De must-sees tijdens je stedentrip in Keulen

Smul van chocolade, bezoek de Dom en Parfumhuis 4711

 
 
Home / Artikelen / De must-sees tijdens je stedentrip in Keulen
 

Keulen is machtig mooi, groots en imposant! Het is een onvergetelijke ervaring om je onder te dompelen in al het moois dat deze metropool aan de rivier de Rijn je te bieden heeft. Keulen kent een eeuwenoude geschiedenis, maar in de Tweede Wereldoorlog is de stad flink verwoest. Vandaag de dag is er veel te doen, te zien en te beleven in Keulen. Prachtige architectuur, culturele hoogtepunten en grote evenementen ontbreken hier niet. We zetten hier de spotlights op enkele hoogtepunten van Keulen.

Boottocht op de Rijn

Wie Keulen zegt, zegt de Rijn! Tijdens je expeditie door Keulen mag een boottocht over de rivier niet missen. Je vaart langs de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals het historisch centrum, de Dom van Keulen, de Universiteit van Keulen, het Chocolademuseum en de Hohenzollern-brug. Ook het panoramisch uitzicht over de skyline van de stad is fantastisch. Het is een goede (romantische) tip om ’s avonds een boottocht te maken en de prachtig verlichte stad te bewonderen. Wist je trouwens dat er naast de vele bruggen ook een kabelbaan over de Rijn loopt, deze heet de Rheinseilbahn!

Skip the line voor een boottocht: Bestel je tickets online en ontvang je tickets op je mobiel

Keuls Chocolademuseum

Een bezoek aan het Keuls Chocolademuseum is een ware beleving. Je stapt binnen in een tropenhuis met klimaatcontrole en met echte cacaobomen. Neem een kijkje bij de productie van chocoladereepjes, die je daarna mee mag nemen. In dit museum reis je terug in de tijd naar de Maya’s en Azteken om hun chocolade tradities te ontdekken, maar ook de Europese import komt aan bod. Bezichtig eveneens historische chocolademachines uit de 19de eeuw. In de chocoladewinkel liggen ruim 320 soorten chocolade klaar! Niet vreemd dat dit een van de best bezochte musea van Duitsland is.

Skip the line voor het chocolademuseum: Bestel je tickets online en ontvang je tickets op je mobiel

Foto: facebook.com/pg/Schokoladenmuseum

De Dom van Keulen

Dit is het symbool van de stad Keulen en de meest bezochte bezienswaardigheid van Duitsland! Het is de grootste kathedraal van het land met torens van 157 meter hoog! Je wordt er stil van als je aan de voet van dit majestueuze gotische bouwwerk staat. De bouw startte in 1248 en werd voltooid in 1880. Hoewel de kathedraal in de WOII werd aangevallen, heeft het de oorlog zonder grote schade ‘overleefd’. Waag jij je aan het beklimmen van de 509 treden van dit UNESCO-werelderfgoed? Een fenomenaal uitzicht is je beloning! Zowel binnen als buiten kijk je je ogen uit!

Parfumhuis 4711

Waar denk jij als eerste aan als je ‘Keulen’ hoort? Dit zal bij velen meteen de associatie opwekken met ‘4711 Eau de cologne’! Ga tijdens je stedentrip Keulen terug naar de oorsprong van het alom bekende Keuls Water. Vlak bij de Dom van Keulen vind je het parfumhuis 4711, waar sinds 1792 eau de cologne wordt vervaardigd. Dit is de oudste parfumfabriek ter wereld. In het verleden behoorden bijna alle Europese vorstenhuizen tot de klantenkring van dit bedrijf. Vandaag de dag kun je bij Parfumhuis 4711 historische rondleidingen volgen of parfumseminars en geurdiners bijwonen.

Een paar dagen of een lekker lang weekend in Keulen vertoeven? Reserveer een hotel via Booking: Check hier de prijzen

Foto: facebook.com/houseof4711

Winkelen in Keulen

Mag jij jezelf een echte shopaholic noemen? Dan voel jij je helemaal gelukkig in Keulen. Hier tref je een gigantisch aanbod aan winkels; bekende ketens, dure designerstores en unieke boetiekjes. Bekende winkelstraten zijn de Hohe Straße die begint bij de Dom van Keulen en iets verderop de Schildergasse. Wist je dat de Schildergasse de drukste winkelstraat van Duitsland is? Duik ook eens de zijstraatjes in en laat je verrassen door kleine winkeltjes en gezellige cafeetjes om bij te komen. Heb je weer nieuwe energie? Verken dan ook de overdekte winkelcentra aan de Breite Straße.

Gezellige kerstmarkten in Keulen

De geur van dennentakken, traditionele kerstliederen, warme chocolademelk en gluhwein en vooral heel veel kerstdecoratie en kerstartikelen. Wie tussen eind november en eind december in Keulen arriveert, wordt direct overweldigd door de authentieke kerstsfeer. Op vele pleinen in de stad staat alles in het teken van de kerst, onder andere rond de Dom van Keulen, op de Neumarkt, op de Alter Markt, op de Rudolfplatz, in de Stadtgarten en bij de haven naast het Chocolademuseum. Daarnaast staat Keulen ook bekend om de ‘roze kerstmarkt’ aan de Schaafenstraße.

Stedentrip naar Keulen: Zo kom je er

Keulen is prima bereikbaar met de auto! Denk wel aan de milieusticker! Vanuit Utrecht ben je dan zo’n 2,5 uur onderweg. Maar je kunt ook kiezen voor de trein. De reis per trein is relatief voordelig en bovendien comfortabel.

Vanuit Amsterdam of Utrecht  reis je rechtstreeks naar Keulen. Voor de mogelijkheden en prijzen kun je kijken op NS International.