Laat je verrassen en boek een verrassingsreis

Doe eens gek en laat je verrassen!

 
 
Lekker weg tips  /  Artikelen  /  Nederland ontdekken  /  Laat je verrassen en boek een verrassingsreis
 

Durf jij het aan? Op vakantie naar een voor jouw onbekende bestemming! Sommige zullen er niet aan moeten denken en willen exact weten waar ze naar toe gaan, maar er zijn ook mensen, die het niet zoveel uit maakt waar ze op vakantie gaan! Behoor jij tot de laatste groep of laat jij je graag verrassen en ben je een tikkeltje avontuurlijk ingesteld – dan is een verrassingsreis – misschien iets voor jou! Je boekt een vakantie, maar de bestemming blijft geheim tot vlak voor vertrek! Maar waar boek je een verrassingsreis? Maar nog belangrijker! Durf jij?

Een verrassingsreis – de toppers

  • Srprs.me – de grootste bekendste aanbieder
  • Bebsy – voordelige verrassingsreien
  • Mystery Park – op vakantie in Nederland

Wat is een verrassingsreis?

Maar wat is nu een verrassingsreis? Het concept is simpel: jij bepaalt hoe lang en op welke datum je op vakantie gaat! De reisorganisatie die de verrassingsreis aanbiedt, regelt verder alles. Een aantal dagen van te voren of zelfs pas bij vertrek, hoor jij waar de reis naar toegaat. Je hoeft je overigens geen zorgen te maken, over de verkeerde kleding keuze, van de reisorganisatie krijg je het weerbericht. Dus geen zin om wekenlang te twijfelen en geen zin om je deze keer te verdiepen in alle must see, dan is een verrassingsreis een tof idee! Wat nu zo’n reis extra spannend maakt, is dat je misschien wel op bestemmingen komt, waar je nóóit zelf voor zou kiezen. Dit is nu net wat een verrassingsreis zo leuk maakt!

Een verrassingsreis boeken – let op

Je compleet laten verrassen is natuurlijk super spannend! Maar er zijn een aantal punten die je reispret aardig kunnen verpesten.

  • Indien mogelijk – kies voor een luchthaven waarvoor je niet al te lang hoeft te reizen. Want zou je een avond voor vertrek een hotelovernachting moeten boeken heb je extra kosten.
  • Heb je al een stad bezocht en wil je zeker weten dat je hier niet naar toe gaat, kijk of je deze bestemming kunt uitsluiten.

De verrassingsreis organisaties

Srprs.me is de grootste en tevens ook bekendste speler op de markt van verrassingsreizen! Bij Srprs.me kun je naast vliegreizen ook autovakanties en groepsreizen boeken. Je kunt zowel voor bestemmingen binnen- als buiten Europa kiezen. Je kunt zelf je vliegveld kiezen en is het zelfs mogelijk om een bestemming uit te sluiten! De accommodaties waarin je verblijft, zijn gewaardeerd met een 8 of hoger. Maar wil je extra luxe, dan kun jij je accommodatie opwaarderen, door een 5 sterren hotel te boeken. Op Schiphol hoor je pas waar je naar toe vliegt. Het blijft dus spannend tot de laatste minuten. Maar je krijgt wel het weerbericht, het maximale formaat van je handbagage en of je een vaccinatie moet halen. Ook heel fijn, Srprs.me heeft al voor je ingecheckt.

Ook Bebsy is een bekende verrassingsreis organisatie! Ook hier kun je kiezen uit verschillende type reizen: een verrassingstrip naar Italië, een stedentrip naar Milaan, Porto, Krakau, Dublin, Budapest, Rome of Berlijn en een all-inclusive verrassingsreis naar de Algarve, Tenerife, Lanzarote, Malta, Mallorca, Ibiza of de Costa Brava! Allemaal prima bestemmingen! Maar bij Bebsy kun je wel geen stad uitsluiten, wel kun je zelf het vliegveld kiezen. Waar je reis daadwerkelijk naar toe gaat, hangt af van de beschikbaarheid en de prijs. Uiterlijk twee weken voor vertrek hoor je de bestemming en het hotel. Aangezien alle bestemmingen al bekend zijn is de verrassing wel wat minder. Maar als jij een échte verrassingsvakantie (nog) niet aandurft, is dit een prima optie.

Naast verrassingsreizen naar de zon en een stad kun je er ook voor kiezen, om een verrassingsvakantie te boeken waarbij je in Nederland blijft! Deze zogenaamde Center Parcs Mystery Park vakanties kun je boeken bij Bungalows.nl en ga je op vakantie naar een van de vakantieparken van Center Parcs. Het Mystery Parks concept is een samenwerking, tussen Bungalows en Center Parcs en kun je voor een fijn prijsje een cottage reserveren, aangezien het hier gaat om last minute cottages. Je geeft het aantal personen op en geef je aan, hoe lang je wil verblijven.  Zo’n 4 dagen voor vertrek, ontvang je de gegevens van het Mystery Park. Op de website van Bungalows staat wel te lezen welke parken meedoen, dus de échte verrassing is weg. Het is overigens een prima keuze voor jonge gezinnen!

Waarom een verrassingsvakantie?

Een verrassingsvakantie is voor iedereen! Dus ook voor jonge gezinnen! Het is gewoon ook lekker makkelijk, jij geeft de datum en duur aan en de verrassingsreis organisatie regelt de rest. Een ander leuk voordeel, grote kans dat jij misschien wel op bestemmingen komt waar je nóóit zelf voor zou kiezen. En niet onbelangrijk: je hoeft zelf geen bestemming, vlucht of hotel te zoeken. Hiermee bespaar je aardig wat tijd! Tenzij je dit leuk vindt om dit uit te zoeken! Oftewel, ben je wel in voor wat avontuur en wil je snel en eenvoudig een paar dagen er tussen uit dan is een verrassingsreis een prima idee!


Ook voor een all-inclusive vakantie kun je in Nederland terecht. Lekkerwegtips is op zoek gegaan naar goede all-in vakantieaanbieders, zodat jij onbezorgd kunt genieten.

NOOIT MEER DE LEUKSTE VAKANTIE-TIPS MISSEN?

Laat je inspireren! Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief. In onze Privacyverklaring kunt u lezen hoe wij met uw gegevens omgaan.