De Uitmark – 3 dagen lang spektakel

Dé aftrap voor het nieuwe Nederlandse culturele seizoen

 
 
Lekker weg tips  /  Artikelen  /  Naar een evenement  /  De Uitmark – 3 dagen lang spektakel
 

De jaarlijkse Uitmarkt vindt traditiegetrouw plaats in het laatste weekend van augustus en is dé aftrap voor het nieuwe Nederlandse culturele seizoen. Het programma biedt een dwarsdoorsnede van de podiumkunsten, maar ook disciplines als literatuur, museale kunsten, film en nieuwe media komen aan bod. Met bijna vijfhonderdduizend bezoekers, tweeduizend artiesten en ruim dertig podia is de Uitmarkt uitgegroeid tot het grootste en bekendste culturele festival van Nederland, welke je gratis kunt bezoeken.

De Uitmarkt 2017

De Uitmarkt opent traditioneel het nieuwe culturele seizoen met optredens op zo’n 20 podia. Van klassiek tot hiphop en van dans tot theater – elk genre is vertegenwoordigt. Bovendien geven de meeste theaters tijdens de Uitmarkt gratis shows. Bezoekers krijgen dan antwoord op de vraag: Wat ga jij zien, wat ga jij horen, wat ga jij doen en wat ga jij beleven komend seizoen? Naast de vele optredens is er ook een boekenmarkt en vermaken kinderen zich bij Uitmarkt Junior. Op zondag sluit men traditioneel af met de Musical Sing-a-Long op het hoofdpodium op het Museumplein. Onder begeleiding van een orkest zingen beroemde musicalsterren bekende nummers uit oude en nieuwe musicals, die het komende seizoen in première gaan.

Gratis toegang

De Uitmarkt is gratis toegankelijk, hiermee is De Uitmarkt een van de drukst bezochte gratis evenementen in Amsterdam. Tijdens De Uitmarkt vinden er ongeveer 300 optredens plaats op zo’n 20 podia. Voor de complete line-up raden we je aan de website van De Uitmarkt te bezoeken. De Uitmarkt vind altijd plaats in het laatste weekend van augustus – en duurt drie dagen. Amsterdam is prima bereikbaar met het openbaar vervoer. Maar je kunt ook blijven slapen, in Amsterdam liggen voldoende goede hotels. Je kunt er dan direct een gezellig weekendje van maken, want Amsterdam heeft heel veel must-visits

Lees ook: Voilà! 10 x de állerfijnste hotels in Amsterdam
Lees ook: Wat te doen in Amsterdam? Dé 11 must-visits!

Datums Uitmarkt 2017

  • Vrijdag 25 augustus: 20.00 – 24.00 uur
  • Zaterdag 26 augustus: 11.00 – 24.00 uur
  • Zondag 27 augustus: 11.00 – 24.00 uur

Ook voor een all-inclusive vakantie kun je in Nederland terecht. Lekkerwegtips is op zoek gegaan naar goede all-in vakantieaanbieders, zodat jij onbezorgd kunt genieten.

NOOIT MEER DE LEUKSTE VAKANTIE-TIPS MISSEN?

Laat je inspireren! Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief. In onze Privacyverklaring kunt u lezen hoe wij met uw gegevens omgaan.