Magisch Maastricht. Een echte aanrader!

In december zit Maastricht vol verrassingen

 
 
Lekker weg tips  /  Artikelen  /  Naar een evenement  /  Magisch Maastricht. Een echte aanrader!
 

Maastricht is populair, je kunt er prima shoppen, lekker eten en heerlijk overnachten. In de gezellige decembermaand, doen ze hier nog een schepje bovenop met ‘Magisch Maastricht’. Op het Vrijthof staan knusse chalets, met kerstsnuisterijen en kerstlekkernijen, kun je schaatsen op de schaatsbaan en de skyline van Maastricht bewonderen vanuit een reuzenrad. Nieuw dit jaar is het huis van de Kerstman en spelen diverse muziekgezelschappen, bij hotspots in Maastricht. Kortom, een weekendje Maastricht, is in de decembermaand een aanrader.

Een bezoek aan Magisch Maastricht kun je perfect combineren met een verblijf op één van de Landal parken in de omgeving van Maastricht.

Magisch Maastricht 2018

Het hoogtepunt van ‘Magisch Maastricht’ is het Vrijthof! Het gehele Vrijthof wordt ondergedompeld in kerstsfeer. Met talrijke verlichte kerstbomen, een schaatsbaan, het huis van de Kerstman en natuurlijk een kerstmarkt, met zo’n 60 kerstkraampjes. Er is volop keus: kerstdecoraties, kaarsen en andere kerstsnuisterijen. Uiteraard kun je na afloop genieten van een warme chocolademelk of een lekkere glühwein, in een van de cafeetjes rondom het Vrijthof. Maar naast deze kerstmarkt heeft Maastricht in de decembermaand nog meer te bieden. Zo is er een overdekte schaatsbaan en kun je plaats nemen in het reuzenrad. Het uitzicht over Maastricht en omgeving is schitterend. Voor kinderen is er een carrousel en ook het huis van de Kerstman, kun je bezoeken.

Toegang tot Magisch Maastricht

De Kerstmarkt in Maastricht is gratis toegankelijk. Alleen voor het reuzenrad, de carrousel en schaatsbaan moet je betalen. Ook dit jaar verwacht Maastricht weer veel bezoekers, die hier hun kerstinkopen komen doen. Parkeren in de drukke decembermaand is daarom vaak lastig en duur. Een goed alternatief is de trein. Station Maastricht ligt op zo’n 16 wandelminuten van het Vrijthof. Tijdens deze wandeling, wandel je over de Sint Servaasbrug en kom je langs de winkelstraten. Om een indruk te krijgen van deze wandeling kun je deze ‘Google map‘ openen. Wil je toch met de auto komen, houdt dan rekening met verkeershinder. Een andere optie is om een hotel te reserveren in Maastricht. Je kunt er dan direct een gezellig weekendje van maken en genieten van heel veel (kerst) gezelligheid. Overnachtingsmogelijkheden zijn er voldoende.

Lees ook: Hotels in Maastricht – 7 heerlijke slaapadresjes
Blijf je slapen: Bij Trivago.nl vergelijk je alle hotels in Maastricht

Datums Magisch Maastricht

Magisch Maastricht vindt plaat van 30 november 2018 tot en met 1 januari 2019.


Ook voor een all-inclusive vakantie kun je in Nederland terecht. Lekkerwegtips is op zoek gegaan naar goede all-in vakantieaanbieders, zodat jij onbezorgd kunt genieten.

NOOIT MEER DE LEUKSTE VAKANTIE-TIPS MISSEN?

Laat je inspireren! Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief. In onze Privacyverklaring kunt u lezen hoe wij met uw gegevens omgaan.