Hotel tip: Hotel De Dikke Van Dale

Uitwaaien op het strand, een middagje naar Brugge en dwalen door het Zwin

 
 
Home / Artikelen / Hotel tip: Hotel De Dikke Van Dale
 

Toe aan een weekendje weg? Wat dacht je van een weekend vertoeven in Fletcher Hotel De Dikke van Dale in het Zeeuwse vestingstadje Sluis? Niet alleen het hotel is een geliefd vakantieadresje, ook de ligging op de grens tussen Nederland en België is geweldig! Waar ga je eerst naartoe; uitwaaien op het strand, een middagje naar Sluis of Brugge of dwalen door Het Zwin. We vertellen je er graag meer over en geven 5 redenen waarom jij een keer naar Fletcher Hotel De Dikke van Dale moet.

1. Centrum van Sluis: 7 dagen per week winkelen!

Een van de beste redenen om Hotel de Dikke van Dale te boeken is het centrum van het stadje Sluis. Dit is een parel om ontdekt te worden, vanwege het rijke verleden als belangrijkste voorhaven van Brugge. Het hart van Sluis straalt charme en gezelligheid uit. Je kunt hier heerlijk winkelen, gezellig een glaasje drinken op een van de terrassen en bezoek ook zeker Museum Het Belfort en beklim de toren van het Belfort! Je wordt beloond met een mooi uitzicht. Een groot voordeel van Sluis is dat hier de winkels ook op zondag open zijn!

2. Dwalen door Natuurgebied Het Zwin

Grijp een weekendje Hotel De Dikke van Dale aan als de ideale gelegenheid om het beschermd natuurgebied Het Zwin te bewonderen. Het gaat hier om een slufter, oftewel een strandvlakte achter de duinen die in open verbinding staat met de zee. Hier stroomt de zee bij vloed het gebied binnen, waardoor er een uitzonderlijke flora en fauna te bewonderen is. Het Zwin ligt tussen een hoge dijk en de duinen en is het laatste overblijfsel van een historische waterweg naar Brugge. Je kunt hier wandelen en fietsen. Er worden ook wandelingen met een gids georganiseerd.

3. Het imponerende UNESCO-stadje Brugge

Brugge is een van die stadjes, die niemand onbewogen laat. Tijdens je verblijf bij Hotel De Dikke van Dale is een uitstapje naar Brugge een echte ‘must do’! De middeleeuwse, mystieke en bourgondische sfeer zorgen ervoor dat je deze stad meteen in je hart sluit! Je treft hier fantastische cultuurhistorische bezienswaardigheden aan, waaronder het Belfort, Begijnhof Ten Wijngaerde en het Sint-Janshospitaal. In het museum Het Historium reis je terug naar het Brugge van de Gouden Eeuw. Of wat dacht je van een romantische rondvaart door de reien, de grachten van Brugge? Je snapt meteen waarom Brugge uitgeroepen is tot UNESCO werelderfgoed!

4. Geniet op het strand van Cadzand

Nog zo’n goede reden om meteen het Fletcher Hotel De Dikke van Dale in Sluis te boeken, is de nabijheid van het heerlijke strand van Cadzand. Cadzand is de meest zuidelijke badplaats van Nederland met veel zonuren, een enorm zandstrand en schitterende duinen. Er is voldoende parkeergelegenheid, de stranden worden uitstekend onderhouden en er zijn diverse strandpaviljoens. Uitwaaien, wandelen, zonnen, relaxen, ravotten in het zand of een duik in de golven; dit is de ideale plek. Je bent hier altijd verzekerd van veel ruimte, rust en prachtige natuur!

5. Al het goede van het leven verenigd!

Het 4-sterren Fletcher Hotel De Dikke van Dale huist in een voormalig klooster en biedt uitstekende voorzieningen voor echte levensgenieters. Kom tot rust in een comfortabele hotelkamer. Daarnaast biedt het Fletcher hotel wellness faciliteiten, zoals een sauna en een Turks stoombad, die je helpen om intens te ontspannen. In het restaurant kun je je laten verrassen met culinaire hoogstandjes om daarna de sfeervolle kelderbar in te duiken voor een drankje of om je terug te trekken in de bibliotheek met openhaard!

Interesse? Reserveer hier een van de sfeervolle hotelkamers van het 4-sterren Fletcher Hotel De Dikke van Dale