Wellness in Zuid-Limburg

De perfecte streek om te onthaasten

 
 
Lekker weg tips  /  Artikelen  /  Naar een wellness resort  /  Wellness in Zuid-Limburg
 

Als je ergens écht de tijd voor jezelf kunt nemen, dan is dat in Zuid-Limburg. Want hoe zuidelijker, hoe duidelijker de contouren van het glooiende Zuid-Limburgse landschap. Het voelt als een stukje buitenland en kun jij je vakantiegevoel, niet meer negeren. Uren dwalen door de natuur, shoppen in Maastricht en smullen van Limburgse lekkernijen. Heerlijk! Tel hierbij de vier fraaie wellnesscentra, waar je sauna in en sauna uit kunt en kunt dobberen in het zwembad, met zicht op het Zuid-Limburgse landschap en je krijgt het perfecte plekje om te onthaasten.

Wellness in Zuid-Limburg

Spa & Wellness Chateau St. Gerlach

Zoek je meer dan alleen wellness, maar ook rust en wandel je graag, dan is Château St. Gerlach, wat je zoekt! Dit oud kloostercomplex is omgetoverd tot een luxueus hotel, met een restaurant en een spa in Romeinse stijl. Al dit moois is omgeven, door een schitterend park, wat grenst aan het Geuldal en het natuurgebied Ingendael. De spa is gevestigd in de voormalige gewelfde kelders van het klooster. Hier kun je tot rust komen in het in Romeinse stijl uitgevoerde zwembad, de sauna en het Turks stoombad. Natuurlijk zijn er ook beauty- en massage behandelingen mogelijk. Spa & Welness St. Gerlach is de enige gespecialiseerde Kneipp spa van de Benelux.

De spa is gevestigd in de voormalige gewelfde kelders van het klooster, wat de spa nog bijzonderder maakt. Hier kun je in alle rust ontspannen en tot rust komen.

wellness-chateau-gerlach-1000

Wellnesshotel Klein Zwitserland

Op zijn Limburgs relaxen doe je bij wellnesshotel Klein Zwitserland, wat gelegen is boven op een heuvel, waardoor je een prachtig uitzicht krijgt op het Zuid-Limburgse landschap. Voor natuur en ook wandelliefhebbers, zijn de mogelijkheden grenzeloos. Korte wandelingen tot lange grensoverschrijdende wandelroutes. Bovendien zijn Maastricht, Valkenburg en Aken prima bereikbaar. Na een wandeling kun je heerlijk ontspannen in het binnenzwembad met een panoramisch uitzicht, in de sauna en het bubbelbad. Een beauty behandeling en diverse Shiatsu massages, behoren ook tot de mogelijkheid.

Op zijn Limburgs relaxen doe je bij, wellnesshotel Klein Zwitserland, wat gelegen is boven op een heuvel, waardoor je een prachtig uitzicht krijgt op het Zuid-Limburgse landschap.

hotel-klein-zwitserland-1000

Thermae 2000

Net buiten het centrum van Valkenburg en op de top van de Cauberg, ligt Thermae 2000 met het aangrenzend Thermae 2000 hotel. Het unieke van Thermae 2000 is dat de binnen- en buitenbaden zijn gevuld met het bijzondere thermale water, uit de eigen bron, onder het complex. Dit thermaal water is goed voor spieren en gewrichten en heeft een extra ontspannende werking. Heerlijk! Daarnaast zijn er negen sauna’s waar dagelijks opgietingen plaats vinden, 2 stoom- en bubbelbaden en zijn er gezichts- en massagebehandelingen mogelijk. Ook zijn er dagelijks gratis float- en thermaemotion sessies. Eten kan in de verschillende restaurants.

Het unieke van Thermae 2000 is dat de binnen- en buitenbaden zijn gevuld met het bijzondere thermale water, uit de eigen bron onder het complex.

thermae-2000-1000

Kasteel Vaalsbroek

Kasteel Vaalsbroek ligt in het knusse dorpje Vaals! Het 15de eeuwse landgoed is omgeven door veel groen en is ideaal als uitvalsbasis voor wandelingen en een bezoekje aan Maastricht of Aken. Je overnacht in de hotelvleugel, het ontbijt en diner worden geserveerd in het naastgelegen kasteel Vaalsbroek. Lekker onthaasten kan in het wellnesscentrum met een binnenzwembad met jacuzzigrot, een saunagedeelte met een Finse- en een aroma-lichttherapie sauna en een douchelandschap. Bovendien kun je ook een beautybehandeling reserveren. Het wellness gedeelte is voor gasten gratis toegankelijk en 7 dagen per week geopend van 07.00-22.00 uur.

Ontdek de Limburgse gastvrijheid in al haar facetten op het historische landgoed van Vaalsbroek. Geniet van het Heuvellandschap en ontspan in het Wellness centrum. Heerlijk!

Lees ook deze artikelen met Zuid-Limburg in de hoofdrol:

Heerlijk overnachten in deze Limburgse kastelen
Wat te doen in Zuid-Limburg? 8 must-do’s
Wat te doen in Maastricht? De absolute to-do’s


Ook voor een all-inclusive vakantie kun je in Nederland terecht. Lekkerwegtips is op zoek gegaan naar goede all-in vakantieaanbieders, zodat jij onbezorgd kunt genieten.

NOOIT MEER DE LEUKSTE VAKANTIE-TIPS MISSEN?

Laat je inspireren! Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief. In onze Privacyverklaring kunt u lezen hoe wij met uw gegevens omgaan.