Leuke en educatieve uitjes in Groningen

Leer alles over insecten en zeehonden en ga lekker ravotten

 
 
Lekker weg tips  /  Artikelen  /  Leuk met kinderen  /  Leuke en educatieve uitjes in Groningen
 

Zin in een leuk uitstapje met kinderen? Denk dan eens aan de provincie Groningen. Wellicht dat je het niet verwacht – maar deze provincie herbergt een aantal leuke en verrassende (kinder) uitstapjes. Kom oog in oog met een zeehond in het Zeehondencentrum in Pieterburen, leer alles over insecten, een familiepretpark bezoeken of je verwonderen in de Wonderwereld: voldoende te beleven in Groningen. Wij verzamelden de 4 leukste kinderuitjes in Groningen. Moet je lang reizen? Blijf dan overnachten, hotels en vakantieparken zijn er voldoende!

Dagje eropuit – koop je tickets online

Zeehondencentrum Pieterburen

Wil je oog in oog komen te staan met zeehonden? Het kan in de zeehondencrèche van Pieterburen. Al sinds 1971 vangt de organisatie zieke en verweesde zeehonden op, met als uiteindelijk doel, om deze weer vrij te laten in zee. Als bezoeker krijg je een kijkje in de keuken en bij de ziekenopvang. Tevens is er een interessante tentoonstelling en draaien er korte films, die bezoekers meer vertellen, over de zeehonden opvang en het leven in het wild. Bovendien kun je ook een rondleiding en een wadenexcursie reserveren. Ook is er een winkeltje en een cafe.

DoeZoo Insektenwereld

In de deels overdekte DoeZoo Insektenwereld in Leens draait het om insecten. Spelenderwijs maak je als bezoeker kennis met deze kriebeldiertjes en ontdekt je, dat deze diertjes toch wel heel nuttig en belangrijk zijn. Tijdens een bezoek worden al je zintuigen geprikkeld: zien, horen, ruiken, voelen en proeven. Wil je echt alles weten over de insecten – loop dan mee met een rondleiding! Naast insecten herbergt het centrum ook insectenetende planten en -dieren. Een leuk én leerzaam uitstapje. Adres:  Wierde 17, Leens.

Familiepark Nienoord

Familiepark Nienoord is de grootste buitenspeeltuin in Noord-Nederland. Kinderen kunnen hier een dag lang springen, glijden en ravotten op de uitdagende speel- en klimtoestellen. Leuk is ook de kinderboerderij en ook de natuur-educatie route, vol met hindernissen, doolhoven en sluiproutes, is een uitdaging voor elk kind. Vergeet ook niet om een ritje in de trein te maken. Er ligt ruim 3,5 kilometer spoor in Familiepark Nienoord, hiermee is het, het grootste miniatuur spoorbedrijf van Nederland. Adres: Nienoord 20, Leek.

De Wonderwereld

De Wonderwereld is een kleinschalige dierentuin, met een verscheidenheid aan kleine dieren, denk aan uilen, insecten, leuke aapjes en stokstaartjes. Bezoek het oerwoud en wandel de grotten, met al zijn geheimen binnen. Ontmoet in het bos, de paddenstoelenmannetjes en maak kennis met Merlijn, de tovenaar met zijn uil. Ook is er een roofvogelshow. Natuurlijk kunnen kinderen ravotten in de diverse speeltuintjes, voorzien van picknickplekken, terwijl er op het gras kleine prairiehondjes rondlopen. Adres: Ruiten-A-Kanaal Noord 1, Ter Apel.

Lees ook deze artikelen met Groningen in de hoofdrol:

Wat te doen in Groningen? Alle highlights!
5 vakantieparken voor rust- en waterliefhebbers!


Ook voor een all-inclusive vakantie kun je in Nederland terecht. Lekkerwegtips is op zoek gegaan naar goede all-in vakantieaanbieders, zodat jij onbezorgd kunt genieten.

NOOIT MEER DE LEUKSTE VAKANTIE-TIPS MISSEN?

Laat je inspireren! Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief. In onze Privacyverklaring kunt u lezen hoe wij met uw gegevens omgaan.