6x de leukste must visits in de Bollenstreek

Veel meer dan alleen kleurrijke bollenvelden

 
 
Home / Artikelen / 6x de leukste must visits in de Bollenstreek
 

In de lente verandert de Bollenstreek in de kleurrijkste streek van Nederland. Uitgestrekte velden vol voorjaarsbloemen, die hun kopjes boven de grond steken zorgen voor schilderachtige taferelen rond Hillegom, Lisse en Noordwijkerhout. Zo ver je kunt kijken staan er narcissen, hyacinten en tulpen. Schitterend! Wil je niets missen van deze kleurenpracht, spring dan op de fiets. Maar naast de Bollenvelden heeft de Bollenstreek, nog meer bezienswaardigheden, die je gezien moet hebben! We tippen de mooiste 6 bezienswaardigheden in de Bollenstreek.

Een weekendje naar de Bollenstreek? Blijf slapen in een van de vele goede hotels in de Bollenstreek. We tippen de beste hotelaanbieders.

Aanrader! Boek een Fletcher Keukenhof arrangement! Voordeeluitjes.nl heeft fijne all-in hotelarrangementen rondom de Keukenhof. Tip! Koop je tickets voor Keukenhof online of boek een tour

Fietsen langs de bollenvelden

Tussen Leiden en Amsterdam liggen in het voorjaar eindeloze gekleurde bollenvelden, die perfect per fiets te bezichtigen zijn. Op diverse plekken in de Bollenstreek zijn fietsen en tandems te huur. Zoals bij de Keukenhof en in Noordwijkerhout. Kies uit één van de vele bewegwijzerde fietsroutes en verken de mooiste bloesem- en bollenvelden van Nederland. Een aanrader in het voorjaar, maar ook de rest van het jaar zijn er afwisselende routes die je langs historische monumenten, door knusse dorpjes, langs vaarten en door de duinen voeren.

De Keukenhof

De Keukenhof trekt elk jaar weer miljoenen dagjes mensen. Met name Chinezen en Japanners reizen er speciaal de halve wereld voor over. Nergens vind je zoveel goed onderhouden perkjes als in de Keukenhof. Maar naast alle kleurrijke perkjes, met meer dan 800 verschillende soorten tulpen, kun je ook de tentoonstelling Tulpomania bezoeken en zie je hoe tulpen worden gekweekt en kun je van experts tips en adviezen krijgen voor het planten van bloembollen in je eigen tuin. Een tip: ga bij voorkeur zo vroeg mogelijk, dan is het minder druk.

Lees ook dit artikel: Een dagje Keukenhof is genieten

Lisse

De wereldberoemde bloemenstad Lisse, waar de Keukenhof gevestigd is, staat bekend als dé plek waar je vanaf half maart de mooiste bloemenvelden kunt bewonderen. Vooral langs de smalle landwegen liggen de mooiste velden, waarvan enkele ook toegankelijk zijn voor publiek. Onderweg kun je bovendien op diverse plekken voor weinig geld een grote bos tulpen kopen. Maar er is meer te zien in Lisse, zoals ‘t Huys Dever en Landgoed Kasteel Keukenhof. Bovendien kun je prima winkelen in het centrum van Lisse en liggen er tientallen horeca gelegenheden.

Noordwijk

Noordwijk wordt ook wel de bloemenbadplaats van Nederland genoemd, door haar geweldige ligging tussen de bollenvelden. Maar ook Amsterdam, Rotterdam, Leiden en Den Haag liggen vlakbij. Ideaal als je een dagje tulpen of strand wil combineren met stadse drukte. De absolute must-visit in Noordwijk, is het 13 kilometer lange zandstrand met een bruisende boulevard, bomvol met fijne restaurants en gezellige terrasjes. Waar je ook voor kiest – het bewonderen van de bollenvelden, een dagje strand of winkelen – in Noordwijk is het mogelijk!

Tip! Overnachten in Noordwijk? Wat dacht je van Fletcher hotel de Witte Raaf? Gelegen nabij het strand en de bollenvelden

Katwijk

Nog zo’n heerlijk dorp in de Bollenstreek is Katwijk. Centraal gelegen, met een prachtig strand en duinen, waardoor je eindeloos kunt wandelen en fietsen. Maar je kunt er ook prima winkelen en lekker eten, in een van de vele eetgelegenheden. Een leuke uitdaging is ook het beklimmen van de Katwijkse vuurtoren aan het Vuurbaakplein. Katwijk was vroeger een vissersdorpje, wil je alles weten over de geschiedenis en klederdracht, dan raden we je aan om het Katwijks museum te bezoeken. Kortom, Katwijk is een verrassende uitvalsbasis voor een bezoek aan de Bollenstreek.

Met een stroomtrein door de Bollensteek

Wil je op een bijzondere manier door de Bollenstreek reizen, stap dan op de stoomtrein Katwijk-Leiden! Niet alleen is zo’n rit bijzonder, ook leerzaam! Je waant je voor eventjes terug in de tijd. In het oude stationsgebouw koop je een ouderwets treinkaartje en kun je opstappen. Bekijk ook de antieke rijtuigen, de stoom- en de diesellocomotieven. Het lijkt net of de machinist op elk moment terug keert in zijn kantoortje; zijn jas hangt er nog en ook de olielampen voor de locomotief staan klaar. Van april tot oktober geopend!