GLOW Eindhoven. Wow! Dit moet je zien

Laat je betoveren door de magie van het licht

 
 
Lekker weg tips  /  Artikelen  /  Naar een evenement  /  GLOW Eindhoven. Wow! Dit moet je zien
 

Het lichtkunstfestival GLOW in Eindhoven verbreekt ieder jaar het bezoekersrecord. In 2016 kwamen er maar liefst 740.000 mensen af op het lichtevenement, 10.000 meer dan een jaar daarvoor. Zowel in het centrum van Eindhoven als op een gedeelte van de campus van de Technische Universiteit Eindhoven worden gedurende acht dagen tientallen bijzondere lichtprojecten getoond, gemaakt door kunstenaars uit binnen- en buitenland. Het bijzondere evenement trekt zowel bezoekers uit Nederland als uit diverse andere Europese landen.

GLOW 2018 – laat je verrassen!

De zes kilometer lange City Route loopt onder meer langs verlichte gebouwen, kerken en tunnels, terwijl de Science Route zich grotendeels op het universiteitsterrein bevindt. De vorige editie heeft bovendien twee permanente lichtprojecten opgeleverd. Op het stationsplein is het project van de Eindhovense lichtkunstenaar Ivo Schoofs nog steeds te zien, evenals de lichtinstallatie AnTUenna op de schoorsteen van de TU/e campus. Ook dit jaar zijn er weer schitterende en bijzondere lichtobjecten te bewonderen. Bijzondere panden die je niet mag missen zijn de Philips Villa, de Catharinakerk en de Fatih moskee. De twaalfde editie van GLOW Eindhoven is gepland van 10 tot en met 17 november 2018.

Gratis toegankelijk

GLOW Eindhoven is grotendeels gratis toegankelijk, waardoor het een van de grootste gratis events is van Nederland. Alleen voor enkele indoor shows moet je betalen. Naar verwachting bezoeken maar liefst circa 750.000 mensen GLOW Eindhoven. We adviseren dan ook om met het openbaar vervoer naar Eindhoven te reizen. Wil je toch met de auto komen, houdt dan rekening met ernstige verkeershinder. Een andere optie is om een hotel te reserveren in Eindhoven. Je kunt er dan direct een gezellig weekendje van maken, want naast Glow heeft Eindhoven nog een aantal must visits.

Lees ook: De fijnste hotels in hartje Eindhoven
Lees ook: De mooiste must-see in Eindhoven

Openingstijden GLOW Eindhoven 2018

Zaterdag 10 november t/m donderdag 15 november: 18.30 – 23.00 uur
Vrijdag 16 en zaterdag 17 november: 18.30 – 24.00 uur


Ook voor een all-inclusive vakantie kun je in Nederland terecht. Lekkerwegtips is op zoek gegaan naar goede all-in vakantieaanbieders, zodat jij onbezorgd kunt genieten.

NOOIT MEER DE LEUKSTE VAKANTIE-TIPS MISSEN?

Laat je inspireren! Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief. In onze Privacyverklaring kunt u lezen hoe wij met uw gegevens omgaan.