5 parken voor rust- en waterliefhebbers!

Cultuur, natuur en water - Groningen heeft het allemaal

 
 
Lekker weg tips  /  Artikelen  /  Naar een vakantiepark  /  5 parken voor rust- en waterliefhebbers!
 

Bij een vakantie in Nederland denk je niet direct aan Groningen. Waarom? Wellicht dat vele denken dat Groningen saai is en niet veel te bieden heeft. Maar dat is niet juist! Integendeel! Groningen heeft juist veel te bieden. Een schitterend open en weids landschap, veel wateren die je kunt verkennen met een boot, de cultuur stad Groningen en ook een dagje wadlopen of een overtocht naar Schiermonnikoog, behoort tot de mogelijkheden. Voldoende vertier dus. Als uitvalsbasis kunnen we de onderstaande vakantieparken in Groningen aanraden.

Vakantieparken in Groningen – de 5 toppers

Natuurdorp Suyderoogh

Natuurdorp Suyderoogh is een heerlijk rustig Landal park dat een walhalla is voor natuur- en rustzoekers. Maar ook een prima keuze als uitvalsbasis, om de provincie Groningen te verkennen. De zeehondencrèche Pieterburen en de stad Groningen zijn goed bereikbaar. Vogelspotters kunnen hun hart ophalen op en rondom het Lauwersmeer. Een aanrader is ook een oversteek naar Schiermonnikoog. Na een dagje door Groningen te hebben gedwaald, is het heerlijk ‘thuiskomen’ in de ruime en luxe vakantiebunglows.

Vakantiepark Emslandermeer

Vakantiepark Emslandermeer biedt het jaarrond vakantieplezier. Zo is er een subtropisch zwembad met waterglijbaan en stroomversnelling. Nog meer waterplezier vind je buiten. Op Emslandermeer ligt namelijk een recreatiemeer dat zich niet alleen prima leent om in te zwemmen en te vissen. Bovendien heeft dit meer heeft ook een open vaarverbinding via het Ruiten AA kanaal. Ideaal dus voor bootliefhebbers! Naast het vakantiepark ligt overigens de 9-holsgolfbaan van Westerwolde. Dus ook golfliefhebbers zijn hier aan het juiste adres.

Villapark Schildmeer

Villapark Schildmeer is een kleinschalig vakantiepark en een uitstekende keuze voor water- en bootliefhebbers. Want Villapark Schildmeer ligt pal aan het Schildmeer. Vissen, surfen of kajakken het is hier allemaal mogelijk! Na een dagje op het water te hebben vertoefd kunt u heerlijk nagenieten in de ruime villa’s met terras. Of trek er op uit met de fiets en bezoek Delfzijl, Groningen en Appingedam, met haar hangende keukens. Tegenover Villapark Schildmeer ligt ook een mooie 9 holes golfbaan.

Vakantiepark Westerwolde

Vakantiepark Westerwolde is een gemoedelijk vakantiepark op de grens van Groningen en Drenthe. Lekker zwemmen kan in het subtropisch zwembad en is er een supergave zandwaterspeelplaats. Hier kunnen kinderen lekker kliederen met water en zand. Ook kun je heerlijk actief bezig zijn; squashe, tennissen, wandelen en mountainbiken. Want vanuit Westerwolde ligt zo’n 200 km aan mountainbikeroutes aan je voeten. Het is een prima keuze voor gezinnen, maar 50-plussers zijn ook van harte welkom.

Villapark Weddermeer

Groningen is een waterrijke provincie, dit geld ook voor Villapark Weddermeer. Het vakantiepark beschikt namelijk over een grote recreatievijver, waar je kunt vissen en liggen bijna alle bungalows aan het water en beschikken over een eigen of gemeenschappelijke visvlonder. Ideaal voor visliefhebbers! Is het weer wat minder, dan biedt het binnenzwembad uitkomst. Leuk is ook een bezoekje aan het vestingstadje Bourtange, met een aantal fijne winkeltjes en terrasjes. Bovendien ligt Duitsland op slechts 10 autominuten.

Lees ook deze artikelen met Groningen in de hoofdrol:

Leuke en educatieve kinder-uitjes in Groningen
Wat te doen in de stad Groningen


Ook voor een all-inclusive vakantie kun je in Nederland terecht. Lekkerwegtips is op zoek gegaan naar goede all-in vakantieaanbieders, zodat jij onbezorgd kunt genieten.

NOOIT MEER DE LEUKSTE VAKANTIE-TIPS MISSEN?

Laat je inspireren! Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief. In onze Privacyverklaring kunt u lezen hoe wij met uw gegevens omgaan.