De 8 leukste kinder-uitjes in Overijssel

Leuk, sportief, avontuurlijk en leerzaam

 
 
Lekker weg tips  /  Artikelen  /  Leuk met kinderen  /  De 8 leukste kinder-uitjes in Overijssel
 

Is Overijssel leuk voor kinderen? Jazeker! In Overijssel is van alles mogelijk. ‘Verveling’ is een woord dat hier niet in de mond genomen hoeft te worden. Ravotten in een speeltuin, de natuur ontdekken en een van de (leerzame) musea bezoeken, waar ook van alles door kinderen te ontdekken valt. Voor jonge kinderen en tieners, voor elk budget en interesse is er een dag-uitje te vinden. Kortom, voldoende te ondernemen en te doen in Overijssel. We tippen de acht leukste kinderuitjes in Overijssel!

Dagje eropuit – koop je tickets online

Natuurmuseum Holterberg

Dit museum ligt op de Sallandse Heuvelrug in Holten. Wat uniek is aan Natuurmuseum Holterberg zijn de schitterende levensgrote diorama’s. Dit zijn levensgrote voorstellingen van dieren in hun natuurlijke houding en leefomgeving. Het biedt je de mogelijkheid om de natuur van heel dichtbij te beleven. Ook zeker indrukwekkend voor de jongste bezoekertjes. Het jaarrond worden er uiteenlopende tentoonstellingen gehouden, kunnen kinderen een uitdagende speurtocht maken! Spelen kan in het educatief speelbos Daantje Das. Adres: Holterbergweg 12, Holten.

Speelgoedmuseum Deventer

Als er één museum is dat leuk is voor jong en oud, dan is het wel het Speelgoedmuseum in Deventer. Bij de grote kinderen zal een bezoek aan dit museum nostalgische gevoelens oproepen. De kinderen leren alles over speelgoed door de tijd heen. Ga op in de tot de verbeelding sprekende poppenzaal, met poppen uit diverse tijdperken. Ook de poppenhuizen zullen jong en oud aanspreken, evenals de treinzaal. Een hoogtepunt is de speelzolder waar kinderen heerlijk kunnen spelen! Adres: Brink 47, Deventer.

Speelbos bij Buitencentrum Nijverdal

In het Buitencentrum Nijverdal op de Sallandse Heuvelrug is een expositieruimte, telescoopruimte en planetarium, maar wat deze plek extra leuk maakt is het naastgelegen speelbos. De eekhoorntjes wijzen je de weg naar leuke klim- en klauterelementen! Dwaal door de bossen, loop over bruggen, ren van hellingen, slinger door de bomen of kruip als een das door een tunnel. Neem ook zeker het opdrachtenboekje van Joep en Jonas de eekhoorns mee. Kortom; een avontuurlijke en speelse ontdekkingstocht door de natuur. Adres: Grotestraat 281, Nijverdal.

Klimbos AvaTarZ

Op zoek naar een uitdaging voor jonge avonturiers tussen de 6 en 9 jaar? Dan moet je bij Klimbos AvaTarZ zijn. Hier vindt je klimparcoursen tussen de 2 en 4 meter hoog. Er wordt gebruikgemaakt van een degelijk beveiligingssysteem waarmee kinderen veilig kunnen klimmen en klauteren. Ze komen onderweg 30 hindernissen tegen. Ook zijn er ziplines waarmee ze tussen de bomen door glijden! Kinderen zijn zeker 2 uur zoet! Maar vader en moeder mogen natuurlijk ook meedoen! Adres: Hengelosestraat 230, Deurningen.

Nationaal Tinnen Figuren Museum

Bezoek het Nationaal Tinnen Figuren Museum in het oude stadhuis van Ommen en leer onze eigen cultuur en geschiedenis op een wel heel bijzondere manier kennen, namelijk via ensceneringen met tinnen figuren. Het museum beschikt over wel meer dan 100.00 tinnen figuren. Er zijn ook speciale activiteiten voor kinderen, zoals het beschilderen van tin, een wandschildering puzzel maken of ze kunnen een speurtocht maken door het museum. Tijdens de schoolvakanties en op afspraak worden er ook demonstraties tin gieten gegeven. Adres: Markt 1, Ommen.

De Flierefluiter

Weer of geen weer? Bij de Flierefluiter in Raalte is altijd van alles te beleven! Schijnt het zonnetje, dan is er niets leukers dan buiten op de trampolines springen, skelter rijden en in de buitenspeeltuin spelen. Of bewonder de bewoners van de kinderboerderij en laat de kinderen een ponyritje maken. Er is ook een dierenschuur waar cavia’s en konijnen op een knuffel wachten. Binnenspelen is hier zeker niet saai met trampolines, glijbanen, touwbrug, obstakelparcours en klim- en klautertoestellen! Adres; Raarhoeksweg 49, Raalte.

Kinderboerderij Dondertman

Bij Kinderboerderij Dondertman in Holten staat een gezellige beestenbende van kippen, fazanten, varkens, geiten, konijnen, cavia’s, ezels, alpaca’s en hooglanders op je te wachten. Zowel in de knuffelwei als in het knuffelhuis kunnen de kinderen de dieren aaien. Je kunt hier ook huifkarritten maken, een partijtje klootschieten en er worden regelmatig knutselmiddagen voor de kinderen georganiseerd. Kinderboerderij Dondertman is een ideaal vertrek- en eindpunt voor een fietstocht. Tip: op de tweede zaterdag van juni vindt hier het Schaapscheerderfeest plaats.

Dinoland Zwolle

Dinoland is een familiepark dat helemaal in het teken staat van dinosaurussen. Maak een tocht over het dinopad tussen meer dan 100 dinosaurussen door. Je reist door tijdperken als het Trias, Jura en Krijt. Er is een speciale dinospeurtocht uitgezet. Verder is er een buitenspeeltuin met speelberg, vliegtuig, helikopter en jeep. De kids kunnen zelf het skelet van een T-Rex blootleggen of fossielen opgraven in het paleolab. Andere attracties; de dinoshow, klimparcoursen, midgetgolf, lasergamen en interactieve games. Adres: Adres: Willemsvaart 19, Zwolle.

Lees ook deze artikelen met Overijssel in de hoofdrol:

De leukste pret- en dierenparken in Overijssel
5 x de fijnste vakantieparken in Overijssel
Wat te doen in Overijssel? De pareltjes


Ook voor een all-inclusive vakantie kun je in Nederland terecht. Lekkerwegtips is op zoek gegaan naar goede all-in vakantieaanbieders, zodat jij onbezorgd kunt genieten.

NOOIT MEER DE LEUKSTE VAKANTIE-TIPS MISSEN?

Laat je inspireren! Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief. In onze Privacyverklaring kunt u lezen hoe wij met uw gegevens omgaan.