Vuurwerkfestival in Scheveningen. Waanzinnig!

Spectaculair evenement met entertainment en vuurwerk

 
 
Lekker weg tips  /  Artikelen  /  Naar een evenement  /  Vuurwerkfestival in Scheveningen. Waanzinnig!
 

Ieder jaar wordt er in Scheveningen een vuurwerkfestival georganiseerd. De eerste editie was in 1979, dus het festival kent inmiddels een lange traditie. De laatste jaren wordt het Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen verspreid over twee weekenden en strijden diverse landen om de titel wie heeft het ‘meest spectaculaire vuurwerk’. Alle bezoekers worden getrakteerd op vier avonden vol waanzinnig mooi vuurwerk en entertainment. De vakjury beoordeelt de shows vanaf het terras van het Kurhaus-hotel. Op de laatste avond wordt de winnaar bekend gemaakt.

Vuurwerkfestival Scheveningen

Het vuurwerkfestival heeft als doel om Scheveningen als bruisende, toegankelijke badplaats op de kaart te zetten. En dat lukt: het festival trekt jaarlijks rond de 300.000 bezoekers. De boulevard-ondernemers, strandpaviljoenhouders en hotels werken daarbij samen om ieder jaar weer een fantastisch evenement neer te zetten. Naast spectaculaire vuurwerkshows is er entertainment op verschillende podia over de gehele boulevard. De vuurwerkpijlen worden afgeschoten vanaf een drijvend ponton in zee ter hoogte van het Kurhaus hotel. Neem een kleedje mee en wat lekkers en geniet van al het moois dat de lucht in wordt geknald! Goed om te weten: Het vuurwerk wordt pas ontstoken als het donker is.

Gratis toegankelijk

Het vuurwerkfestival is gratis toegankelijk. Bij interesse moet je wel het weer in het oog houden, bij slecht weer kan het voorkomen dat het vuurwerk wordt afgelast, dit in verband met de veiligheid.   Het vuurwerkfestival wordt druk bezocht, we adviseren dan ook om met het openbaar vervoer naar Scheveningen te reizen. Wil je toch met de auto komen, houdt dan rekening met verkeershinder. Een andere optie is om een hotel te reserveren in Den Haag of Scheveningen. Je kunt er dan direct een gezellig weekend van maken, want Scheveningen en Den Haag hebben veel te bieden.

Lees ook: Hotels in Scheveningen – slapen aan het strand
Lees ook: Wat te doen in Scheveningen? Alle highlights!

Wanneer is het Vuurwerkfestival Scheveningen?

Vrijdag 11 augustus: 21.45 en 22.30 uur
Zaterdag 12 augustus: 21.45 en 22.30 uur
Vrijdag 18 augustus: 21.45 en 22.30 uur
Zaterdag 19 augustus: 21.45 en 22.30 uur


Ook voor een all-inclusive vakantie kun je in Nederland terecht. Lekkerwegtips is op zoek gegaan naar goede all-in vakantieaanbieders, zodat jij onbezorgd kunt genieten.

NOOIT MEER DE LEUKSTE VAKANTIE-TIPS MISSEN?

Laat je inspireren! Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief. In onze Privacyverklaring kunt u lezen hoe wij met uw gegevens omgaan.