Zoek lekker weg inspiratie!

Varen door de iconische grachten van Amsterdam

Als je Amsterdam bezoekt, zijn de ‘Amsterdamse grachten’ een absolute must-see. Het is dan ook geen verrassing dat deze grachten de belangrijkste toeristische attractie van de stad vormen. Elk jaar genieten maar liefst vier miljoen dagjesmensen en toeristen van een rondvaart door deze wereldberoemde grachten. Een bezoek aan Amsterdam is niet compleet zonder zo’n rondvaart. Tijdens de tocht passeer je talloze hoogtepunten en leer je veel over de stad. Onze eigen ervaring met een rondvaart was geweldig; een aanrader.

Een rondvaart door Amsterdamse grachten is een aanrader

Tijdens een rondvaart door Amsterdam ben je nooit alleen, op de grachten is het altijd druk, zeker bij mooi weer. Niet alleen met rondvaartboten ook met sloepjes en kleine roeibootjes. Bijzonder is het ook om de woonboten, die allemaal zeer verschillend zijn van dichtbij te zien. Er zijn tal van rondvaarten om uit te kiezen, variërend van een Diner Cruise en High Tea-rondvaarten tot een Candlelight Cruise. Hoewel deze erg leuk zijn, blijft de ‘standaard’ rondvaart, die langs talloze hoogtepunten vaart, toch het meest geliefd.

Tijdens een rondvaart zie je Amsterdam vanaf een hele andere kant. Bovendien heb je absoluut geen last van het verkeer en je kunt rustig de prachtige panden bekijken en fotograferen. Tijdens de rondvaart krijg je zowel informatie over de geschiedenis als leuke weetjes over Amsterdam te horen. Bijvoorbeeld, waarom hellen de oude panden voorover? En wist je dat er ruim 2500 woonboten in de Amsterdamse grachten liggen? Na zo’n boottocht weet je direct veel meer over Amsterdam. Alle informatie kun je beluisteren via een persoonlijk audio systeem. De rondvaartboten liggen aan de Prins Hendrikkade en aan het Damrak.

Je kunt van tevoren al online een ticket kopen, zodat je verzekerd bent van een rondvaart op de door jou gekozen dag en tijdstip. Vooral tijdens drukke vakantieperiodes zijn de rondvaarten populair en raken ze snel volgeboekt. Voor een rondvaart kun je kijken op Lovers.nl. Ze bieden een ruime selectie aan boottochten, variërend van avondtochten tot diner cruises, en zelfs een hop on – hop off bus + boottour

Ontdek de sfeer van Amsterdam tijdens een rondvaart

Tijdens de rondvaart ervaar je de unieke sfeer van Amsterdam terwijl je langs diverse hoogtepunten in de stad vaart, die je vanaf de boot prima kunt fotograferen.

  • Een van de highlights die je zeker te zien krijgt, zijn de zeven bruggen aan de Herengracht. Elke rondvaartboot komt hier langs en ligt eventjes stil om toeristen een foto te laten maken. Je vaart er in de meeste gevallen niet door. De meeste rondvaartboten zijn namelijk te groot.
  • De Magere Brug is ook een van de highlights. Het is een ophaalbrug van wit geschilderd hout, over de Amstel in het centrum van Amsterdam. De brug is, bekent vanwege het jaarlijkse Bevrijdingsconcert dat hier plaats vindt. Ook was de brug te zien in de James Bondfilm ‘Diamonds Are Forever’.
  • Je vaart ook langs het Anne Frank Huis en de Piet Heinkade aan het IJ, waar verschillende nieuwe architectonische meesterwerken te bewonderen zijn.

De rondvaarten duren zo’n 60 tot 75 minuten en varen allemaal een route waarbij je – naast over de Prinsengracht, de Herengracht en de Keizersgracht – ook de gracht met de zeven bruggen ziet, de houten Magere Brug over de Amstel en het VOC-schip ‘Amsterdam’ Voor een rondvaart kun je kijken op Lovers.nl

Waar is jouw volgende avontuur?

Weekendje weg met Pasen? Paas-tips voor 2024

10 Luxe wellnesshotels in Nederland

19x De mooiste kinderhotels van Nederland