De hoogtepunten in München

De stad van het Oktoberfest, het BMW Museum en FC Bayern München

 
 
Home / Artikelen / De hoogtepunten in München
 

Laat de grote wereldsteden maar links liggen en reis af naar München, de hoofdstad van de deelstaat Beieren. De eerste associatie die München bij de meeste mensen opwekt is het grootste bierfestival ter wereld. Een te gek festijn, maar München heeft je nog zo veel meer te bieden. De stad is van alle markten thuis; je vindt hier historische attracties, maar ook op het gebied van moderne trekpleisters, sport en uitgaan is hier van alles te zien en te beleven. We geven je hier graag een impressie van de veelzijdigheid van deze bijzondere stad.

Het Oktoberfest

Het Oktoberfest vindt elk jaar plaats vanaf de eerste zaterdag na 15 september tot de eerste zondag van oktober. Het feest wordt gehouden op de Theresienwiesse met aan de rand een beeld van Frau Bavaria. De Oberbürgermeister opent het feest door het eerste vat aan te slaan. Tijdens dit festival dragen de mannen traditiegetrouw een lederhose en de vrouwen een dirndl. De blaaskapellen brengen nog meer leven in de brouwerij! Naast de fraaie biertenten is er ook een biergarten. Het bier wordt geserveerd in bierglazen waar een liter bier in kan (Maß). Er is ook een kermis.

BMW Welt en het BMW Museum

Het hart van autoliefhebbers en vooral de fans van BMW’s begint in München sneller te kloppen. Dit is namelijk de geboorteplaats van dit populaire automerk. Nog steeds bevindt zich hier de hoofdvestiging van BMW. Wil je graag een blik werpen op de nieuwste BMW-modellen, ga dan naar BMW-Welt. Hier kun je de meest exclusieve modellen spotten. Hiernaast ligt eveneens het BMW Museum, dat gevestigd is in een gebouw van opvallende architectuur en dat de bijnaam de ‘saladebowl’ heeft gekregen. Binnen ontdek je de geschiedenis van dit automerk, kun je diverse BMW’s bewonderen en alvast vooruitkijken naar de toekomst!

Foto: facebook.com/bmw.welt

De binnenstad van München

De Marienplatz is het hart van de stad en dateert uit circa 1200. Een pronkstuk aan dit plein is het Neues Rathaus uit 1909 met een schitterende gevel in neogotische stijl. Je kunt het gebouw ook van binnen bezichtigen en de lift nemen naar het bovenste terras van de toren. Ook het klokkenspel van het Rathaus is een bezienswaardigheid. Tijdens het klokkenspel geven grote koperen poppen een voorstelling. München is in elk seizoen prachtig om te ontdekken. Je moet hier zeker ook een keer in de kerstperiode naartoe komen om te genieten van de sfeer op de kerstmarkt.

Een paar dagen of een lekker lang weekend in München vertoeven? Reserveer een hotel via Booking: Check hier de prijzen

Stadion FC Bayern München

Het Stadion van FC Bayern in München heet de Allianz Arena en werd gebouwd voor het WK 2006 in Duitsland. Het is het tweede grootste stadion van Duitsland. Voetballiefhebbers kunnen tijdens een bezoek aan München een rondleiding boeken. Daarnaast vind je hier ook de FC Bayern Experience, waarin je meer leert over de geschiedenis van deze bekende club. Uiteraard is er ook een winkel met leuke souvenirs die in het teken staan van FC Bayern. Als je geluk hebt, wordt er tijdens jouw verblijf een wedstrijd gespeeld, die je natuurlijk niet mag missen!

Skip the line voor het Stadion van FC Bayern: Bestel je tickets online en ontvang je tickets op je mobiel

Foto: facebook.com/pg/fcbayern

Slot Nymphenburg

Dit enorme barokke paleis was een cadeau van Koning Ferdinand Maria aan zijn echtgenote Henriette Adelaide van Savoye in 1675 ter ere van de geboorte van hun zoon en troonopvolger. Het ontwerp is van de hand van de architect Agostino Barelli. Door de tijd heen is het paleis steeds verder uitgebreid. Diverse gedeeltes zijn opengesteld voor bezoekers, waaronder ook de stallen met rijtuigen. Daarnaast zijn ook de uitgestrekte tuinen prachtig. Je vindt hier diverse paviljoens en vijvers met fonteinen. Dit is een plek waar je tijdens een drukke stedentrip München even op adem kunt komen!

Englischer Garten

Op zoek naar een romantisch toevluchtsoord in München? Vlucht dan naar de Englischer Garten (Engelse Tuin). Wist je dat deze tuin tot de grootste stadsparken ter wereld behoort? Zet het op je ‘must see’ lijst als je naar München gaat! De bomen, grasvelden, bloemen, beeldhouwwerken en waterpartijen zorgen ervoor dat je je hier gauw ‘zen’ voelt. In de Kleinhesseloher See kun je romantisch in een roeiboot over het water varen of proost op een geslaagde dag in de biergarten. Verder vind je in het park o.a. een Griekse tempel, een Chinese pagode en een Japans theehuis.

Winkelen in München

Is München een geschikte stad om te winkelen? Wij antwoorden met een volmondig ‘ja’! Een dagje winkelen is voor de echte liefhebbers vast niet genoeg! Een bekende winkelstraat is de Theatinerstrasse. Om hier uit je dak te gaan moet je wel over een fors budget beschikken. Aan deze straat liggen dure en luxe boetieks van ontwerpers met wereldfaam. Ook in de Maximilianstrasse vind je dure winkels, maar daarnaast eveneens betaalbare hippe shops. Ga zeker ook naar het winkelcentrum Fünf Höfe met voor ieder wat wils. Uniek zijn de vijf binnenplaatsen die vormgegeven zijn binnen een speciaal thema.

Tip! Maak vanuit München een dagtour naar het wereldberoemde Slot Neuschwanstein. Je vertrekt vanuit München en komt na een 2-uur durende trein- of busreis door het Beierse platteland, aan bij Slot Neuschwanstein.

Let op! Wil je ook toegang tot het kasteel dan moet je bij het kasteel wel nog een rondleiding reserveren.