Citytrip naar Hamburg

Bruisende havenstad aan de Elbe

 
 
Home / Citytrips / Citytrip naar Hamburg
 

Populaire must-sees in Hamburg

Citytrip naar Hamburg: tips en inspiratie

Hamburg is bij velen een redelijk onbekende stad! Onterecht, want deze havenstad aan de Elbe is een echt pareltje! Een absolute must is een tour door de wereldhaven, waar luxe cruiseschepen en mega vrachtschepen aangemeerd liggen. Prachtig en bijzonder is het grote binnenmeer midden in de stad, de Alster. Picknicken en je kan er zelfs zeilen en suppen. Winkelen kan in de Mönckebergstraβe en de Spitalerstraβe, met boetieks en grote modeketens. De Reeperbahn is de plek om tot in de late uurtjes te stappen. Interesse lees: Wat te doen in Hamburg!

  • Hamburg landmark Wasserschloss

  • In Hamburg kun je prima winkelen

  • Picknicken bij het grote meer midden in de stad

6X doen in Hamburg

Hamburg is een havenstad een boottocht door de haven en de grachten met aan elke zijde historische pakhuizen is een aanrader! Tip! Boek een avondcruise door de verlichte Speicherstad en bewonder de beroemde hoogtepunten van Hamburg in de avond

Bierliefhebbers moet absoluut Holsten Brauerei bezoeken! Sinds 1879 wordt hier bier gebrouwen en tijdens de tour kun je meekijken hoe het bier wordt gemaakt en als afsluiter mag je uiteraard verschillende bieren proeven!

Het Alsterpark, ligt middenin het centrum van Hamburg en alleen hierdoor al bijzonder om te bezoeken. Maar je kunt op het meer ook suppen, kano-of waterfiets. Leuk voor een middagje plezier op het water.

In de avond is St. Pauli dé plek om uit te gaan. Tevens vind je hier ook de beroemde Reeperbahn, de rosse buurt van Hamburg! Wil je alles weten over dit beruchte district, wandel dan mee met de seks- en misdaadtour in de wijk St. Pauli.

Elke zondagmorgen vindt de legendarische vismarkt plaats. Maar zoals de naam doet vermoeden, vind je hier niet alleen kraampjes met verse vis! Je kunt er ook ontbijt, is er livemuziek en bier en braadworst eten.

Doen! Wandel door de Alte Elbtunnel, een 426 meter lange tunnel onder de rivier de Elbe. Voor het mooiste uitzicht op de haven beklim je het Dockland, een gebouw in de vorm van een schip, dat je gratis mag beklimmen.

Hotel tips Hamburg

Bekijk onze drie hoteltips voor een heerlijk weekendje Hamburg. Liever een ander hotel in Hamburg? Reserveer zonder extra kosten tegen een scherpe prijs bij Booking.com of bij Voordeeluitjes

Alle hotels op de kaart in Hamburg

De bovenstaande drie hotels in Hamburg zijn zeer geliefd en liggen in het centrum van Hamburg. Maar er zijn natuurlijk veel meer hotels en appartementen in Hamburg. Voor elk budget en smaak zijn er hotels boekbaar. Zoek via de onderstaande hotelmap van Booking een passend hotel. Op de hotelmap kun je zien waar het hotel ligt, want hoe dichterbij het centrum des te duurder de hotelkamer wordt. Heb je een geschikt hotel gevonden, dan kun je ook direct reserveren.

Booking.com

Reizen naar Hamburg: de mogelijkheden

Vliegen is de snelste manier om vanuit Nederland naar Hamburg te reizen. In slechts een uurtje vlieg je vanaf Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven naar Hamburg. Je vliegticket kun je zoeken en vergelijken via Skyscanner.

De reis per trein is relatief voordelig en bovendien comfortabel. Vanuit Amsterdam, Rotterdam en Utrecht kun je de intercity nemen die je rechtstreeks naar Hamburg brengt. Voor de mogelijkheden en prijzen kun je kijken op NS International.

Hamburg is prima bereikbaar met de auto! Vanuit Utrecht ben je zo’n 4.5 uur onderweg. Tip! Kijk wel eventjes na of de milieusticker nu wel of (nog) niet verplicht is. Wel is er een dieselverbod.

Wil je echt low budget naar Hamburg? Maak dan gebruik van de FlixBus. Je bent dan wel iets langer onderweg, maar het is relatief goedkoop en stap je in het centrum van Hamburg uit.

Reisorganisaties Hamburg

Top-3 reisoranisaties voor Hamburg

Reserveer een hotel in Hamburg via Booking. Direct bevestigd en scherp geprijsd.

Meer info

Leuke en verrassende hotel-arrangementen in Hamburg, die altijd iets extra’s bieden.

Meer info

Fijne arrangementen, de 3=2 specials en hotels voor een lage prijs. Vergelijk en boek!

Meer info