Hallo januari – de leukste uit-tips voor januari

Een Nieuwjaarsduik, de Nationale Tulpendag en fraaie ijs-sculpturen

 
 
Lekker weg tips  /  Artikelen  /  Een dagje eropuit  /  Hallo januari – de leukste uit-tips voor januari
 

Januari wordt door vele gezien als de meest saaie maand van het jaar! De feestdagen zijn voorbij en de gezellige kerstversieringen liggen weer op zolder en het voorjaar is nog lang niet in zicht. Maar toch heeft januari haar charmes! Volop vrolijkheid en een explosie van kleur, tref je op de Dam, tijdens de ‘Nationale Tulpendag’. Wie weet ligt er sneeuw? Of vriest het en kunnen we schaatsen, om daarna te smullen van een kom stevige erwtensoep. Heerlijk! Voor wie de kou wil trotseren en het jaar goed wil in luiden – die neemt een Nieuwjaarsduik in Scheveningen.

Nieuwjaarsduik in Scheveningen

De Nieuwjaarsduik is inmiddels uitgegroeid tot een echte Hollandse traditie, met de Scheveningse kust, ter hoogte van De Pier en het Kurhaus, als belangrijkste duikplaats op 1 januari. Elk jaar rennen en duiken hier bijna tienduizend mensen het ijskoude water van de Noordzee in, om het nieuwe jaar in te luiden. Jong en oud trotseren de kou, wat ook voor de minder dappere dodo’s een prachtig schouwspel oplevert. De Nieuwjaarsduik heeft overigens flinke navolging gekregen, door heel Nederland vinden er (kleinere) Nieuwjaarsduiken plaats. Iedereen mag een duik nemen. Inschrijven kan ter plekken of kijk op Unox.nl voor nog meer info.

Lees ook dit artikel: Wat te doen in Scheveningen? Alle highlights!

Nationale Tulpendag – 19 januari 2019

Elk jaar zorgen zo’n 200.000 Nederlandse tulpen voor een lentegevoel in hartje Amsterdam, want de Nederlandse tulpenkwekers creëren op de Dam een kleurrijke pluktuin, met alleen maar tulpen. Deze tulpentuin is namelijk de officiële aftrap voor het Nederlands tulpenseizoen dat loopt in de periode van januari tot eind april. De kleurrijke tulpentuin is open voor publiek en iedereen mag gratis tulpen plukken. De Nationale Tulpendag op de Dam is dan ook een gezellig dagje uit, voor in januari. Vanuit heel Nederland komen bezoekers naar Amsterdam om tulpen te plukken en er tevens ook een gezellig dagje uit van te maken. De Nationale Tulpendag is op 19 januari 2019.

Lees ook dit artikel: Wat te doen in Amsterdam? Dé 11 must-visits!

Nederlands IJsbeelden Festival in Zwolle

Grote blokken ijs worden tijdens het Nederlands IJsbeelden Festival, door de beste ijs-kunsternaars, omgetoverd in prachtige ijs-sculpturen, waarvan sommige zelfs zes meter hoog zijn. Ook dit jaar kom je ogen en oren tekort, in een grote vrieshal van 1.500 m², staan meer dan 100 ijssculpturen. Dit jaar is het thema ‘Wereld Beroemde Verhalen’ en vindt het IJsbeelden Festival plaats van zaterdag 15-12 t/m 3-3 2019. Naast de schitterende ijs-sculpturen zijn kinderen welkom op de kinder-plaza. Na afloop kun je warm (na-) genieten met een kop chocolademelk en apfelstrudel op het winterhoreca plein. Kaarten zijn online of aan de kassa verkrijgbaar.

NOOIT MEER DE LEUKSTE VAKANTIE-TIPS MISSEN?

Laat je inspireren! Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief. In onze Privacyverklaring kunt u lezen hoe wij met uw gegevens omgaan.