Zoek lekker weg inspiratie!

Met de trein naar Berlijn

De trein is een van de meest geliefde manieren om van Nederland naar Berlijn te reizen. Niet vreemd! Want na slechts 6 uurtjes stap je heerlijk uitgerust uit op Berlin Hauptbahnhof, in hartje Berlijn! Want files of incheck stress op het vliegveld blijven je bespaard! Ga je nu voor de eerste keer met de trein naar Berlijn, dan geven we je enkele tips om zo voordelig mogelijk te boeken als ook enkele praktische tips om je reis met de trein naar Berlijn zo ontspannen mogelijk te laten verlopen.

Met de trein naar Berlijn: Tips om voordeliger te reizen

Als je naar Berlijn reist wil je dit graag zo voordelig mogelijk doen! De eerste tip die we je kunnen geven is; hoe eerder je reserveert, hoe goedkoper je treinticket naar Berlijn. Treintickets voor Berlijn kun je 4 maanden van tevoren reserveren en zijn verkrijgbaar vanaf €39,- p.p. Maar er zijn nog een aantal tips waarmee je kunt besparen als je met de trein naar Berlijn wil reizen.

  • Doordeweeks en buiten de spits reizen is vaak voordeliger
  • Ook reizen in de avonduren is vaak goedkoper
  • Een weekend naar Berlijn? Reis dan op za-zo-ma i.p.v. vr-za-zo
  • Is nu de gewenste vertrekdag nog niet boekbaar. Klik dan op de gewenste vertrekdag in de kalender en stel een alert in
  • Als je zeker weet dat je niet hoeft te annuleren of om te boeken kun je boeken zonder flexibele voorwaarden
  • Boek online want je betaalt dan geen boekingskosten

Waar kan ik de trein naar Berlijn reserveren?

Je kunt direct via NSInternational.nl je treinkaartje reserveren! Maar er zijn nog een aantal andere reisorganisaties die treinreizen naar Berlijn aanbieden. Dit zijn veelal reizen inclusief de treinreis en een hotel overnachting! Het ligt er aan wat je zoekt, maar het kan zeker de moeite zijn om de prijzen te vergelijken. Ook TUI heeft meerdaagse treinreizen naar Berlijn inclusief tickets en een hotel

Hoe reserveer je een treinticket naar Berlijn?

Er zijn dus meerdere opties mogelijk! Je moet dus zelf bekijken wat voor jouw de beste optie is! Wel kunnen we je als tip meegeven, hoe vroeger jij je treinticket voor Berlijn reserveert hoe goedkoper. Ga je echt last minute naar Berlijn dan kan een meerdaagse treinreis juist wel voordeliger uitpakken. In Nederland kun je op verschillenden stations waaronder Amsterdam Centraal, Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo opstappen.

Goed om te weten! Wie niet in Amsterdam opstapt, maar in één van de andere stations, heeft een kortere reistijd. Vanuit Hengelo duurt de treinreis naar Berlijn slechts 4 uur!

Een treinticket naar Berlijn reserveer je via NSInternational.nl. Geeft de gewenste datum, selecteer het gewenste station, voer de gewenste vertrek en aankomstdata in, het aantal personen en je krijgt een datum overzicht met prijzen. Bovenop de basis prijs kun je een aantal opties aanvinken. Eén er van is het reserveren van een zitplaats. Voor €4,- ben je dan verzekert van een zitplaats, mocht de trein naar Berlijn vol zitten. Wil jij je fiets meenemen ook dit moet je reserveren.

Met de Intercity naar Berlijn is heerlijk comfortabel en kun je rekenen op een aantal fijne extraatjes! Zo is er een treinbistro waar je sandwiches, salades, snacks en drankjes kunt kopen. Makkelijk zijn ook de stopcontacten bij de raamplaatsen van de 1e klas en in de 2e klas in elk rijtuig bij de tafelplaatsen. Helaas is er wel nog geen wifi! Nog een fijn voordeel ten opzichten van vliegen, is dat je geen extra toeslag voor je bagage hoeft te betalen, direct kunt instappen en heb je veel meer beenruimte dan in een vliegtuig.

Waar komt de trein naar Berlijn aan?

Het eindstation is Ostbahnhof in Berlijn. Maar een half uurtje voor de eindbestemming stopt de trein eerst op station Spandau, daarna stopt de trein op de Hauptbahnhof, dit is het centraal station van Berlijn, waarna de trein doorrijd naar het eindstation Ostbahnhof. Dus is het wellicht slim om te kijken, waar jij moet zijn in Berlijn en welk station daar het dichtst bij in de buurt ligt. Dit kan je aardig wat tijd op leveren en voorkom je hiermee ook onnodig gesleep met je bagage. En dat is wel zo prettig!

Let op: De treintickets zijn gekoppeld aan je persoonsgegevens en dus niet overdraagbaar. Tickets worden onderweg gecontroleerd op basis van je gegevens van je identiteitsbewijs of paspoort. Zorg er dus voor dat deze overeen komen!

Waar is jouw volgende avontuur?

19x De mooiste kinderhotels van Nederland

Op voorjaarsvakantie? Vakantie-tips voor 2024

10 Luxe wellnesshotels in Nederland