Weekend tip: Zuiderduin Beach Hotel

Een strand- en duinwandeling en een dagje naar Zoutelande en Middelburg

 
 
Home / Artikelen / Weekend tip: Zuiderduin Beach Hotel
 

Het is alsof er een mantel van rust en ontspanning om je heen wordt geslagen als je aankomt bij het Zuiderduin Beach Hotel in Westkapelle. Bij dit viersterrenhotel van Fletcher voel en ruik je de zilte zeebries. Je wordt hier gescheiden van de zee door een grote duin. Omringd door natuur en vlak bij het strand en de zee kom je hier helemaal tot rust. Laat alle spanningen maar van je af stromen! Nu is het tijd om te genieten! Ontdek hier alle redenen waarom jij moet kiezen voor een weekendje Fletcher Zuiderduin Beach Hotel.

1. Het enige zuidelijk gelegen strand van Nederland

Zin in een strandvakantie? Dan is het Fletcher Zuiderduin Beach Hotel een uitstekende keuze. Dit hotel ligt op steenworp afstand van het enige zuidelijk gelegen strand van Nederland. Zon kunnen we je niet garanderen, maar wat wel zeker is, is dat dit plekje het meeste aantal zonuren van ons land heeft. Er loopt vanaf het hotel een wandelpad naar het strand van Westkapelle. Wat een heerlijk gevoel als je de zee plots in het vizier krijgt! Zonnen, wandelen, paardrijden, watersporten; het kan allemaal, welk seizoen ook! Of strijk neer in Beachclub Zuiderduin!

2. Uitvalsbasis voor een bezoekje aan Middelburg

Als er een Zeeuws stadje is, waar je een keer geweest moet zijn, dan is het wel Middelburg. Een weekendje Fletcher Zuiderduin Beach Hotel is eigenlijk niet lang genoeg, want dit stadje telt bijna 1100 monumenten! De sfeer van dit monumentenstadje is niet te evenaren. Bewonder de vele historische panden, die de sfeer van de Gouden Eeuw uitstralen, waaronder het indrukwekkende stadhuis. Andere toppers zijn de Abdij van Middelburg, de abdijtoren De Lange Jan, de Kloveniersdoelen, de jachthaven en het Zeeuws Museum. Daarnaast kun je hier ook leuk winkelen, terrasjes pikken en lekker uiteten!

Lees ook: Wat te doen in Middelburg – 8 must visits

Bezoek Vlissingen

Er zijn vele goede redenen om Vlissingen te bezoeken. Zo heeft Vlissingen een beschermd stadsgezicht en zijn hier ruim 300 monumenten te bewonderen, waaronder het Beursgebouw, de Sint-Jacobskerk en de Loodsenhuizen in Jugendstil. Daarnaast trekt Vlissingen ook veel toeristen vanwege de schitterende ligging aan de Westerschelde, de uitgestrekte boulevard, de stranden en het indrukwekkende maritieme verleden. Bezoek het maritiem museum MuZEEum of beleef een leuke dag met de kinderen in het piratenpark Het Arsenaal.

Lees ook dit artikel: Wat te doen in Vlissingen? Dit zijn onze tips!

4. Ontdek het veelzijdige Polderhuis Westkapelle

Een weekendje Zuiderduin Beach Hotel ook een aanrader is, is vanwege de vele interessante bezienswaardigheden. Bij Polderhuis Westkapelle, op slechts 3,5 kilometer afstand van het hotel, is van alles te ontdekken en te beleven. Bezoek het Dijk- en Oorlogsmuseum en bekijk de monumenten in de tuin van het Polderhuis. Verder kun je vanaf het Polderhuis ook diverse wandel- en fietsroutes volgen, waaronder de wandelroute ‘Memoria Walcheren Westkapelle 1944-1945’ of de ‘Inundatieroute’. Ook leuk is een bezoekje aan de twee vuurtorens van Westkapelle de Vuurtoren ’t Hoge Licht, de vuurtoren ’t Lage Licht en natuurlijk het dorpje Zoutelande.

5. Geniet van een sfeervolle hotelkamer en wellness faciliteiten

Niet alleen de ligging aan zee en in de duinen is rustgevend, ook de sfeervolle hotelkamers van het Fletcher Zuiderduin Beach Hotel zorgen ervoor dat je hier heerlijk kunt relaxen! Alle kamers zijn sfeervol en modern ingericht. Er is onder meer een suite met bubbelbad. Of maak gebruik van de weldadige wellness faciliteiten van het hotel, waaronder een sauna en een zonnebank. Tussen 1 april en 1 oktober kun je bij warm weer ook een duik nemen in het buitenzwembad. Al deze heerlijke faciliteiten maken dat je er niet meer omheen kunt om een weekendje Fletcher Zuiderduin Beach Hotel te boeken!

Interesse? Reserveer hier een van de sfeervolle hotelkamers van het Fletcher Zuiderduin Beach Hotel