5 redenen om naar de Betuwe af te reizen

Prachtige bloesems, vrolijke fruitboomgaarden en de Linge

 
 
Home / Artikelen / 5 redenen om naar de Betuwe af te reizen
 

De Betuwe is ideaal voor natuurliefhebbers door het schitterende en afwisselende landschap. Fiets langs pittoreske dorpjes, landgoederen en rivier ‘de Linge’. Maar de absolute trots van de Betuwe, zijn de uitgestrekte boomgaarden, die in het voorjaar in bloei staan, met heerlijk geurende bloesems en in de zomer en het najaar het lekkerste fruit dragen. Maar ook Arnhem en Buren, een van de mooiste stadjes van Nederland, ligt in de Betuwe. Kortom, voldoende mogelijkheden. Verwen jezelf met een weekendje Betuwe.

Een vakantie in de Betuwe? Blijf slapen in een van de vele goede accommodaties in de Betuwe. We tippen de beste aanbieders.

Tip! Voordeeluitjes heeft fijne all-in hotelarrangementen. Verblijf je graag midden in de natuur? Boek dan een natuurhuisje in de Betuwe

Wat te doen in de Betuwe: Bezoek Buren

Buren is een het historische stadje met een gezellige binnenstad met tal van boetieks, ateliers en winkels met Oudhollandse snoep en streekproducten. Ook zijn er tal van terrasjes en oude monumentale panden met een rijk verleden. Bovendien draagt Buren de titel ’Oranjestad’ – gekregen in 1551 toen Willem van Oranje in het huwelijk trad met Anna van Egmond. Veel bezienswaardigheden en activiteiten in Buren refereren dan ook aan de Oranjes, zoals de kinderschoentjes van prinses Wilhelmina, Juliana en Beatrix in Museum Buren & Oranje. Wil je meer weten over Buren, bezoek dan Buren-toeristeninfo.nl

Wandel langs de fruitgaarden

De uitgestrekte boomgaarden zijn kenmerkend voor de Betuwe. Boomgaarden met peren, appels en kersen wisselen elkaar af en bieden van april tot en met de oogsttijd een prachtig schouwspel. In het voorjaar wanneer de boomgaarden in volle bloei staan, is het er prachtig om te wandelen en te fietsen. In het najaar als er geoogst gaat worden, is het eveneens een mooi schouwspel door de vele ‘plukkers’ in actie. Wil je midden tussen de fruitgaarden blijven slapen, dan kunnen we Van der Valk Hotel Tiel aanraden. Een luxe hotel midden op de Betuwe. Met zeer goede reviews.

Zelf fruit plukken in een pluktuin

Fruitbedrijf de Hoenderik is een fruitbedrijf dat naast fruitteelt ook een eigen boerderijwinkel en een gezellig terras in een boomgaard heeft. Hier serveren ze huisgemaakte appeltaart en eigen gemaakte vruchtensappen. Daarnaast ben je vanaf half juni welkom voor het plukken van diverse soorten fruit zoals aardbeien, frambozen, bramen en rode bessen. Vanaf eind augustus tot eind september kun je ook appels en peren plukken. Al het geplukt fruit wordt op gewicht afgerekend. Adres: Lingedijk 180, 4196 HE Tricht

De Linge

Bij een bezoekje aan de Betuwe kun je niet om de Linge heen. Langs de Linge zie je veel weilanden met vee, boomgaarden en knusse dorpjes. Een van de mooiste dorpjes langs de Linge is Asperen, maar ook het dorpje Rhenoy is een veel bezochte plaats onder fietsers. Hier kun je afstappen en een terrasje pikken. Wil je niets missen van al dit moois, fiets dan de Lingeroute, deze route van 70 kilometer voert je zowel over de noordzijde als de zuidzijde van de Linge. Je start in Leerdam, via Gorinchem, fiets je dan weer terug naar Leerdam.

Arnhem

Even genoeg van het platteland? In Arnhem is het ook heel fijn. Niet alleen is Arnhem een groene stad, met parkjes en mooie groene singels in het centrum. In de binnenstad vind je veel boetieks en ateliers en zijn er tal van gezellige cafés en eetgelegenheden. Ook Burgers’ Zoo en het Nederlands Openluchtmuseum liggen je in Arnhem. Zoek je een bijzonder hotel in hartje Arnhem, dan kunnen Mode Design Hotel Modez aanraden. Hier hangt geen saai behangetje aan de muur, want het hotel is ingericht door de beste modeontwerpers van ons land.

Lees ook dit artikel: Wat te doen in Arnhem? Alle highlights!