Hallo december: 5 uit-tips voor december

Dompel je onder in kerstsfeer

 
 
Lekker weg tips  /  Artikelen  /  Een dagje eropuit  /  Hallo december: 5 uit-tips voor december
 

Hallo – december! De maand waarin de kerstboom wordt opgetuigd en druk wordt overlegt, wat er op tafel komt tijdens de kerstdagen. Tijd dus, om je onder te dompelen in kerstsfeer en op zoek te gaan naar fijne kerstcadeautjes en kerstsnuisterijen. Laat nu net de maand december, bol staan van schitterende en gezellige kerstevenementen, waar je volop inspiratie kunt op doen. We tippen de leukste, niet al te duren uit-tips en kerst-events voor in december, die nagenoeg alle in het tekens staan van Kerstmis.

Magisch Maastricht

Maastricht is populair, je kunt er prima shoppen, lekker eten en heerlijk overnachten. In de gezellige decembermaand, doen ze hier nog een schepje bovenop met ‘Magisch Maastricht’. Het gehele Vrijthof is dan ondergedompeld in kerstsfeer. Met talrijke verlichte kerstbomen, kun je schaatsen op de schaatsbaan en de skyline van Maastricht bewonderen vanuit het reuzenrad. Nieuw dit jaar is het huis van de Kerstman en natuurlijk een kerstmarkt, met zo’n 60 kerstkraampjes. Er is volop keus: kerstdecoraties, kaarsen en andere kerstsnuisterijen. Uiteraard kun je na afloop genieten van een warme chocolademelk of glühwein, in een van de cafeetjes rondom het Vrijthof. Kortom, een weekendje Maastricht, is perfect om in de kerstsfeer te komen.

Lees ook dit artikel: Magisch Maastricht. Een aanrader!

Drijvende kerstmarkt – Leiden

Leiden heeft een heel bijzondere kerstmarkt – de drijvende Kerstmarkt! Dat deze kerstmarkt bijzonder is kunnen we zien aan de diverse prijzen, die dit kerstspektakel al in de wacht heeft gesleept! Zo ook dit jaar belooft het weer een spektakel te worden. De kerstmarkt heeft de uitstraling van een knus winterdorp, met 70 houten chalets, waar je mooie kerstcadeaus en kerstlekkernijen kunt kopen. Maar er is ook live-entertainment op het artiestenpodium, is er een drijvende ijsbaan en kun je een gezellige glühwein-rondvaart maken. Natuurlijk kun je in het centrum van Leiden ook prima shoppen. De drijvende kerstmarkt vindt plaats van 14 december tot en met 26 december, midden in het historische centrum.

Kerststad Valkenburg

De kerstmarkten in Valkenburg zijn populair! Niet verwonderlijk, want Valkenburg is in de decembermaand, compleet gehuld in kerstsfeer en pakt elk jaar steeds groter uit. Naast de twee grote kerstmarkten in de grotten, is ook het centrum fraai versiert en worden er verschillende kerstactiviteiten georganiseerd. Zo trekt er twee keer per week een ‘magische christmas parade’ door het centrum en ook de Kerstman kun je tegen komen. Fotomomentje? Leuk en lekker is ook de Amuse-gueule – dit is een wandelroute van (4 tot 5 km.) waar je onderweg gaat genieten van vijf hapjes die de restaurateurs voor je bereiden. De kerstactiviteiten vinden plaats van 16 november t/m 6 januari 2019.

Lees ook dit artikel: Ervaar de warme kerstsfeer in Valkenburg

Dickens Festijn – Deventer

Op 15 en 16 december komen alle personages uit de boeken van Charles Dickens tot leven. In de straten van Deventer stap je zo, de negentiende eeuw binnen. Hier kom je zomaar oog in oog te staan met Oliver Twist, Mr. Pickwick en Nicholas Nickleby, drie beroemde personages uit zijn boeken. Maar ook andere historische figuren zoals schoorsteenvegers, zwervers en kinderen die Christmas Carol zingen, wandelen hier in schitterende kostuums door de straten. De straten zijn versiert en ook Engelse punch en warme wafels ontbreken niet. Bovendien vindt in de Grote kerk ook een kerstmarkt plaats. Kortom, wil je in de kerstsfeer komen en zoek je een bijzonder uitje voor in de decembermaand, dan is Deventer een aanrader.

Lees ook dit artikel: Het Dickens festijn. Beleef de 19e eeuw!

Scrooge festival – Arcen

Tijdens het Scrooge Festival in het dorpje Arcen, in Noord-Limburg gaat Arcen anderhalve eeuw terug in de tijd en bepalen zo’n 450 personen in Dickensstijl, het straatbeeld van Arcen. De straten zijn sfeervol versiert en is het net of jij je voor eventjes waant in het Londen van 1850. Volg de route en je ontmoet 450 personages, maar ook ganzen en kippen. Op diverse hoeken staan kraampjes met (kerst) lekkernijen, oude ambachten en snuisterijen uit de tijd van toen. De musical ‘A Christmas Carol’ wordt vertolkt en maak kennis met de poppenspeler en de toverlantaarn. Kaartjes zijn online verkrijgbaar of aan de ingang van het Scrooge Festival. Let op: de volgende editie van Scrooge Festival Arcen vindt plaats in 2019.

NOOIT MEER DE LEUKSTE VAKANTIE-TIPS MISSEN?

Laat je inspireren! Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief. In onze Privacyverklaring kunt u lezen hoe wij met uw gegevens omgaan.