Zoek lekker weg inspiratie!

Tip: Safari Resort Beekse Bergen

Een echte safari-ervaring zonder lange reistijden en ook een stukje goedkoper, reis dan af naar het nieuwe Safari Resort Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Hier waan jij je voor eventjes in Afrika – je verblijft in lodges of safaritenten, die samen een rustig Afrikaans dorpje vormen. In je achtertuin wandelen de wilde dieren als giraffen, neushorens, zebra’s en dromedarissen gewoon vrij rond. Je verblijft dus echt tussen de wilde dieren. Super! We waren dan ook zeer benieuwd en verbleven een weekendje op Safari Resort Beekse Bergen. Dit was echt genieten!

Wauw .. wat gaaf! Als je voorbij de toegangspoort komt van Safari Resort Beekse Bergen dan waan jij je echt in Afrika! De lodges, die in Afrikaanse stijl zijn ingericht, liggen rondom een van de drie savannes en vormen een Afrikaans dorp. Alle lodges zijn gelijkvloers, ingericht met een keuken, drie slaapkamers, een luxe badkamer, met douche, bad en sauna en een woonkamer met een grote glazen pui, die toegang geeft tot het terras. Het terras was direct ook ons favoriete plekje – lekker ruim en grenzend aan de savanne waar alle wilde dieren lopen.

Safari Resort Beekse Bergen heeft drie savannes – de Masai Mara, de Serengeti- en de Simbara vlakte. Op de Masai Mara en Serengeti vlakte wandelen giraffen, struisvogels, zebra’s en watusi runderen rond. De Simbara is de leeuwen vlakte, die overigens extra beveiligd is met een diepe gracht. Alle drie de savannes zijn met voorkeur boekbaar! Goed om te weten: de hekken rondom alle vlaktes zijn niet hoog, hierdoor heb je altijd vrij zicht op de dieren. De Serengeti is de grootste vlakte en de Simbara vlakte de kleinste, ligt lekker rustig en is zeer geliefd.

Interesse in een vakantie op Safari Resort Beekse Bergen? Boek dan hier Safari Resort Beekse Bergen

Centraal gelegen op Safari Resort Beekse Bergen ligt Karibu Town. In dit gebouw, wat overigens ook in de Afrikaanse stijl is gebouwd en aangekleed, ligt restaurant Moto, een bar en zes bowlingbanen – die ook geheel in safari-stijl zijn vormgegeven. Maar het absolute top plekje, is het terras dat zicht geeft op de Serengeti savanne. Hier kun je plaats nemen aan een tafeltje om een wijntje te drinken of aan te schuiven voor een diner. Kinderen kunnen spelen in het grote houten klimtoestel en in de avond plaats nemen rondom de gezellige vuurplaats.

Naast de geweldige Afrika-beleving biedt Safari Resort Beekse Bergen ook speelpret en dan met namen voor jonge kinderen. In Karibu Town ligt namelijk ook een zwembad, met een waterspeelplaats en een indoorspeelruimte, waar op gezette tijden parkrangers aanwezig zijn, die activiteiten ondernemen met kinderen. Het zwembad is overigens niet heel groot, maar wel groot genoeg om baantjes te trekken als je kinderen spelen in het waterparkje. Willen je kinderen zwemmen en jij niet – dan bieden de strandstoelen uitkomst!

Altijd gezellig is een partijtje bowling! De bowlingbaan werkt volledig digitaal en je kunt zelfs drankjes bestellen, foto’s maken en berichtjes sturen naar spelers op de anderen bowlingbanen.

We kunnen geen genoeg krijgen van de wilde dieren die vrij rondlopen op de savannes! De wilde dieren worden regelmatig gevoerd, wat een mooi gezicht is. Ook als je graag fotografeert, is het gehele Safari Resort een aanrader – overal kun je schitterende foto’s maken,  want de dieren lopen elke dag op de savannes. Als het in de winter en in het voor- en najaar te koud is, dan brengen de dieren de nacht door in de stallen, die ook aan de savanne liggen. Rond een uur of half negen in de morgen, gaan de dieren weer de savanne op.

Slapen tussen de wilde dieren

Naast de (gewone) lodge kun je ook een kidslodge, een safaritent en een boomhut boeken. De kidslodges zijn perfect voor jonge gezinnen, niet alleen is de inrichting volledig afgestemd op jonge kinderen en ingericht met leuke details als een olifantendouche, de kidslodges vormen samen ook een gezellig buurtje wat volledig omheind is. Kinderen kunnen dus prima buiten spelen, zonder dat jij je zorgen hoeft te maken dat ze weg glippen. Verblijf je met een grote groep dan kun je ook een van de 14-persoons lodges boeken, die verspreid liggen over het resort.

Tip! Voor de echte safari-beleving boek je natuurlijk een safaritent. De safaritenten zijn overigens niet boekbaar in de winter

Zoek je een bijzonder adresje, dan kunnen we één van de twee boomhutten aanraden. Compleet ingericht, met een keuken, drie slaapkamers, douche en een terras. Bovendien liggen deze boomhutten op een geweldige plek – in de voortuin zwemmen zeehondjes, heb je uitzicht op de vlakte van het safaripark en ook de ingang van het safaripark is vlakbij. Want – dat hadden we nog niet genoemd – bij een verblijf op Safari Resort Beekse Bergen krijg je gratis en onbeperkt toegang tot het naastgelegen Safaripark en Speelland Beekse Bergen.

Safari Resort Beekse Bergen is een heerlijk adresje, om er een aantal dagen tussen uit te piepen – want je kunt ook twee nachten boeken! Je waant je echt eventjes in Afrika en door de rust die er heerst, kun je echt uitrusten. De ligging van de lodges, rondom de savannes waar wilde dieren lopen en dus in je achtertuin, maken dit tot een bijzonder vakantieadres.

Geniet ook van een Afrikaans weekendje in Nederland! Reserveer hier Safari Resort Beekse Bergen

Foto copyright Lekkerwegtips.nl

Waar is jouw volgende avontuur?

De beste all-inclusive vakantie in Nederland

10 Luxe wellnesshotels in Nederland

20x De mooiste kinderhotels van Nederland