utrecht er toch heel anders uit. Absoluut een must-do tijdens je bezoekje, is de beklimming van de Domtoren. Je krijgt dan een schitterend uitzicht over Utrecht. Lekker shoppen kan natuurlijk in ‘Hoog Catharijne’ dit groot overdekt winkelcentrum, met meer dan 90 winkels, is onlangs compleet vernieuwt. En niet onbelangrijk: het winkelcentrum is regen-proof.

Lees ook dit artikel: Dagje Utrecht? We tippen de 6 must-visits!

Ameland: Uitwaaien en ontspannen

Stap op de boot en ga deze herfst uitwaaien op Ameland! Want Ameland is in het najaar een heerlijke plek om tot rust te komen. Het strand is er bijna oneindig: warme jas en wandelschoenen aan en voel hoe de zeewind door je haren waait. Heerlijk! Nadien neem je plaats in één van de vier strandpaviljoens, die je bij elke strandovergang vindt. Ideaal! Maar ook als je graag actief de herfst beleeft, is Ameland een aanrader, zo kun je paardrijden op het strand, surfen, parachutespringen en strandzeilen. Daarnaast is November ook de kunstmaand op Ameland. Het eiland is dan het decor voor kunstenaars, die hun werk op bijzondere locaties ten toon stellen. Oftewel, blijf een paar dagen, want er is zoveel te beleven, dat één dagje echt niet voldoende is.

Lees ook dit artikel: Wat te doen op Ameland. Onze tips!
Tip! Blijf overnachten en boek een (all-in) hotel bij Voordeeluitjes