Zuid-Limburg Heuvellandschap

Een stukje buitenland in Nederland

 
 
Lekker weg tips  /  Artikelen  /  Nederland ontdekken  /  Zuid-Limburg Heuvellandschap
 

Zuid-Limburg is een schitterende vakantiestreek en staat bekend als een stukje buitenland in Nederland. Pittoreske dorpjes met witte vakwerkhuizen, het heuvelachtige landschap met de riviertjes de Gulp en de Geul en heerlijke streekproducten, hebben al veel toeristen verrast. Zuid-Limburg kun je op veel manieren ontdekken. Op de fiets, scooter of je trekt de wandelschoenen aan. Voor welke optie je ook kiest, de goed bewegwijzerde routes brengen je naar de mooiste plekjes van Zuid-Limburg.

Vakantie Zuid-Limburg? Hotel of een huisje

Zuid-Limburg is een schitterende vakantiestreek en staat bekend als een stukje buitenland in Nederland.

Vakantie in Zuid-Limburg – wandelen en fietsen

Het mooiste fiets- en wandelgebied is het ‘Limburgs Heuvelland’ ook veel gehoorde namen zijn ‘het Mergelland’ of ‘Krijtland’. Dit gebied wordt dus niet alleen geroemd vanwege het fraaie glooiende landschap. Diverse dorpjes hebben een beschermd dorpsgezicht. Veel boerderijen en watermolens zijn rijksmonumenten. Ook vind je er de typisch Zuid-Limburgse carréboerderijen. Een deel van de oude panden is overigens gebouwd met Limburgse mergel.

Bijzonder om te bezoeken zijn ook de mergelgroeven. Door de jarenlange winning van mergel is er onder de grond een uitgebreid gangen stelsel ontstaan. Bekende grotten zijn de Gemeentegrot, de Fluweelengrot, de Romeinse Katakomben, de Sibbergroeve en de Geulhemmergroeve. Veel van deze grotten kun je onder begeleiding bezoeken.

Wil je alle unieke plekjes van het ‘Limburgs Heuvelland’ bezoeken dan kun je de Mergellandroute volgen. Dit is een zeer geliefde toeristische route, die je per auto (110 km.) of met de motor of fiets kun afleggen (127 km.) Ook kun je gebruik maken van de knooppuntroutes. Denk er wel aan dat dit fraai stukje Nederland heuvelachtig is, een goede fiets met versnellingen is aan te raden. Een elektrische fiets is helemaal top. Onderweg vind je voldoende oplaadpunten.

Tip – Wandelen en fietsen zie je niet zitten, huur dan een scooter en maak een toertocht door het ‘Limburgs Heuvelland’. Een scooter kun je huren via ‘Ladolce verhuur’. Hier kun je terecht voor een echte Italiaanse La Dolce vespa. Tevens bieden ze ook arrangementen aan zoals een picknick- en groepsarrangement. Kijk voor meer info en huren op Ladolceverhuur.nl

De mooiste uitstapje in Zuid-Limburg: het Drielandenpunt, Mondo Verde, De Valkenier, het Miljoenenlijn en het Gaia Park.

Vakantie in Limburg? Dagje Maastricht!

Maastricht is een van de populairste steden van Nederland! Of je nu lekker wil eten, wil shoppen of cultuur wil snuiven, Maasticht heeft het allemaal! Wandel door de gezellige straten en pik een terrasje op het Vrijthof. Heerlijk! Leuk om te doen is de ‘Proef Maastricht-wandeling’ van de VVV en af te dalen in de Sint Pietersberg-grotten. In de decembermaand verandert Maastricht in een sfeervolle kerststad. Het Vrijthof wordt omgetoverd tot een gezellige kerstmarkt, compleet met ijsbaan en reuzenrad. Bijzonder is ook de magische lichtroute. Meer weten over de kerstmarkt in Maastricht, lees kerstmarkt Maastricht.

maastricht-a

Vakantie in Zuid-Limburg. Vakantiepark of hotel?

In Zuid-Limburg vind je meer dan voldoende overnachtingsmogelijkheden. Een hotel is perfect voor twee. Ga je met familie of vrienden, dan kunnen we een vakantiebungalow aanraden.

Foto’s © Lekkerwegtips.nl