Legoland Duitsland: Een walhalla voor legofans!

Dompel je onder in een fantasiewereld

 
 
Home / Artikelen / Legoland Duitsland: Een walhalla voor legofans!
 

Met kinderen op vakantie in Zuid-Duitsland? Dan mag een uitstapje naar Legoland Duitsland niet ontbreken. Wie is er niet groot geworden met dit beroemde speelgoed? In dit themapark komt er een fantasiewereld tot leven! Je vindt Legoland Duitsland in Günzburg in de Duitse deelstaat Beieren. Het pretpark is gemakkelijk te bereiken via de A8 tussen München en Stuttgart. Ontdek hier de fantasierijke themagebieden, de top 5 attracties en de leukste familieattracties van Legoland Duitsland. Naast de ruim 50 attracties kun je hier ook genieten van te gekke legoshows en evenementen!

Wil je een bezoekje brengen aan Legoland Duitsland, dan kun je een 3- of 4-daags arrangement via De ANWB boeken. Via TUI kun je ook een hotelkamer in het Legoland kasteel reserveren. Of kijk en boek een hotelkamer via Booking

Dompel je onder in 9 themawerelden

Legoland Duitsland beschikt over 9 themagebieden om je in onder te dompelen. Het centrum van het park wordt gedomineerd oor Miniland met bekende bouwwerken opgetrokken uit talloze legosteentjes. Legocity bootst het stadse leven na met bijbehorende attracties en in het themagebied Imagination laat je je verbeelding op de vrije loop. Op zoek naar actie? Dan moet je bij LEGO X-treme zijn met bloedstollende attracties. Avonturiers voelen zich meteen thuis in de themagebieden: Adventureland, Pirate Land en Pharaohs Land. Je kunt ook terugreizen naar de middeleeuwen in Knights’ Kingdom of je ninja-skills testen in LEGO Ninjago World.

Top 5 attracties van Legoland Duitsland

Er is zo veel te doen en te beleven in Legoland Duitsland, dat je binnen één dag misschien niet overal aan toekomt. Daarom hebben we hier de top 5 attracties van Legoland Duitsland op een rij gezet. Dan weet je alvast dat je deze zeker niet mag missen:

1) Flying NINJAGO
De waaghalzen voelen zich een echte draak in de Flying NINJAGO. Deze adrenaline-booster verdient met recht een plekje in de top 5 attracties van Legoland Duitsland. Je vliegt 22 meter de lucht in met een snelheid van tot wel 50 km/uur. Met je lichaamsgewicht kun je invloed uitoefenen op de vleugels en een draai maken van 360º!

2) The Great Lego Race
Nog zo’n topattractie die veel bezoekers lokt, is de zinderende achtbaan ‘Das grosse Lego rennen’ in de themawereld LEGO X-treme. Houd je vast, want daar ga je! Deze achtbaan neemt je mee tot op 18 meter hoogte, sjeest dan terug de diepte in en gaat met volle vaart door scherpe bochten. Dat wordt gillen geblazen!

3) Fire Dragon
Houd je wel van spanning, sensatie en snelheid? Neem dan plaats op de rug van de vuurdraak. Deze achtbaan vind je in de themawereld Knights’ Kingdom. De draak neemt je mee door het interieur van een middeleeuws kasteel, maar algauw vliegt hij naar buiten, de hoogte in om vervolgens een duikvlucht te maken. Houd je vast!

4) Jungle X-pedition 
Had je altijd al graag een keer door de jungle willen trekken? Grijp dan je kans en stap in de Jungle X-pedition van Legoland Duitsland. Dit is een spannende wildwaterbaan, die door het regenwoud trekt en een vulkaan bestijgt om vervolgens in volle vaart naar beneden te plonzen. Onderweg kom je prachtige wilde dieren van Lego tegen.

5) Ninjago World
Duik in de wereld van de ninja’s in de themawereld Ninjago World. Deze ninjawereld behoort tot de populairste attractie van het park, omdat ervoor alle leeftijden wel iets leuks te doen is; een klimmuur, reactiespellen, stap in de Lloyd’s Spinjitzu Spinner of kruip in de huid van een ninja in de spannende Ninjago The Ride.

Familieattracties in Legoland Duitsland 

Legoland Duitsland is ideaal als familie-uitstapje, vanwege de vele familieattracties. Stap in de Observatietoren die je tot 50 meter hoogte brengt en een mooi uitzicht biedt over het park. In het LEGO City Police Station help je met de hele familie politiemannen om dieven te vangen. Je kunt ook relaxed een ritje maken met de Legoland Express of actief peddelen in een Pedal-A-Car op grote hoogte. Een topper om mee af te sluiten is de interactieve Temple Expedition. Je gaat in een jeep op zoek naar een schat in de duisternis!

Wil je een bezoekje brengen aan Legoland Duitsland,dan kun je een 3- of 4-daags arrangement via De ANWB boeken. Via TUI kun je ook een hotelkamer in het Legoland kasteel reserveren. Of kijk en boek een hotelkamer via Booking

Bron foto’s: legoland.de