Het Dickens festijn. Beleef de 19e eeuw!

Op 14 en 15 december staat Deventer bol van de kerstactiviteiten

 
 
Home / Artikelen / Het Dickens festijn. Beleef de 19e eeuw!
 

De kerstmarkt in Deventer is elk jaar weer een gezellig uitje. Niet alleen, is er een grote overdekte kerstmarkt in de Grote Kerk. Tijdens het kerstmarkt weekend, vindt ook het Dickens Festijn plaats. In het historische centrum van Deventer, herleeft de Engelse negentiende eeuw en komen de 950 personages uit de beroemde boeken van Charles Dickens tot leven. Wil je in de kerstsfeer komen en zoek je een leuk uitje voor in de decembermaand, dan is Deventer een aanrader. Interesse? Lees onze tips voor een bezoekje aan Deventer in de decembermaand.

Het Dickens festijn: Beleef de 19e eeuw

Op 14 en 15 december komen alle personages uit de boeken van Charles Dickens tot leven. In de straten van Deventer stap je zo, de negentiende eeuw binnen. Hier kom je zomaar oog in oog te staan met Oliver Twist, Mr. Pickwick en Nicholas Nickleby, drie beroemde personages uit zijn boeken. Maar ook andere historische figuren zoals schoorsteenvegers, zwervers en kinderen die Christmas Carol zingen, wandelen hier in schitterende kostuums door de straten. De straten zijn versiert en ook Engelse punch en warme wafels ontbreken niet. Heerlijk!

Naast het Dickens festijn is er in ‘De Grote Kerk’ ook een kerstmarkt met prachtige kerstkraampjes. Bovendien zorgt de sfeervolle kerstversiering en de verschillende kerstkoren voor extra sfeer, door het zingen van kerstliederen. Struin langs de kraampjes met kerstsnuisterijen, kerstcadeaus en (warme) lekkernijen. De kerstmarkt in Deventer vindt plaats op 15 december. Volwassenen betalen €3,00 en kinderen tot en met 11 jaar hebben gratis toegang.

Toegang tot het Dickens festijn

Het Dickens Festijn is gratis en een zeer druk bezocht evenement, grote kans dus dat je even moet wachten tot je naar binnen mag. Bezoekers worden groepsgewijs naar binnengelaten en is alléén mogelijk via de Keizerstraat. Waarbij de wachttijd kan oplopen tot zo’n anderhalf uur. Naar verwachting bezoeken maar liefst circa 120.000 mensen het Dickens Festijn. We adviseren dan ook om met het openbaar vervoer naar Deventer te reizen. Wil je toch met de auto komen, houdt dan rekening met verkeershinder. Een andere optie is om een hotel te reserveren in Deventer. Je kunt er dan direct een gezellig weekendje van maken.

All-in genieten? Kijk dan bij Voordeeluitjes en boek een all-in arrangement in Deventer. Of reserveer het Dickens-arrangement! Hiermee kun je voordeliger naar het Dickens Festijn.

Openingstijden van het Dickens Festijn

  • Zaterdag 14 december: 11.00 – 17.00 uur
  • Zondag 15 december: 11.00 – 17.00 uur