Hondvriendelijke adresjes op de Wadden

Wandelen over het strand en rennen door de branding. Heerlijk!

 
 
Home / Artikelen / Hondvriendelijke adresjes op de Wadden
 

Natuurlijk neem jij je hond graag mee naar een van de mooie Waddeneilanden. Want de Waddeneilanden ‘met name de stranden’ zijn geweldig voor honden om te rennen en te dollen in de branding. Het liefst los en niet aangelijnd! Het mooie is dat op bijna alle Waddeneilanden honden het gehele jaar los mogen lopen, op het strand. Texel is hierin een uitzondering, maar op alle andere Waddeneilanden: Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog, mogen honden het gehele jaar vrij loslopen!

Hondvriendelijke accommodaties

Er is dus meer dan voldoende keuze wat betreft vakantieverblijven, waar honden welkom zijn. Wel moet je er rekening mee houden dat er op een aantal verblijven maar in een beperkt aantal vakantiebungalows honden zijn toegestaan. Zeker als je in de reguliere schoolvakanties naar een van de Waddeneilanden wil met je hond, is tijdig boeken ons advies. In het onderstaande overzicht staan accommodaties waar honden meer dan welkom zijn!

  • Vlieduyn is een kleinschalig en modern appartementencomplex, pal aan het strand van Vlieland. Hier kun je met je hond eindeloos wandelen over het strand en de vele wandelpaden. Ideaal voor rustzoekers! Maximaal één huisdier per appartement.
  • Ameland State is een appartementencomplex in het historische dorpje Nes, op slechts 1,5 kilometer van het strand. Ook hier ligt het strand en de vele duinpaden aan je voeten. Bij aankomst zijn de bedden opgemaakt en is er gratis WiFi. Maximaal één huisdier per appartement.
  • Beach Park Texel ligt nabij de badplaats De Koog en zo’n 1,5 kilometer van het strand. De vakantiebungalows zijn super-de-luxe, er zijn zelfs bungalows te huur met een privé-sauna. Een prima vakantieadresje om tot rust te komen en heerlijk te wandelen met je hond. Maximaal één huisdier per appartement
  • Villapark Vogelmient is nog zo’n fijn vakantieadres voor honden en hun baasjes! Slechts een kleine bosrand scheidt de vakantievilla’s van het strand. Maximaal twee huisdieren per appartement.
  • De Sluftervallei ligt midden in de duinen, nabij de rode vuurtoren. Naast de fijne bungalows kun je ook gebruik maken van het binnenzwembad. Zeker met kinderen is dit een goede keuze. Maximaal twee huisdieren per appartement.

Strandregels voor honden op de Waddeneilanden

Honden mogen dan wel op de meeste stranden los lopen. Er gelden wel enkele strandregels op de diverse Waddeneilanden. Lekkerwegtips zetten ze op een rijtje:

Texel: Honden moeten op de bewaakte strandgedeeltes worden aangelijnd, tussen de laatste week van juni en de eerste week van september. De rest van het jaar mogen ze op het strand van Texel vrij loslopen. In de gebieden waar vee loopt, dien je de hond aan te lijnen.

Vlieland: Op het strand van Vlieland mogen honden het gehele jaar loslopen. Bij drukte is het vanzelfsprekend dat je hier rekening mee houd. Er zijn wel plekken op Vlieland waar honden aangelijnd moeten blijven. Maar dit staat aangegeven. Honden mogen gratis mee op de veerboot.

Ameland: Op het strand van Ameland zijn honden toegestaan. In de dorpen, op de bewaakte stranden en de bossen moet de hond aangelijnd blijven. Honden mogen gratis mee op de veerboot.

Schiermonnikoog: Ook op Schiermonnikoog mogen honden het hele jaar vrij loslopen. Wel geldt er een aanlijngebod binnen de bebouwde kom en in het Nationale Park. Honden mogen gratis mee op de veerboot.

Overige etiketten regels voor hondenbezitters

Met je hond dollen en rennen op het strand is super! Om ervoor te zorgen dat dit ook zo kan blijven, en om zo weinig mogelijk overlast te bezorgen bij mensen die geen honden hebben. Zijn er enkele punten die je als hondenbezitter in het oog moet houden.

  • Neem altijd een poepzakje mee
  • Als jij je hond vrijlaat, zorg dan dat deze goed naar je luistert.
  • Laat je hond nooit achter wilde dieren rennen, zo voorkom je schade aan rust- of verblijfplaatsen van wilde dieren.