Oerol Festival – 10 dagen cutlureel vermaak

10 dagen lang staat Terschelling bol van theater en muziek

 
 
Lekker weg tips  /  Artikelen  /  Naar een evenement  /  Oerol Festival – 10 dagen cutlureel vermaak
 

Terschelling staat zowel nationaal als internationaal onder meer bekend om het theaterfestival Oerol, wat sinds 1982 jaarlijks in juni gehouden wordt. Maar liefst tien dagen lang, staat Terschelling dan geheel in het teken van theater, dans, beeldende kunst en muziek. Oerol is dan werkelijk overal: op straat, in de duinen en op de stranden. Inmiddels trekt het Oerol festival ieder jaar tienduizenden bezoekers. Mocht je Terschelling in deze periode willen bezoeken, boek dan op tijd een accommodatie, want het is er altijd gezellig druk!

Het Oerol Festival

Tijdens Oerol is het erg gezellig op het eiland en kom je overal toffe acts tegen. Geniet van prachtige voorstellingen, vaak speciaal gemaakt voor dit festival, die overal op Terschelling worden gehouden: van een voorstelling op het strand tot een show in de bossen, in de duinen en op het strand. Voor het actuele programma raden we je aan de website van Oerol te bezoeken. Hier kun je tevens ook een entreebandje kopen, zodat je bijna alle voorstellingen kunt bijwonen. Naast muziek en theater zijn er ook gezellige braderieën en kun je op heel veel plekken een hapje eten en een drankje doen. De volgende editie van het Oerol Festival vind plaats van 15 tot en met 24 juni 2018.

Toegang tot het Oerol festival

Het Oerol festival is niet gratis, wil je toegang dan moet je een entreebandje kopen. Hiermee krijg je toegang tot de meeste optredens en tentoonstellingen, maar voor sommige voorstellingen heb je aanvullende tickets nodig. Een entreebandje kun je online, maar ook op Terschelling kopen. Het Oerol festival vindt plaats op Terschelling –  je moet dus met de boot! De boot vertrekt vanuit Harlingen en kun je kiezen tussen de reguliere-  of sneldienst. De overtocht met de reguliere dienst duurt 2 uur. Met de sneldienst ben je er in 45 minuten! Wil je meerdere dagen genieten van het Oerol festival, blijf dan overnachten, mogelijkheden zijn er voldoende.

Lees ook: Voilà! 8 x hemels overnachten op Terschelling
Lees ook: Wat te doen op Terschelling? Voilà! 8 must-see

Datums van het Oerol festival 2018

Het Oerol festival vindt plaats van vrijdag 15 tot en met zondag 24 juni 2018.


Ook voor een all-inclusive vakantie kun je in Nederland terecht. Lekkerwegtips is op zoek gegaan naar goede all-in vakantieaanbieders, zodat jij onbezorgd kunt genieten.

NOOIT MEER DE LEUKSTE VAKANTIE-TIPS MISSEN?

Laat je inspireren! Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief. In onze Privacyverklaring kunt u lezen hoe wij met uw gegevens omgaan.