Vakantie aan de Belgische kust

De highlights, vakantietips en reisorganisaties aan de Belgische Kust

 
 
Home / Bestemmingen / Vakantie aan de Belgische kust
 

Belgische kust: tips & inspiratie

Aan de Belgische kust liggen uitgestrekte stranden en ongerepte duinengebieden op je te wachten! Uitwaaien, wandelen, zonnen, fietsen, watersporten of spelen met de kids in het zand en de duinen; hier beleef je een heerlijke vakantie. Dan hebben we het nog niet gehad over de gezellige kustplaatsen, met boulevards, terrasjes en de beste visrestaurants. Daarnaast kun je hier ook oude tradities bewonderen, zoals de garnalenvissers te paard in Oostduinkerke. Verder vind je aan de Belgische kust leuke attracties zoals het pretpark Plospaland in de Panne of SEA Life in Blankenberge.

6x doen aan de Belgische kust

Bezoek een van de bruisende Belgische badplaatsen, zoals Middelkerke, met het grootste strand van België. Dwaal in Oostduinkerke door de duinen en bekijk de garnalenvissers die aan het vissen zijn op het strand. Lees ook: De 8 mooiste steden aan de Belgische kust.

Fort Napoleon is een prachtig oud Frans militair fort, in de kuststad Oostende. Het fort getuigt van het belang van Oostende als vestingstad in het verleden. Het is gelegen in de duinen op de oosteroever van Oostende, op wandelafstand van de haven en de zee.

Zoek je natuur en rust en hou je van vogels observeren, bezoek dan Natuurpark het Zwin. Dit is het mooiste natuurgebied aan de Belgische Kust. Geniet van de prachtige natuur, lekker wandelen en meedoen met de diverse activiteiten en bewonder de tentoonstellingen.

Bij Plopsaland De Panne beleef je samen met je kinderen een waanzinnig dagje uit. In dit supergaaf pretpark sta je oog in oog met alle Studio 100 helden en stap je in de leukste attracties! Met meer dan 50 in- en outdoor attracties

Bezoek SEA LIFE Blankenberge en ontdek de mysterieuze onderwaterwereld vol kleurrijke vissen en kom oog in oog met grote haaien en piranha’s. Ook leer je hier alles over het nationale kweekprogramma voor zeepaardjes.

Een perfect vervoersmiddel langs de Belgische kust is De Kusttram. Deze rijdt langs maar liefst 68 haltes tussen De Panne en Knokke-Heist en is ideaal om de gehele Belgische kust te verkennen. De Kusttram rijdt overdag om de 10, 15 of 20 minuten en in de avond om de 30 of 60 minuten. Let op: in de winter gelden er andere tijden.

Reisorganisaties Belgische kust

Top-3 reisoranisaties voor de Belgische kust

Leuke en verrassende hotel-arrangementen aan de Belgische kust, die altijd iets extra’s bieden.

Meer info

Beleef een prachtige vakantie in de gezellige vakantieverblijven van Holidaysuites

Meer info

Boek een hotel aan de Belgische kust via Booking. Direct bevestigd en scherp geprijsd.

Meer info

De highlights aan de Belgische kust

De Belgische kust is een streek die veel te bieden heeft. Fijne stranden met gezellige kustplaatsen als Oostende en Knokke! Bezoek Oostduinkerke en bewonder de Garnalenvissers met hun trekpaarden die op het strand aan het werk zijn. Leuk voor kinderen is een bezoekje aan Plopsaland De Panne, het themapark van Studio 100 in de Belgische plaats De Panne. Maar ook het Seafront museum is een aanrader! Stap aan boord van een Russische duikboot ‘Foxtrot’ en luister naar de indrukwekkende verhalen van de vissers.

  • Bezoek Oostduinkerke en bewonder de Garnalenvissers met hun trekpaarden

  • Knokke

  • Plopsaland De Panne

  • De Kusttram

Vakantietips Belgische Kust

Welke vakantie aan de Belgische Kust heeft je voorkeur? Zoek je een vakantiepark aan de Belgische Kust dan kunnen we zowel Roompot Breeduyn Village als Holiday Suites aanraden. Deze parken zijn zo gelegen dat al het moois van de Belgische kust aan je voeten ligt. Zoek je een rustig adresje, dan is een natuurhuisje een prima keuze! Of wat dacht je van een drie-of viersterren (all-in) hotel? Fiets je graag, dan zijn de Happen en Trappen routes wat je zoekt. Hieronder onze vakantietips voor een vakantie aan de Belgische Kust.

Voordeeluitjes: All-in genieten

Met een all-in hotelarrangement van Voordeeluitjes boek je een geheel verzorgd verblijf aan de Belgische kust. Ideaal! Er zijn diverse all-inclusief arrangementen boekbaar, voor zowel 3, 4 of 5 dagen.

Meer info

Roompot Breeduyn Village

Breeduyn Village ligt op slechts 5 wandelminuten vanaf het strand. Geniet van de zon en op koele dagen maak je een flinke wandeling. De bekende badplaats Oostende ligt op een klein halfuur rijden.

Meer info

Holiday Suites Jabbeke

Holiday Suites Jabbeke is ideaal voor gezinnen. Het complex is gelegen aan een recreatiemeer, met waterattracties en kun je luieren op het zandstrand. Ook leuk is een dagje Oostende en Brugge.

Meer info