Zoek lekker weg inspiratie!

Magisch Maastricht 2024: Perfect voor een gezellig dagje uit

Maastricht is populair: je kunt er prima shoppen, lekker eten en heerlijk overnachten. In de gezellige decembermaand doen ze hier nog een schepje bovenop met ‘Magisch Maastricht’. Het Vrijthof is dan omgetoverd tot een sfeervol kerstplein met heel veel twinkelende kerstlampjes, knusse chalets, een reuzenrad en een schaatsbaan. Ook veel straten en pleinen zijn prachtig verlicht. Kortom, Maastricht is in december de perfecte stad voor een paar (romantische) nachtjes weg, waarbij je ook je kerstinkopen kunt doen.

Parkeren tijdens Magisch Maastricht 2024

Ook dit jaar verwacht Maastricht weer veel bezoekers die kerstinkopen komen doen. Parkeren in de drukke decembermaand is daarom vaak lastig en duur. Een goed alternatief is de trein. Station Maastricht ligt op ongeveer 16 minuten lopen van het Vrijthof. Tijdens deze wandeling loop je over de Sint-Servaasbrug en kom je langs de winkelstraten. Om een indruk te krijgen van deze wandeling, kun je deze Google map-link openen. Kom je met de auto, houd dan rekening met verkeershinder. Wil je de drukte vermijden? Bezoek Maastricht dan van maandag tot en met donderdag.

Wat is er te doen tijdens Magisch Maastricht 2024?

Hou alvast een paar dagen vrij in december om af te reizen naar Maastricht en je hier helemaal onder te dompelen in de gezellige kerstsfeer. Heel Maastricht is versierd met fonkelende lichtjes, en het Vrijthof is omgetoverd tot een sfeervol kerstplein met tal van kerstactiviteiten. Bovendien kun je bijna eindeloos kerstshoppen. Er is zoveel te zien en te beleven dat je niet alles op één dag kunt bezoeken. Als je echt alles wilt bekijken en ervaren, overweeg dan om één of twee nachtjes te blijven slapen.

Dé kerstmarkt van Maastricht vind je op het Vrijthof

Het hoogtepunt in de decembermaand is het Vrijthof, dat omgetoverd is tot een sfeervol kerstplein met tientallen kraampjes waar mooie cadeaus worden verkocht, zowel voor jezelf als voor onder de kerstboom. Er is een gigantische overdekte schaatsbaan, van maar liefst 1000m². Nieuw in 2024 is de kleinere replica van de Sint-Servaasbrug, waar je overheen kunt wandelen of onderdoor kunt schaatsen. Er is ook een curlingbaan, een carrousel en een 45 meter hoog reuzenrad, met gesloten glazen gondels zodat je altijd droog zit terwijl je geniet van het uitzicht over Maastricht. Moeilijk te weerstaan is ook de geur van de vele lekkernijen. Een warme wafel met slagroom, een curryworst, een glaasje glühwein of warme chocolademelk met slagroom maken je kerstervaring op het Vrijthof compleet.

Winkelen tijdens Magisch Maastricht 2024

Het hoogtepunt van ‘Magisch Maastricht’ is het sfeervolle kerstplein op het Vrijthof! Maar Maastricht heeft in de decembermaand veel meer te bieden. Zo kun je overal in Maastricht binnenwandelen bij de lokale boetiekjes, wijnspeciaalzaken, bakkers en lokale delicatessenzaken. Ze adviseren je graag! Bezoek het Stokstraatkwartier, dit is hét historische stadshart van Maastricht, met smalle straatjes met historische panden, luxe boetieks en grote modeketens. Zoek je meer ambachtelijke producten of een artistieke boetiek, wandel dan richting de Wyck. In het rustigere Jekerkwartier vind je veel oude panden, waaronder ook de middeleeuwse stadsmuur. Ook vind je er talrijke galeries en hippe conceptstores. Bovendien is het misschien wel de meest fotogenieke wijk in Maastricht.

Magische Lichtroutes tijdens Magisch Maastricht

Misschien is dit wel het leukste aan de kerstperiode: de twinkelende kerstlampjes die in de decembermaand verschijnen in de straten en winkels. Ook in Maastricht fonkelen er talrijke lichtjes in de bomen en guirlandes op pleinen en straten. Trek je wandelschoenen aan en volg deze fonkelende lampjes die je langs de mooiste en meest verrassende en onontdekte plekjes van Maastricht leiden.

Overnachten in Maastricht

Magisch Maastricht openingstijden 2024

Van donderdag 30 november tot en met zondag 31 december wordt het Vrijthof in Maastricht omgetoverd tot een sfeervol kerstplein met tal van kerstactiviteiten. Ook in de winkelstraten en rondom het Vrijthof is van alles te doen en te beleven.

Openingstijden: Zondag t/m donderdag van 10.00 – 00.00 uur en op vrijdag en zaterdag van 10.00 – 01.00 uur

Tickets en prijzen voor Magisch Maastricht

De kerstmarkt op het Vrijthof tijdens Magisch Maastricht is gratis te bezoeken! Alleen aan de attracties zitten kosten verbonden. De tickets kun je ter plekke kopen of online. Deze tickets koop je via: webshop.magischmaastrichtvrijthof.nl/nl

Een andere optie is om een Landal huisje te reserveren. Je kunt er dan direct een gezellig weekendje van maken. Bovendien heb je dan ook voldoende tijd om de Kerstmarkten in Valkenburg te bezoeken. Tip! → Reserveer hier een verblijf op één van de Landal parken in de omgeving van Maastricht.

Waar is jouw volgende avontuur?

De beste all-inclusive vakantie in Nederland

10 Luxe wellnesshotels in Nederland

20x De mooiste kinderhotels van Nederland