7 kinder-uittips in Limburg

Binnen- of buiten, er is voor elk wat wils

 
 
Lekker weg tips  /  Artikelen  /  Leuk met kinderen  /  7 kinder-uittips in Limburg
 

Wat is leuk in Limburg met kinderen? Zoveel! Niet alleen voor een avontuurlijk middagje, ook voor een compleet dagje uit met het gezin, kun jij je hart ophalen in Limburg. Er is veel te doen, voor gezinnen met zowel jong als oudere kinderen. Bezoek Kasteel Hoensbroek, het Continium Discovery Center of het BloteVoetenPark. Geniet ook van lekker eten en de gezellige Limburgse gastvrijheid. Want welk kind lust er nu geen echte Limburgse vlaai? Zeven daguitjes in Limburg – er is voor elk wat wils!

Dagje eropuit – koop je tickets online

Kasteel Hoensbroek

Als je ergens goed kunt kennismaken met de tijd waarin de ridders leefden, bezoek dan het indrukwekkende Kasteel Hoensbroek, één van de grootste kastelen van Nederland. Het kasteel telt veertig ruimtes, waar het verre verleden tot leven komt. Bewonder de prachtige balzaal, beklim de Middeleeuwse toren, zoek de geheime kamer en daal af in de oude kerker. Kinderen kunnen bovendien een kasteelspeurtocht lopen, om zo meer te weten te komen over de Middeleeuwen. Nadien kun je op het terras uitpuffen met wat lekkers en een drankje.

Continium Discovery Center

Bezoek met het hele gezin het Continium Discovery Center, waar jong en oud zelf kunnen uitvinden, hoe de wereld werkt. Dit museum is voor kinderen vanaf 5 jaar erg interessant en staat garant voor een dagje vol wetenschap en techniek. Ga op ontdekking in de verschillende labs en de Experiment Zone en bezoek ook het Time Warp Theater en de Explore Zone. Hier is verveling uitgesloten! Leuk weetje: met een museumjaarkaart kun je gratis naar binnen bij Continium Discovery Center.

Speeltuin Kitskensberg

Op zoek naar een leuk, betaalbaar dagje uit met kinderen? Op maar liefst vijf hectare grond aan de rand van de stad Roermond vind je de leuke en betaalbare buitenspeeltuin Kitskensberg. Het terrein is glooiend en dankzij de bomen is het er lekker schaduwrijk. Er staan ruim tachtig speeltoestellen en is er een klein zwembad. In de kantine kun je diverse versnaperingen kopen tegen schappelijke prijzen, ook staat er een eigen frietwagen. Voor de prijs hoef je het niet te laten, voor €1,20 p.p. ben je binnen.

KasteelPark Born

KasteelPark Born is met name geschikt voor jonge gezinnen. Hier geen grootschalig vermaak, maar een kasteelruïne met een speeltuin en een dierenparkje. Van het originele kasteel zie je alleen de ruïnes. Er is echter wel een dierenpark gevestigd in de tuinen van het voormalige kasteel. Ga op bezoek bij de trompetzwanen, de alpaca’s, de stekelvarkens, de wandelende takken en de vogelspinnen. In de kleine speeltuin kunnen kinderen zich vermaken terwijl ouders vanaf het terras toekijken. Een halve dag kun je je er zeker wel vermaken!

Aardbeienland

Aardbeienland is een park in aardbeien-thema. Met name voor jonge kinderen is er voldoende te beleven. Vooral de kruipdoor-sluipdoor routes vallen erg in de smaak en via de speurtocht langs de verschillende gedeeltes van het park, kom je alles te weten over de bijzondere wereld van de aardbei. Natuurlijk kun je ook aardbeien plukken en kun je op het terras van een heerlijk stuk aardbeienvlaai  smullen. Wil je lekker lang nagenieten van de aardbei, bezoek dan het winkeltje. Hier kun je aardbeien producten en cadeauartikelen kopen met in de hoofdrol – de aardbei.

BloteVoetenPark in Brunssum

Zoek je een leuke uitdaging voor het hele gezin, dan is het BloteVoetenPark in Brunssum, een aanrader. Hier beleef je een uitdagend modderig middagje en wandel je een heerlijke route door het bos – op je blote voeten. Balanceer over boomstammen, wandel over bruggentjes, over palen die in het water staan en over stenen. Zeker weten dat je voeten geprikkeld worden! Nadat je de route gewandeld hebt, kun je uitpuffen op het terras en genieten van een wel verdient drankje. Een superleuk uitje voor een betaalbare prijs!

Kinderstad Heerlen

Kinderstad Heerlen is een groot overdekt kinderspeelparadijs, waar kinderen het voor het zeggen hebben! Maak een ritje in de achtbaan, suis van de glijbanen, maak salto’s op de springkussens en ook de wildwaterbaan is geliefd. Of wat dacht je van een ritje in de autoscooters en in de nostalgische draaimolen? Voldoende vermaak, zeker wanneer het buiten koud of regent. Ouders kunnen lekker relaxed plaats nemen op het terras en toekijken. Bovendien mag je je eigen eten en drinken meenemen, hoewel een frietje met snack er ook niet duur is.

Lees ook deze artikelen met Limburg in de hoofdrol:

Voilà! De 6 top vakantieparken in Limburg
De fijnste attractie- en dierenparken in Limburg
Landal in Zuid-Limburg. Hier wil je niet weg!


Ook voor een all-inclusive vakantie kun je in Nederland terecht. Lekkerwegtips is op zoek gegaan naar goede all-in vakantieaanbieders, zodat jij onbezorgd kunt genieten.

NOOIT MEER DE LEUKSTE VAKANTIE-TIPS MISSEN?

Laat je inspireren! Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief. In onze Privacyverklaring kunt u lezen hoe wij met uw gegevens omgaan.