De mooiste bezienswaardigheden in Düsseldorf

Lekker dichtbij en ideaal om te shoppen en cultuur te snuiven

 
 
Home / Artikelen / De mooiste bezienswaardigheden in Düsseldorf
 

Er zijn veel goede redenen om Düsseldorf te bezoeken. Deze stad ligt niet ver over de grens met Nederland. Na een korte rit, waan je je in een andere wereld en ben je er echt even tussenuit! Ontdek de traditionele lokale gastronomie, de biercultuur met veel huisbrouwerijen, de authentieke Duitse sfeer, maar ook moderne architectuur. Zin om uitgebreid te shoppen? Dan kun je je geen betere bestemming wensen. Maar er is nog veel meer te doen in deze stad. We zetten enkele hoogtepunten in Düsseldorf in de kijker! 

Eindeloos shoppen in de Königsallee

Duur, chique en sfeervol, dat is de Königsallee (ook wel Kö genoemd) in Düsseldorf. Aan deze luxe laan, die door midden gesneden wordt door een gracht, liggen aan de oostzijde veel designersstores en stijlvolle winkels die om een hoog shopbudget vragen. Zijn deze zaken niet aan jouw besteed, dan kun je hier evengoed genieten van de prachtige laan en ‘window shoppen’ kan ook leuk zijn! Sla je echter een zijstraatje in, dan kom je betaalbare winkels tegen om een nieuwe outfit te scoren. Aan de westkant van de Königsallee liggen vooral veel banken.

Bekijk Düsseldorf op grote hoogte

Lijkt het je wel wat om Düsseldorf vanaf grote hoogte te bewonderen? Begeef je dan naar de Rheinturm aan de promenade langs de Rijn. Deze zendmast is maar liefst 240,5 meter hoog. Stap in de lift en laat je naar grote hoogte brengen: op 166 meter bevindt zich een observatieplatform in de buitenlucht en op 174 meter een langzaam ronddraaiend restaurant. Er is ook een cafetaria in de toren aanwezig. Een opmerkelijk kenmerk van de toren is het grootste digitale uurwerk ter wereld, die de ‘Lichtzeitspiegel’ heet. Middels een inventief lichtspel wordt de tijd aangeduid.

Nog meer winkels

Shoppen tot je erbij neervalt? Dan ben je in Düsseldorf op de juiste plek. Voor veel bezoekers is dit de belangrijkste reden om naar deze stad te komen en al helemaal als het om kerstinkopen gaat! Zijn de prijskaartjes in de winkels aan de Königsallee te duur, ga dan naar het betaalbare winkelcentrum Schadow Arkaden en naar de drukke winkelstraat de Schadowstrasse. In Winkelcentrum Stilwerk is het ook gezellig winkelen. Voor souvenirs en winkels met streekproducten moet je in de Altstadt zijn. Of dompel je onder in de lokale sfeer op de dagelijkse markt op de Karlzplatz.

Een paar dagen of een lekker lang weekend in Düsseldorf vertoeven? Reserveer een hotel via Booking: Check hier de prijzen

Rondvaart op de Rijn

Er zijn allerlei manier om Düsseldorf te verkennen, te voet, vanaf grote hoogte in de Rheinturm én vanaf het water! Een rondvaart op de Rijn is een leuke en ontspannen manier om de pracht van Düsseldorf te bewonderen. Er zijn diverse aanbieders van rondvaarten. Je vaart onder meer langs de Altstadt met een mooi zicht op de oude binnenstad. Daarnaast voeren de meeste rondvaartboten ook langs de Medienhafen met een interessante mix van historische details en moderne architectuur. Ook de skyline van Düsseldorf ziet er fraai uit vanaf het water!

Skip the line voor de boottocht: Bestel je tickets online en ontvang je tickets op je mobiel

Wandel eens door Medienhafen

In de Medienhafen komen oud en nieuw op een treffende wijze samen! Architectuurliefhebbers moeten tijdens hun trip door Düsseldorf hier zeker een stop maken. De Medienhafen is een oude haven die een indrukwekkende transformatie heeft doorgemaakt. Enkele oude details zijn bewaard gebleven, terwijl er tegelijkertijd ook schitterende nieuwbouw herrees met een opvallende architectuur. Een van de beroemde architecten die op deze plek zijn stempel heeft gedrukt is Frank O. Gehry met het futuristische gebouw het Neuer Zollhof. Verder vind je in de ‘Media Haven’ sterrenrestaurants, een groot bioscoop en veel mediabedrijven.

Het K20 en K21 museum

Ga je graag op de culturele tour? Dan zijn het K20 en K21 museum in Düsseldorf absolute aanraders. Het cijfer verwijst naar de eeuw waaruit de kunstwerken in deze musea dateren. In het K20 aan de Grabbeplatz vind je kunst uit de 20ste eeuw van onder meer Andy Warhol, Piet Mondriaan, Henri Matisse en Pablo Picasso. Daarnaast vind je hier ook surrealistische werken van kunstenaars als Julius Bissier en Paul Klee. In K21, dat huist in het Ständehaus, kun je hedendaagse kunst vanaf de jaren ’80 bewonderen. Hier worden vooral veel tijdelijke exposities georganiseerd.

Gezellige kerstmarkten in december

Een trip naar Düsseldorf is op elk moment een goed idee, maar in de decembermaand kun je genieten van nog een extra dosis sfeer. Alleen als je een keer de kerstmarkt in Düsseldorf hebt bezocht, weet je pas wat de echte kerstsfeer is! Bijzonder aan deze kerstmarkt is dat de kraampjes verdeeld zijn over verschillende pleinen met elk hun eigen stijl. Hierdoor lijkt de kerstmarkt niet zo massaal en behoudt het die gemoedelijke sfeer. Er is ook een schaatsbaan en er is volop vermaak voor de kinderen, waaronder een carrousel en een poppentheater.

Stedentrip naar Düsseldorf: zo kom je er

Düsseldorf is prima bereikbaar met de auto! Vanuit Utrecht ben je dan zo’n 2 uur onderweg. Maar je kunt ook kiezen voor de trein. De reis per trein is relatief voordelig en bovendien comfortabel.

Vanuit Amsterdam reis je rechtstreeks naar Düsseldorf. Voor de mogelijkheden en prijzen kun je kijken op NS International.