7 kinder-uittips in Zeeland

Binnen- of buiten, er is voor ieder wat wils

 
 
Lekker weg tips  /  Artikelen  /  Leuk met kinderen  /  7 kinder-uittips in Zeeland
 

Op zoek naar een leuke activiteit voor het hele gezin? Bezoek dan eens een pretpark of dierentuin in Zeeland. Het hele gezin zal zich kostelijk vermaken in de buitenlucht. Of de voorkeur nu uitgaat naar spanning en sensatie in de vorm van attracties, naar wateractiviteiten, naar het bekijken van dieren of naar het beleven van piraten avonturen, er is voor ieder wat wils. En mocht het slecht weer zijn, dan hebben veel van de parken natuurlijk ook diverse binnen faciliteiten. We tippen 7 x erop-uit in Zeeland.

Dagje eropuit – koop je tickets online

Het Arsenaal

Eén van de leukste attracties van Zeeland is Het Arsenaal in Vlissingen, een waar zeeroversnest waar voor jong en oud van alles te beleven is. Spelenderwijs leer je alles over het land- en zeeleven van de piraten. Er is een piratentheatershow, doe de piratentest en ga vervolgens als een heuse piraat op avontuur. Kinderen vinden vooral het aanraakbassin en de aquaria geweldig. De uitleg van de biologie over de vissen is bovendien leerzaam. Een leuk én educatief dagje uit dus.

Mini Mundi

Mini Mundi oogt klein, maar er is veel te beleven en bovendien is het lekker overzichtelijk. Bij Miniatuur Walcheren, een soort Madurodam, zie je alle steden van Walcheren in het klein. Buiten staan diverse attracties en er rijdt een treintje. De indoor speeltuin beschikt over botsautootjes en verschillende klim-, glij- en klautertoestellen. Ook is er een ruimte speciaal ingericht voor kinderen tot vier jaar. Ideaal voor jonge gezinnen.

Berkenhof Tropical Zoo

Beleef een leuke en leerzame middag in Berkenhof Tropical Zoo in Kwaddendamme, een mooie vlindertuin gecombineerd met een dierentuin. De medewerkers hebben enthousiasme en passie voor hun werk. Bovendien is alle informatie goed beschreven, zodat de kinderen er ook echt iets kunnen opsteken. De opgezette kids jungle is zeker met (kleinere) kinderen een aanrader, wel zwemspullen en schone kleren meenemen! Ook is er een buitenspeelbos, een fossielenmijn en een dino-expo. Geschikt voor jonge gezinnen.

Deltapark Neeltje Jans

De Deltawerken zijn een aantal dammen, die gebouwd zijn ter bescherming van Zeeland, om een tweede watersnoodramp te voorkomen. Bij Neeltje Jans krijg je een indruk wat er mis ging in de nacht van 31 januari op 1 februari 1953 en wordt er een beeld geschetst van de wederopbouw van Zeeland en leer je wat het verhaal achter de Deltawerken is. Een educatief dagje uit voor jong en oud, waarbij je ook kennis maakt met het onderwaterleven van de Oosterschelde en een heuse orkaan kunt ervaren. Tickets voor Neeltje Jans kun je online kopen.

Reptielen Zoo Iguana

Reptielen Zoo Iguana is gevestigd in een monumentaal pand  in de binnenstad van Vlissingen. Het dierenpark telt ruim vijfhonderd reptielen, amfibieën en insecten. In het tehuis worden reptielen opgevangen die in beslag genomen of afgedankt zijn. Als bezoeker wordt je langs onder meer koningspythons, reuzenschildpadden, reuzenslakken, wandelende bladeren, gifkikkers en vogelspinnen geleid. Overal hangen bordjes met informatie over deze dieren. Of kijk hoe reptieleneieren uitgebroed worden in de couveuse. Tot slot worden bezoekers ook ingelicht over dierenmishandeling.

Struisvogel Boerderij en het Trekkermuseum

Tussen Aardenburg en Sluis ligt Struisvogel Boerderij Monnikenwerve. Wat in 1997 begon als een hobby, groeide al snel uit tot een van de bekendste bezienswaardigheden in Sluis. Maak een leerzame rondleiding mee. Het vriendelijke en hulpvaardige personeel vertelt vol enthousiasme over de struisvogels. Het is erg leuk om zowel de kleine kuikens als de grote dieren van dichtbij te zien. Ook leuk om te bezoeken is het Trekkermuseum Nisse! Hier kom je alles te weten over de historie van trekkers en de landbouw door de eeuwen heen.

Lees ook deze artikelen met Zeeland in de hoofdrol:

Wat te doen in Middelburg – 8 must visits
Wat te doen in Zeeland? De 10 mooiste activiteiten
Voilà! De 10 mooiste Zeeuwse stranden


Ook voor een all-inclusive vakantie kun je in Nederland terecht. Lekkerwegtips is op zoek gegaan naar goede all-in vakantieaanbieders, zodat jij onbezorgd kunt genieten.

NOOIT MEER DE LEUKSTE VAKANTIE-TIPS MISSEN?

Laat je inspireren! Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief. In onze Privacyverklaring kunt u lezen hoe wij met uw gegevens omgaan.