5 x de fijnste parken in Friesland

Cultuur, natuur en water - Friesland heeft het allemaal

 
 
Lekker weg tips  /  Artikelen  /  Naar een vakantiepark  /  5 x de fijnste parken in Friesland
 

Natuur, water of cultuur, wat je ook zoekt, Friesland biedt al deze ingrediënten. Voor waterfanaten kunnen we een verblijf op en rondom de Friese meren aanraden. Wandel- en fiets je graag, het open landschap met haar statige herenboerderijen is schitterend. Breng op een van deze fietstochten, ook een bezoekje aan Leeuwarden. Net zo gevarieerd als Friesland, is ook het aanbod aan vakantieparken. We hebben de vijf mooiste vakantieparken in Friesland op een rijtje gezet. Bekijk de 5 fijnste parken in Friesland.

Vakantieparken Friesland – de 5 toppers

Landal Waterpark Sneekermeer

Waterpark Sneekermeer ligt in Terherne en is de perfecte keuze voor water- en watersportliefhebbers; zeilen, met een sloep varen of kanoën, het kan allemaal. Je verblijft in waterwoningen, met een eigen aanlegsteiger en een directe vaarverbinding met het Sneekermeer. Maar vanaf je terras genieten van de zonsondergang of een hengel uitgooien kan ook prima. Eventjes genoeg van al dat water, spring op de fiets en bezoek Sneek. Kortom, een heerlijke plek om tot rust te komen en te genieten van de meest waterrijke provincie van ons land.

Landal Esonstad

Landal Esonstad heeft een bijzondere uitstraling. Dit Landal park is namelijk gebouwd in de ‘oudfriese stijl’, wat een bijzondere vakantiebeleving oproept. Naast de bijzondere uitstraling heeft Landal Esonstad, ook een fijn aanbod aan voorzieningen. Zo is er een binnenzwembad met peuterbad en sauna, natuurlijk zwemwater en een zandstrandje. Ook zijn er tal van sport- en speelvoorzieningen. In de winter is er ook een schaatsbaan, die geopend is van december t/m februari. De keuze aan accommodaties is groot, van luxe bungalows tot camping plaatsen.

Beach Resort Makkum

Beach Resort Makkum is een vakantiepark in Friesland dat gelegen is, aan het IJsselmeer. Ideaal dus voor watersportliefhebbers! Zwemmen in het IJsselmeer, luieren op het zandstrand en met de boot het IJsselmeer op. Wil je leren surfen of kitesurfen, rondom Makkum zitten verschillende surfscholen. Wil je vissen, ook dan is Resort Makkum perfect! De wateren van het bungalowpark zitten vol met vissen. Daarnaast mag je als gast gebruik maken van de tennisbaan en de midgetgolf- en bowlingbaan. Veel bungalows bieden een mooi uitzicht over het IJsselmeer.

Waterpark Terherne

Waterpark Terherne is gelegen aan de Friese meren en dé keuze voor watersportliefhebbers. Het gehele Landal park is omgeven door water en hebben alle waterwoningen een eigen aanlegsteiger. Vanaf het waterpark vaar je zo de ‘Terhernster Poelen’ op. Naast waterpret is rust het belangrijkste kenmerk. Er zijn namelijk nagenoeg geen andere voorzieningen wat de rust ten goede komt. De reviews van Waterpark Terherne zijn uitzonderlijk hoog en won het park in 2015 de Zoover Award in de categorie het ‘beste vakantiepark’ van Nederland.

Vakantiepark ’t Hout

Op de grens met Groningen en Drenthe ligt midden in het groen: Molecaten Park ’t Hout. Door deze ligging is het een fijne plek om tot rust te komen, maar tegelijkertijd is er ook veel vertier. Zo is er een groot buitenzwembad met glijbanen, een binnenspeeltuin, sportveld en kinderboerderij. Het groene en open landschap leent zich uitstekend voor wandel- en fietstochten, maar ook een rondvaart over de Friese wateren is mogelijk. Evenals een bezoekje aan Drachten en Groningen. Tip: boek een kampeer cabin – met de sfeer van een tent, maar met alle comfort van een huisje.

Meer vakantieparken Friesland

Natuurlijk zijn er meer vakantieparken in Friesland. De bovenstaande vakantieparken zijn slechts een kleine selectie, maar het zijn wel vijf uitstekende vakantieparken in Friesland, die voor zowel gezinnen, als stellen en senioren geschikt zijn. Zou je verder willen zoeken naar een ‘vakantiepark in Friesland’ kijk dan eens op de website van Bungalowparkoverzicht.nl, hier vind je een ruime selectie aan vakantieparken in Friesland.


Ook voor een all-inclusive vakantie kun je in Nederland terecht. Lekkerwegtips is op zoek gegaan naar goede all-in vakantieaanbieders, zodat jij onbezorgd kunt genieten.

NOOIT MEER DE LEUKSTE VAKANTIE-TIPS MISSEN?

Laat je inspireren! Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief. In onze Privacyverklaring kunt u lezen hoe wij met uw gegevens omgaan.