Zomervakantie? Zo scoor je de beste last minute

Zomervakantie last minutes en slimme (bespaar) tips

 
 
Lekker weg tips  /  Artikelen  /  Schoolvakantie tips  /  Zomervakantie? Zo scoor je de beste last minute
 

Misschien heb jij je zomervakantie voor 2018 al geboekt – en gebruik gemaakt van een vroegboekkorting. Prima! Maar wist je dat je ook voordeliger uit kan zijn, door juist voor een zomervakantie last minute te gaan? Zelfs in het hoogseizoen? Bovendien hebben veel reisorganisaties ook extra voordelige of interessante zomervakantie acties en kun je besparen op bestemming en overnachting. Hoe? We tippen de beste last minutes en geven je een aantal slimme bespaar tips, zonder in te hoeven leveren op vakantiepret.

Zomervakantie 2018 – de beste last minutes

Wees niet te kritisch

Vakantie voorpret is altijd leuk – zeker als je al weet waar je naar toe gaat. Kies je voor een zomer last minute dan mis je deze voorpret, maar daarin tegen geeft een zomer last minute juist wat extra spanning! Aangezien je pas net voor vertrek weet waar je naar toe gaat! Ga je op zoek naar een zomer last minute, wees dan niet te specifiek. Zeker als je gebonden bent aan een datum en reisduur heb je vaak niet heel veel keuze. Maar de accommodaties die wel nog vrij zijn, kun je veelal boeken met een fijne korting.

Vermijd het hoog(ste)seizoen

Niet altijd haalbaar, zeker met schoolgaande kinderen, maar kijk goed naar de datum waarop je kinderen zomervakantie krijgen. Want om de zomervakantie te spreiden is Nederland verdeeld in drie regio’s: Zuid,- Noord- en Midden. Als je in de eerste periode vakantie krijgt – ga dan direct de eerste week. Krijgt jouw regio als laatste vakantie – ga dan de laatste week. Hiermee bespaar je toch al snel enkele tientallen euro’s. Dit jaar krijgt zuid als eerste vakantie, 7/07 t/m 19/08, daarna midden, 14/07 t/m 26/08 en als laatste noord 21/07 t/m 2/09.

Kies voor een goedkopere accommodatie

De grootste uitgave is de accommodatie. Een hotel midden in Amsterdam is veel duurder dan een B&B net buiten of aan de rand van het centrum. Ga je naar een vakantiepark, kies dan niet voor een luxe- of een kinderbungalow, maar reserveer een comfort bungalow of een stacaravan (indien aanwezig). Er zijn zelfs vakantieparken die beschikken over een eigen camping. Verblijf je op deze camping, dan kun je gebruik maken van alle voorzieningen van het vakantiepark. Een goed voorbeeld zijn de zeven Landal campings.

Check altijd de ligging van de accommodatie

Ook de ligging is prijs bepalend. Ga je naar een populaire en drukke stad, dan ben je duurdere uit dan als je kiest voor een wat minder populaire stad. Ga je naar het strand en kies je voor Scheveningen, dan betaal je meer, dan als je verblijft in een van de omliggende dorpjes. Ook de wat kleinere vakantieparken, die over minder voorzieningen beschikken, zijn goedkoper dan vakantieparken, die bol staan van de voorzieningen. Een camping en een particulier vakantiehuis zijn daarin tegen, juist weer wat goedkoper dan de kleinere vakantieparken.

Kijk naar de gratis extra’s

Door goed te kijken wat inclusief is, kun je aardig wat besparen. Zo lijkt het officiële Efteling hotel veel duurder dan de omliggende hotels. Maar blijf je slapen in het Efteling hotel dan krijg je bij een overnachting twee dagen toegang tot de Efteling, inclusief ontbijt en gratis parkeren. Boek je een omliggend hotel, dan is dit veelal niet inclusief de tickets en gratis parkeren. Een ander mooi voorbeeld is Safari Resort Beekse Bergen. Naast de pret van het resort, krijg je tijdens je verblijf ook gratis entree tot 6 attractieparken waaronder het naastgelegen speel- en Safaripark!

Lees ook: Goedkoop op vakantie – tips en suggestie
Lees ook: Zo regel je de beste vroegboekkorting


Ook voor een all-inclusive vakantie kun je in Nederland terecht. Lekkerwegtips is op zoek gegaan naar goede all-in vakantieaanbieders, zodat jij onbezorgd kunt genieten.

NOOIT MEER DE LEUKSTE VAKANTIE-TIPS MISSEN?

Laat je inspireren! Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief. In onze Privacyverklaring kunt u lezen hoe wij met uw gegevens omgaan.