Wat te doen in Saarland? Onze tips!

Wandelen, zwemmen in de Bostalsee en bezoek Saarbrücken

 
 
Home / Artikelen / Wat te doen in Saarland? Onze tips!
 

Het is heerlijk vertoeven in het groene en glooiende landschap van Saarland. Aan de oever van de rivier de Saar is het helemaal genieten en al helemaal met een streekwijntje in de hand. Ga je graag op de actieve tour? Ook dan ben je hier helemaal thuis. Aangename wandelpaden doorkruisen de beboste heuvels en ook voor de fietsliefhebbers zijn er mooie routes te vinden. Zoek je graag de drukte en levendigheid op? Ga dan naar Saarbrücken, de hoofdstad van de deelstaat Saarland. In deze universiteitsstad vind je veel leuke cafés, restaurants en winkels.

Saarbrücken

In de stad Saarbrücken liggen allerlei verrassingen op je te wachten. Dankzij de aanwezigheid van de universiteit en daarmee veel studenten kun je rekenen op gezelligheid. Je kunt hier prima winkelen en uitgaan. Er zijn ook interessante bezienswaardigheden. Een van de toppers is de altstadt, gelegen aan de linkeroever van de rivier. Hier ligt ook de oude brug en aan het Schlossplatz vind je het kasteel van Saarbrücken uit de 18de eeuw en het Altes Rathaus. Neem ook een kijkje in het Historische Museum Saar, waarin de geschiedenis van Saarland uit de doeken wordt gedaan.

Een paar dagen of een lekker lang weekend in Saarbrücken vertoeven? Reserveer een hotel via Booking: Check hier de prijzen

Watersportmeer Bostalsee

Het stuwmeer de Bostalsee staat voor 120 hectare aan watersportmogelijkheden! In de zomermaanden trekken zeilers en windsurfers massaal naar deze plek. Ben je op zoek naar rust, ontspanning en verkoeling? Dan vind je aan de Bostalsee ook twee grote zandstranden. Zin om een rondje te roeien of te waterfietsen? Ook dat is hier mogelijk. Verder trekt dit stuwmeer ook veel sportvissers aan. Vanwege de goede kwaliteit van het water leven hier vele vissoorten. Waterrecreatie is hier ook heel goed te combineren met het maken van prachtige wandel- en fietstochten.

Interesse in een vakantie bij het meer van Bostalsee? Boek Center Parcs Park Bostalsee. Vanuit je cottage wandel je naar de Bostalsee: luieren op het zandstrand of actief sporten op of in het meer. Ideaal!

Boomtoppenpad Saarschleife

Wist je dat het ook mogelijk is om Saarland vanaf grote hoogte te bewonderen? Daarvoor moet je bij het Boomtoppenpad Saarschleife zijn. Het pad loopt op een hoogte van 23 meter door de boomtoppen. Dat geeft een hele andere kijk op de omringende natuur. Vervolgens kun je ook nog een 42 meter hoge uitkijktoren beklimmen. Boven in de toren kijk je uit over het dal van de Saarschleife. Wat een geweldig uitzicht. Heb je geluk en is het helder weer, dan kun je in de verte de Vogezen zien liggen.

Wandelen

In Saarland kun je vele mooie wandeltochten beleven. Er zijn uitgestippelde wandelroutes voor elk niveau van gemakkelijk tot zwaar. Wat alle routes met elkaar gemeen hebben, is dat ze door schitterende stukjes natuur voeren met bossen, beekjes, rivieren, weides en rotsen. Onder andere het Natuurpark Saar-Hunsrück is zeer geliefd onder de wandelaars, omdat de routes hier ook langs overblijfselen uit de Romeinse tijd lopen. Diverse routes in Saarland mogen de titel ‘Mooiste wandelweg van Duitsland’ dragen. Een van die routes is de Felsenweg. Onderweg kom je prachtige waterpartijen, imposante rotsen en een blotevoetenpad tegen!

GONDWANA– het Prehistorium

Bij het themapark Gondwana – het Prehistorium maak je een enerverende tijdreis. Dankzij moderne technieken op het gebied van animatie en audiovisuele media beleef je 4 miljard jaar ontwikkelingsgeschiedenis van de aarde. Schrik niet, want ook bruut natuurgeweld wordt hier nagebootst; van meteorietinslagen tot enorme overstromingen. Of wat dacht je van het bijwonen van de grootste dinoshow ooit? In deze show treden onder meer reusachtige animatronische dinosaurussen op! De kinderen kunnen zich uitleven in de 800m2 grote Gondi’s Dinowelt met onder andere een ballenvulkaan, klimtuin, tunnels, glijbanen en trampoline. Een bezoek aan dit park is één grote belevenis!

Foto: facebook.com/pg/praehistorium

Wolf Park Werner Freund

Dit wolvenpark ligt in Merzig en werd in 1977 gesticht door Werner Freund die gedragsonderzoek deed onder de wolven. Zijn werk wordt nu voortgezet door Tatjana Schneider. In het Wolf Park Werner Freund leven uiteenlopende wolvensoorten van over de hele wereld. Het is een prachtig park, waar je doorheen kunt wandelen om de wolven te spotten. Soms moet je wel even geduld hebben. Op elke eerste zondag van de maand kun je deelnemen aan een rondleiding met een medewerker. De toegang tot het park en de rondleiding zijn gratis.