Vechtdal: Ontspannen aan de oever van de Vecht

Wilde dieren spotten, wandelen en Hardenberg bezoeken

 
 
Home / Artikelen / Vechtdal: Ontspannen aan de oever van de Vecht
 

Op zoek naar een plekje waar je in alle rust van je vakantie kunt genieten. Dan kunnen we het Vechtdal absoluut aanraden. Aan de oevers van de kronkelende rivier de Vecht vind je vele kilometers aan wandel- en fietspaden, charmante dorpjes en gevarieerde natuur. Trek eropuit en neem de picknickmand mee! Deze omgeving draagt ertoe bij dat je weer eens echt kunt ontspannen. Begin je avontuur in het Vechtdal bij Bezoekerscentrum de Wheen en ontdek ook het Reestdal en de dorpje Hardenberg.

Een vakantie in het Vechtdal? Blijf slapen in een van de vele goede accommodaties in het Vechtdal. We tippen de beste accommodaties

Tip! Voordeeluitjes heeft fijne all-in arrangementen. Zoek je een rustig vakantieadresje dan is Landal de Vlegge perfect! Attractiepark Slagharen is ideaal voor een gezellig dagje uit

Bezoekerscentrum de Wheem

Het Vechtdal is een uniek stukje Nederland, dat de moeite waard is om te ontdekken. Begin deze ontdekkingstocht in het Bezoekerscentrum de Wheem. Je kunt vanaf deze plek fiets- of wandeltochten maken door het Vechtdal, dat bekendstaat om zijn gevarieerde landschap met heide, bossen, landgoederen en schilderachtige dorpjes. In het bezoekerscentrum kun je bijkomen onder het genot van een kopje koffie met krentewegge. Er worden hier ook exposities georganiseerd. Voor de kinderen is er een dassenburcht en een natuurspeelpad.

De Reestdal

De Reest is een beek die is ontstaan door het afgraven van hoogveen. De beek ligt tussen Slagharen, Lutten, Dedemsvaart en Meppel. De beek ligt deels op de grens tussen Overijssel en Drenthe. Doordat men hier vervolgens de natuur zijn gang heeft laten gaan is er een uniek gebied ontstaan, met bossen, heide, moerasgebieden en dieren als vossen, dassen, ooievaars en vele andere vogelsoorten. Het Reestdal biedt prachtige mogelijkheden om te fietsen en te wandelen. Dit is dan ook direct de beste manier, om dieren te spotten en om te genieten van het Reestdal.

Hardenberg

Hardenberg ligt aan de Vecht. Steeds meer mensen ontdekken deze plek. Langs de Vecht is het genieten van rust en natuur tijdens een wandel- of fietstocht. Ook recreatieplas De Oldemeijer in Boswachterij Hardenberg is een belangrijke trekpleister; er is een strand, een eilandje in het meer en een kiosk. In de zomermaanden worden er in Hardenberg veel activiteiten georganiseerd, waaronder een avondvierdaagse en een luchtballonnenfestival. Enkele bezienswaardigheden in Hardenberg zijn de molen de Oele Mölle en de Stephanuskerk.