Rondvaart door Amsterdam. Een aanrader!

Beleef en bekijk Amsterdam vanaf het water

 
 
Lekker weg tips  /  Artikelen  /  Een dagje eropuit  /  Rondvaart door Amsterdam. Een aanrader!
 

Als je Amsterdam bezoekt, kun je er niet omheen de ‘Amsterdamse grachten’. Het zal je dan ook niet verbazen dat de Amsterdamse grachten de belangrijkste toeristische trekpleister van Amsterdam zijn. Jaarlijkse maken maar liefst vier miljoen dagjesmensen en toeristen een rondvaart door de wereldberoemde grachten. Zou je Amsterdam bezoeken, dan mag een rondvaart door Amsterdam niet ontbreken. Je vaart langs veel highlights en komt veel te weten over Amsterdam. Lekkerwegtips maakten een rondvaart en vond het een gave lekker weg tip.

Rondvaart Amsterdam – reserveer online

De gewone rondvaarten duren zo’n 60 tot 75 minuten en varen allemaal een route waarbij je – naast over de Prinsengracht, de Herengracht en de Keizersgracht – ook de gracht met de zeven bruggen ziet, de houten Magere Brug over de Amstel en het VOC-schip ‘Amsterdam’.

Rondvaart door Amsterdam – een aanrader

Tijdens een rondvaart door Amsterdam ben je nooit alleen, op de grachten is het altijd druk, zeker bij mooi weer. Niet alleen met rondvaartboten ook met sloepjes en kleine roeibootjes. Bijzonder is het ook om de woonboten, die allemaal zeer verschillend zijn van dichtbij te zien.De keuze aan rondvaarten is groot; van speciale rondvaarten zoals een diner en een High Tea rondvaart, een rondvaart met een historisch tintje en een avondrondvaart. Superleuk, maar de ‘gewone’ rondvaart  waarmee je langs veel highlights vaart, zijn toch het populairst.

Tijdens een rondvaart zie je Amsterdam vanaf een hele andere kant. Bovendien heb je absoluut geen last van het verkeer en je kunt rustig de prachtige grachtenpanden bekijken. Tijdens de rondvaart krijg je zowel wat over de geschiedenis als leuke weetjes over Amsterdam te horen. Waarom hellen de oude panden voorover? Wist je dat er ruim 2500 woonboten in de Amsterdamse grachten liggen? Na zo’n boottocht weet je direct veel meer over Amsterdam. Alle informatie kun je beluisteren via een persoonlijk audio systeem. Interesse? De rondvaartboten liggen aan de Prins Hendrikkade en aan het Damrak.

rondvaart-grachten-amsterdam-1

Rondvaart door Amsterdam – de highlights

Een van de drie highlights die je zeker te zien krijgt, zijn de zeven bruggen aan de Herengracht. Elke rondvaartboot komt hier langs en ligt eventjes stil om toeristen een foto te laten maken. Je vaart er in de meeste gevallen niet door. De meeste rondvaartboten zijn namelijk te groot.

zeven-bruggen-amsteredam

De Magere Brug is ook een van de highlights. Het is een ophaalbrug van wit geschilderd hout, over de Amstel in het centrum van Amsterdam. De brug is, bekent vanwege het jaarlijkse Bevrijdingsconcert dat hier plaats vindt. Ook was de brug te zien in de James Bondfilm ‘Diamonds Are Forever’.

magere-brug-amsterdam

Gezelligheid op de grachten

Ook een rondvaart Amsterdam? Dan kun je deze reserveren tijdens je dagje of weekendje Amsterdam. Maar je kunt er ook voor kiezen om dit een dagje van tevoren online te doen. Vaak krijg je dan een leuke korting. Tickets kun bij de onderstaande aanbieders kopen. Bij alle twee de aanbieders, kun je het ticket direct uitprinten of je laat ze zien op je telefoon.

  • Dagtickets – via Dagtickets kun je een dagticket reserveren voor een rondvaart bij Lovers. Vaak krijg je via Dagtickets een fijne korting. Pak deze kans!
  • Ticketveiling – bepaal zelf de prijs voor je rondvaart! Het aanbod aan rondvaarten is wisselend, van een romantische evening cruise tot een gezins en hop on en off tour.

Meer tips voor een weekendje Amsterdam? Lees ook:

Voilà! 10 x de állerfijnste hotels in Amsterdam
De verborgen must-visits van Amsterdam
Wat te doen in Amsterdam? Dé 11 must-visits!

Foto’s © Lekkerwegtips.nl


Ook voor een all-inclusive vakantie kun je in Nederland terecht. Lekkerwegtips is op zoek gegaan naar goede all-in vakantieaanbieders, zodat jij onbezorgd kunt genieten.

NOOIT MEER DE LEUKSTE VAKANTIE-TIPS MISSEN?

Laat je inspireren! Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief. In onze Privacyverklaring kunt u lezen hoe wij met uw gegevens omgaan.