Hotel tip: Fletcher Hotel de Hunzebergen

Dè perfecte combi van: natuur, cultuur en wellness

 
 
Home / Artikelen / Hotel tip: Fletcher Hotel de Hunzebergen
 

Het Fletcher Hotel de Hunzebergen in Exloo staat voor genieten in stijl midden in de natuur. Hier zal het je werkelijk aan niets ontbreken. Het hotel is hooggelegen op de Drentse Hondsrug; een prachtlocatie waar we je hier graag meer over vertellen. Houd je van rust, ruimte, natuur en luxe, dan ben je hier beslist aan het juiste adres. Er zijn ontzettend veel goede redenen om voor deze pracht streek en hotel de Hunzebergen te kiezen! We zetten hier 5 goede redenen voor een weekendje Fletcher Hotel de Hunzebergen in de kijker!

1. Herinneringskamp Westerbork

Het Fletcher Hotel de Hunzebergen is een goede uitvalsbasis voor wie een bezoek wil brengen aan Herinneringskamp Westerbork. Dit zal een bezoek zijn dat veel indruk op je maakt. Op deze plek wordt de herinnering levend gehouden aan de meer dan honderdduizend Nederlandse Joden, Sinti en Roma die hier verbleven. Het kamp deed in de Tweede Wereldoorlog dienst als doorgangskamp naar concentratiekampen als Auschwitz en Sobibor. In het museum leer je meer over hoe het eraan toeging in het kamp via filmbeelden, maquettes, een gedeeltelijk ingerichte barak en allerlei objecten. Er worden ook geregeld lezingen en theatervoorstellingen gehouden.

2. Bezoek het Van Gogh Huis

Ben je gefascineerd door het leven en het werk van Vincent van Gogh, boek dan een weekendje Fletcher Hotel de Hunzebergen en bezoek het Van Gogh Huis in Veenoord/Nieuw Amsterdam. Dit is het enige huis in Nederland waar de kunstschilder gewoond en gewerkt heeft en dat toegankelijk is voor publiek. Stap binnen in de kamer waar hij logeerde; zijn bed staat nog op dezelfde plek. Zijn schildersspullen liggen klaar, alsof hij ieder moment kan binnenkomen om zijn werk te hervatten. Van Gogh vereeuwigde de pracht van Drenthe in brieven, tekeningen en schilderijen. Je krijgt hier de kans om Drenthe door de ogen van Vincent van Gogh te zien.

Foto: facebook.com/vincentvangoghhuisdrenthe

3. Een middagje Emmen

Nog zo’n goede reden om voor een weekendje Hotel de Hunzebergen te kiezen, is dat je hier dicht bij Emmen bent. Het is ontzettend leuk om een middagje in deze stad door te brengen. Ga lekker shoppen in het sfeervolle centrum, wandel door het stadspark en strijk neer in een gezellig café of ga uiteten in een van de restaurants. Er liggen ook diverse interessante musea, waaronder het Museum of Contemporary Tibetan Art, het technische AGA Museum, de Saksische Museumboerderij Nabershof of bewonder de verzameling militaire objecten uit de Tweede Wereldoorlog bij Stichting Museum Ergens in Nederland 1939-1945.

4. De Hondsrug met het Boomkroonpad

Een andere topattractie voor het hele gezin, dat het waard is om een weekendje Fletcher Hotel de Hunzebergen te boeken, is het Boomkroonpad in Drouwen. Hier vind je een pad hoog door de bomen, waardoor je een hele andere blik op het bos kunt werpen. Een bijzondere ervaring! Daarnaast kun je ook een presentatie bewonderen over het leven in het bos, er is een te leuke speelbos, een winkel en een horecagelegenheid. Er vertrekken hier ook diverse fiets- en wandelroutes door de unieke natuur van de Hondsrug. Je voert door diepe bossen, ontdekt idyllische vennetjes, mooie heidevelden en indrukwekkende grafheuvels en hunebedden.

Foto: facebook.com/staatsbosbeheerboomkroonpad

5. Uitmuntende faciliteiten: zwembaden, wellness en luxe suites!

Misschien wel de beste reden om een weekendje Hotel de Hunzebergen te reserveren, zijn de luxe voorzieningen van Hotel de Hunzebergen. Kom tot rust in de sauna of het Turks Stoombad. Daarnaast is er een binnenzwembad binnen een zeer stijlvolle entourage. Bovendien is er ook nog een buitenzwembad met grote glijbaan en twee kinderbadjes met waterattracties. Wil je sportief aan de slag? Begeef je dan naar de tennisbanen. Aan het einde van de dag trek je je terug in je luxe hotelkamer. Kies je voor de royal suite, dan heb je de beschikking over een ruim terras, jacuzzi en een grote haard!

Interesse in een ontspannen weekendje? Boek dan hier een hotelkamer of de luxe suite

 De royal suite beschikt over een heerlijk bed, een bubbelbad en een groot terras