Ervaar ‘Zeeland’ op Schouwen-Duiveland!

Oude stadjes met unieke monumenten en musea en mooie stranden en duinen

 
 
Home / Artikelen / Ervaar ‘Zeeland’ op Schouwen-Duiveland!
 

Ervaar ‘typisch Zeeland’ op het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland! Op Schouwen-Duiveland zijn meerdere mooie stadjes te bezoeken, met vele unieke monumenten en musea en met in de directe omgeving de mooiste stranden en duinpartijen. Daarnaast zijn er ook perfecte winkel- en uitgaansgelegenheden te vinden. Kortom, op Schouwen-Duiveland zijn alle ingrediënten aanwezig om een heerlijke vakantie te beleven – welk seizoen ook! We geven je alvast een voorproefje door het licht te werpen op vijf unieke stadjes op Schouwen-Duiveland!

Een vakantie in Schouwen-Duiveland? Blijf slapen in een van de vele goede vakantieparken in Schouwen-Duiveland. We tippen de beste vakantieparken.

Gaat je voorkeur uit naar Landal? Bekijk hier de mooiste Landal parken in Zeeland. Verblijf je liever op een Roompot park? Bekijk hier de beste Roompot parken in Zeeland

Burgh-Haamstede

Een van de juweeltjes van Schouwen-Duiveland is Burgh-Haamstede. Wandel door de straatjes en pik een terrasje in de schaduwrijke Noordstraat. De belangrijkste bezienswaardigheid is het Kasteel van Haamstede, dat op bepaalde dagen in het zomerseizoen te bezichtigen is. Bezoek ook het oude schoolgebouwtje de Burghse School uit 1920. Vele historische elementen zijn hier bewaard gebleven. Een bekend merkteken van Burgh-Haamstede is de vuurtoren. Of beklim de Plompe Toren, het enige overblijfsel van het dorp Koudekerke.

Een gezinsvakantie? Boek een vakantiepark in Burgh-Haamstede

Uitwaaien in Renesse

Renesse is een populaire Zeeuwse badplaats. De mooie duinen en uitgestrekte stranden trekken dan ook veel toeristen. Je kunt hier ook vele watersporten beoefenen, waaronder windsurfen. De laatste zaterdag in juli is kermis, elke woensdag is er markt en kan de dorpskerk beklommen worden. Ook zijn er vele horecagelegenheden en uitgaansgelegenheden, waaronder een casino. Andere leuke attracties zijn het Blikmuseum De Blikvanger en het Boemeltreintje dat je langs allerlei bezienswaardigheden op Schouwen-Duiveland brengt!

Uitwaaien op het strand van Renesse? Boek Roompot Soeten Haert, gelegen op fietsafstand van Renesse

Brouwershaven

Een van de sfeervolste stadjes in Zeeland is Brouwershaven. Het oude centrum is sinds 1973 beschermd stadsgezicht: je kunt hier nog veel historische panden bewonderen. Bekijk het Oude Raadhuis van Brouwershaven. Andere bezienswaardigheden zijn: de Sint-Nicolaaskerk, de oude haven en het standbeeld van de dichter Jacob Cats, die in 1577 in Brouwershaven werd geboren. Verder is Brouwershaven vanwege zijn ligging aan het Grevelingenmeer en het Brouwershavense Gat een paradijs voor watersportliefhebbers.

Een vakantie in Brouwershaven? Boek een bungalow op Landal Port Greve

Zierikzee: De monumentenstad

De Zeeuwse sfeer opsnuiven, historische monumenten bezoeken, streekgerechten proeven en lekker shoppen: Zierikzee heeft het allemaal! Belangrijke trekpleisters van dit stadje op Schouwen-Duiveland zijn: de Nieuwe Kerk Zierikzee, het Stadhuismuseum, het Burgerweeshuis, de stadspoorten, de Dikke Toren en de Varreput. Dit zijn nog maar enkele voorbeelden, want deze kleine stad telt maar liefst 568 monumenten! Bezoek ook de Museumhaven en geniet nadien op een van de terrasjes op het Havenplein.

Bruinisse

Bruinisse staat bekend als het ‘mosseldorp’ van Schouwen-Duiveland. De mosselkweek is hier een belangrijke bron van inkomsten. Bezoek het Visserijmuseum en leer alles over de schelpdierencultuur. Neem ook een kijkje in de Oudheidskamer: hier kun je een 18de eeuwse visserswoning bewonderen. Ook leuk om bij te wonen zijn de Visserijdagen begin juli. Tijdens deze dagen wordt de opening van het mosselseizoen gevierd. Dat Bruinisse een mosseldorp is, wordt extra benadrukt door het beeld van een geopende mossel bij de Vissershaven.

Een vakantie in Bruinisse? Wat dacht je van vakantiepark Aquadelta?