Wat te doen in Hannover? De must-sees

Dwalen door de Alstad, winkelen en cultuur snuiven

 
 
Home / Artikelen / Wat te doen in Hannover? De must-sees
 

Laat je betoveren door Hannover met een fantastische mix aan architectonische hoogtepunten, attracties voor alle leeftijden, culturele evenementen en uitgaansgelegenheden. Je merkt het al, Hannover is een bruisende metropool. De stad ligt aan de rivier de Leine. Al in de middeleeuwen lag hier een dorp met een drukke marktplaats. Algauw groeide het uit tot een stad. In de WOII werd Hannover bijna geheel verwoest, maar de stad herstelde zich op wonderbare wijze met onder meer een prachtig gereconstrueerde Altstadt. We tippen hier de mooiste en leukste bezienswaardigheden in Hannover.

Dwalen door de Altstadt

In de WOII werd de oude binnenstad van Hannover vrijwel volledig verwoest. Diverse gedeeltes werden mooi gereconstrueerd en slechts enkele middeleeuwse vakwerkhuizen bleven bewaard. Wandel door de smalle straatjes, die je het gevoel geven of je in de middeleeuwen bent beland. Eén van de bezienswaardigheden in dit deel van de stad is de Marktkirche met gebrandschilderde ruiten en elf klokken. Verder worden de straatjes gevuld met unieke boetiekjes, speciaalzaken, souvenirwinkels en gezellige cafés en eettentjes. Hoewel de Altstadt niet al te groot is, kun je hier een tijdje ronddwalen en je onderdompelen in de unieke sfeer.

Neues Rathaus

De meest in het oog springende bezienswaardigheid van Hannover is het Neues Rathaus, dat in 1913 werd gebouwd. Binnen kun je onder meer vier maquettes van de stad bewonderen om een idee te krijgen van de stad in de Middeleeuwen, voor de Tweede Wereldoorlog, in 1945 en nu. Verder vind je hier diverse zalen met indrukwekkende schilderkunst, mozaïeken en andere kunstwerken. Stap ook zeker in de lift, die je naar de glazen koepel brengt. Vanaf deze plek heb je een mooi uitzicht over Hannover en bij mooi weer spot je in de verte de bergen van de Harz.

Een paar dagen of een lekker lang weekend in Hannover vertoeven? Reserveer een hotel via Booking: Check hier de prijzen

Het Maschseefest

Op steenworp afstand van het Neues Rathaus ligt de Maschsee. Dit is een klein meertje waar het heerlijk vertoeven is. Huur een roeiboot of waterfiets en vaar over het water. Je kunt ook een wandeling of fietstocht maken rond het meer of simpelweg relaxen aan de waterkant. Ben je in de buurt in de eerste helft van augustus? Dan stuit je hier op het Maschseefest. Geniet van concerten in de buitenlucht, leuke activiteiten op het water, kleinkunst en culinaire verwennerijen. Dit is de ideale gelegenheid om Hannover op een feestelijke manier te leren kennen!

Herrenhäuser Gärtens

Ben je liefhebber van tuinen? Dan kun je uren rondwandelen door de schitterende Herrenhäuser Gärtens. Er zijn vier verschillende tuinen: de Große Garten, Berggarten, Georgengarten en Welfengarten. Ze zijn in totaal zo’n 200 hectare groot. Ze behoren tot de mooiste baroktuinen van Europa. Bewonder de fonteinen, beeldhouwwerken en paviljoens. De Herrenhäuser Gärtens staan ook bekend om het jaarlijkse vuurwerkfestival dat hier in de zomermaanden plaatsvindt. Om het weekend staat er een Europees team van vuurwerkexperts klaar om een vuurwerkspektakel op te voeren. In de tuinen ligt ook SEA Life Hannover.

Goslar

Goslar ligt op een uurtje rijden van Hannover in de uitlopers van de Harz en aan de voet van de Rammelsberg. Het historisch centrum en de Rammelsbergmijn behoren tot het UNESCO werelderfgoed. Wat je niet mag overslaan in Goslar is een bezoek aan de Rammelsberg met een museum en een bezoekersmijn. Al in de Romeinse tijd waren hier ertsmijnen. Stap in een mijntreintje of volg gekleed in mijnwerkerskleding een rondleiding onder de grond! Andere bezienswaardigheden die een bezoek waard zijn, zijn het Keizerlijke Paleis en de Zwinger, een museum over de tijd van de ridders.

Een paar dagen Hannover als ook de omgeving verkennen? Reserveer een vakantiehuisje via Natuurhuisje.nl: Check hier de beschikbaarheid en prijzen

Slot Marienburg

Maak tijdens een bezoek aan Hannover ook een uitstapje naar Slot Marienburg, dat circa 30 km ten zuiden van de stad ligt. Dit ‘sprookjesslot’ werd gebouwd tussen 1857 en 1867 in een neogotische stijl. Koning George V schonk dit slot aan zijn echtgenote Marie van Saksen-Altenburg voor haar 39ste verjaardag. Het werd voornamelijk gebruikt als zomerresidentie en jachtslot. Je kunt hier een rondleiding volgen met een gids, die je meer over de geschiedenis van dit slot vertelt. Er is ook een restaurant aanwezig bij het kasteel. In de zomermaanden zijn er regelmatig muziekoptredens en theatershows.